Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Bővítették az idősotthont

Tíz férőhellyel huszonöt ágyasra bővítette idősotthonát a bakonyszentlászlói önkormányzat, a beruházást pénteken avatták fel.

Sebestyén Vince polgármester beszédében elmondta: a fejlesztés 18,3 millió forintba került, amelyből 6,3 millió forint volt a saját erő, 12 millió pedig a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által a megítélt támogatás.

A pénzből új szárnyat építettek a meglévő épülethez. Ebben egy 5-ször 12 méteres szobát, egy nővérszobát és egy közlekedőt alakítottak ki. A létesítményt folyosó köti össze a szomszédos, két éve 60 millió forintból létrehozott egészségházzal, amelyben egy helyen található meg a háziorvosi, a fogorvosi és a védőnői szolgálat. Az idősotthon nyolc alkalmazottnak nyújt munkát.

Galéria! Fotók: Krizsán Csaba


A polgármester kifejtette: tavaly az állami normatíván felül hétmillió forintot költöttek az intézmény fenntartására. Mostantól a gondozotti létszám növelésével várhatóan nullszaldós lesz a működtetés. Az idősotthonba nem csak bakonyszentlászlóiakat várnak, de a helyi jelentkezők elsőbbséget élveznek.

Az ünnepségen Balogh József, a regionális fejlesztési tanács elnöke dicséretesnek nevezte az önkormányzat azon törekvését, hogy a javítsa a helybeliek életlehetőségeit, és hogy kielégítse a környező települések igényeit. Megjegyezte: az elmúlt években mintegy 50 millió forint kormányzati fejlesztési támogatás érkezett a községbe.

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke a megyei szociálpolitikai kerekasztal elnökeként is szólva úgy vélte: a nagy megyei szociális intézmények mellett szakmailag indokolt a kisebb idősotthonok fejlesztése, különösen Győrtől viszonylag távol.

Olvasóink írták

  • 2. jánosi 2009. október 17. 22:41
    „Minden társadalmat minősít az, hogy miképpen bánik az öregekkel. Ez a tiz hely is előrelépés !”
  • 1. comet 2009. október 10. 10:36
    „Ahogy a hagyományos családmodellt ellehetetlenítették, úgy van egyre nagyobb szükség az idősek otthonára.
    Az ember az életét a bölcsödében kezdi és az idősek otthonában fejezi be. Van ahol ehhez is szerencse kell...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsadás ingázóknak a Kisalföldben

Naponta több száz megyénkbeli munkavállaló érdeklődik a határon túl állás után. Mivel sok az… Tovább olvasom