Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Bővít az Audi Győrben - Jön az új csarnok

Az Audi megépíti a második logisztikai csarnokát is. A régészek már dolgoznak a területen, hamarosan elkezdik a 66 ezer négyzetméteres épület felhúzását. Őszre elkészül az újabb tízmilliárdos beruházás.


Ahogy a Kisalföld korábban megjósolta, az Audi megépíti a második logisztikai csarnokát is. Az nem volt egy percig sem titok, hogy a növekvő termelési igények miatt már nem elég a meglévő, 2013-ban épített csarnok. Tavaly augusztusban lettünk figyelmesek az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőséghez benyújtott kérelemre, amelyet „logisztikai csarnok megépítésére" adott be az A–K Építő- ipari Kft.

Akkor még arra hivatkozott az engedélykérő, hogy nincs semmilyen konkrétum,  az sem biztos, hogy ő építi meg a második csarnokot – ahogy az elsőt is –, csak időt nyernek ezzel, ha mégis. Jól számoltak, mert ezt a csarnokot is az A–K építheti meg, erősítette meg információnkat Czechmeister Mónika, az  Audi Hungaria szóvivője.
 
A környezetvédelmi hatóság már tavaly ősszel megadta az engedélyt. Ebben az szerepel, hogy az építést 2015 első negyedévében kezdik meg, hat-hét hónapig tart, őszre várhatóan elkészül. Egy időben, naponta 172-en dolgoznak majd  az épületben.

Napi 150 kamionnyi rakományt kezelnek a mostani csarnokban, de a termelés még több alkatrészt igényel. Fotó: H. Baranyai Edina
Napi 150 kamionnyi rakományt kezelnek a mostani csarnokban, de a termelés még több alkatrészt igényel. Fotó: H. Baranyai Edina

A zöldhatósági határozatban szereplő helyrajzi számnak utánanéztünk, az ingatlan 2014. szeptember 5-e óta az Audi Hungaria Motor Kft. nevén van. A cég szóvivője ezt is megerősítette, valóban megvásárolták a területet.
De nemcsak a második csarnok helyét, az elsőét is: maga az ingatlan, s a rajta 2013 óta álló első csarnok tavaly szeptember óta az Audié. Korábban nem így volt, ugyanis nem a német autóipari vállalat volt a beruházó, hanem csak bérlőként használta   az épületet. Most tehát már minden az Audié. Mivel a két csarnoképület közvetlen szomszédságban lesz, így a logika azt mondatja velünk, hogy ugyanattól  a tulajdonosi körtől vásárolták meg az ingatlanokat.   
  
Az első építkezés során az ipari parki ingatlanrész korábbi felvásárlásából  ügy volt. Az volt a kérdés, hogy bennfentes információnak hála nyerészkedhettek egyesek, vagy egyszerűen az  járt jól, aki jól figyelt. Az Audi láthatóan nem akarja még egy ilyen támadásnak kitenni a beruházást.

„A beruházással az Audi Hungaria Motor Kft. összterülete az eddigi négymillió négyzetméterről több mint ötmillióra nő. Több száz új munkahely létesül. A kettes számú logisztikai csarnok négyezer négyzetméterrel nagyobb lesz, mint az első; összesen hatvanhatezer négyzetméteren alkatrészeket  tárolunk, illetve mozgatunk" – tette hozzá Czechmeister Mónika.

Az első csarnok, amely mellett tehát hamarosan megkezdődik a tényleges építkezés, napi 150  kamionnyi rakomány kezelésére alkalmas. Az épületbe 28 országból több mint 830  beszállító termékei érkeznek jelenleg is. Az első építkezésnél 140 ezer köbméter földet mozgattak meg, 41 ezer  köbméter betont, 25 kilométernyi csőhálózatot, 60 kilométer  hosszúságú vezetéket építettek be. Hasonló gigantikus számokra lehet most is számítani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúnya vita 1200 forinton az egyik győri Sparban

Olvasónknak nem esett jól, hogy csalónak nézték. Telefonján a felvétel mindent bizonyított - írta. A Spar nem kommentálja az ügyet. Tovább olvasom