Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Botrányos lakossági fórum Győrött

Botrányosan indult, így majdnem az elején befejeződött az egészségpénztári törvényről tartott lakossági fórum csütörtökön este Győrben. Mialatt Balogh József bevezetőjét hangos bekiabálások szakították félbe - voltak, akik "szarházinak" nevezték -, többen távoztak a rendezvényről.
Az egészségpénztári törvénnyel kapcsolatos álláspontok, félelmek és kritikák megvitatására hívott létre lakossági fórumot csütörtökön este Borsi Róbert önkormányzati képviselő. Gyülekeztek is szép számmal az érdeklődők a győri Pattantyús-Ábrahám Géza Általános Művelődési Központ színháztermében. A téma mellett hívónév volt a két vitapartner, Balogh József országgyűlési képviselő és a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke, dr. Begya László neve.

A moderátornak köszönhető, hogy a kezdeti vihar után folytatódhatott a felek vitája. Fotó: Tóth Gyula

A bevezető után a vitázó felek fejthették ki néhány mondatban a törvénnyel kapcsolatos álláspontjukat. Először Balogh József kapott szót a
moderátortól. A pokol akkor szabadult el, amikor a képviselő megemlítette, hogy Orbán Viktor már 1997-ben tervezte hasonló törvény bevezetését, de bizonyos okokból elállt beterjesztésétől. Balogh a saját hangját nem hallotta a bekiabálásoktól, hiába volt kihangosítva.

"Nyugi, nyugi!" - ismételgette az expolgármester, jelezve, ő folytatná, ha
hagynák.

A színpadon álló képviselő és a közönség egy részének vitája odáig fajult,
hogy többen felálltak, s távoztak, miután voltak, akik azt kiabálták
Baloghnak: "Te szarházi."

A parttalan hőzöngésnek a vitát levezető moderátor, Füzi András vetett véget nagy nehezen, annak ígéretével, hogy ha nem lesz normális légkör, az elején bezárja a fórumot. Üvöltözve nem lehet értelmes vitát folytatni.

Miután Balogh József és dr. Begya László befejezték felvezetőjüket, a
műsorvezető az előre megfogalmazott kérdéseket tette fel a vitapartnereknek a törvénnyel kapcsolatban. Ők felváltva válaszoltak, ütköztették álláspontjukat. Talán mondani sem kell, hogy a közönség soraiból többször hangzottak bekiabálások, felhördülések. Főként az expolgármester magyarázatai, törvényidézetei után. Igaz, néha taps is jutott a két vitatkozónak, amiből látszott, hogy nem csak az egy oldalon állók voltak a nézők soraiban.

A műsor második felében az érdeklődők mondhatták el véleményüket,
félelmeiket. Volt szó az egészségügyi alap hiányáról, az
egészségpénztárakról szóló törvényi garancia hiányáról. Sokan attól
tartanak, hogy nem választhatnak szabadon orvost, nem látja el őket
egyformán a kórház. Más mércével mérik majd a szegény és a gazdag betegeket.

A vitapartnerek mindegyike a saját véleményéről igyekezett - kevés sikerrel - meggyőzni az embereket, meg egymást. Mindent összevetve nem lettek tájékozottabbak a hallgatók.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Papiez Viktória 2008. február 27. 14:22
  „Gyurcsány országát járja, s látja, hogy egy gyermek az újszülött kismacskákat pakolgatja:
  - Ez is szoci, ez is szoci, ez a macska is szoci.
  Gyurcsány nagyon megörül. Megsimogatja a kissrác buksiját és megdicséri. Pár nappal később ismét arra jár, és látja az említett fiút kismacskákat pakolgatni:
  - Ez a macska fideszes, ez fideszes, ez is fideszes.
  Ferencünk elkomorodik, majd megkérdezi a fiút:
  - Mondd csak, hogy lehet, hogy múltkor még szocik voltak a macskák, most meg már fideszesek?
  Mire a fiú:- Hát nem látja? Kinyílt a szemük.


  Egy amerikai és egy magyar fiatal beszélget.
  Az amerikai sorolja országának ismertebb személyeit:
  - We have George W. Bush, Nathaniel Hope, Andrew Scott Money.
  Mire a magyar:
  - We have Ferenc Gyurcsany, no money, no hope.


  A NASA érdeklődik Feri arcán lévő bőrszerű hőálló anyag iránt.  Mit köszönhetünk a Gyurcsány kormánynak?
  - Azt, hogy tavaly a szakadék szélén álltunk, most egy jelentős lépést tettünk előre!
  Gyurcsány Ferenc imádkozik:
  -Uram, rengeteg pénz hiányzik az ország kasszájából. Mit tegyek?
  -TEDD VISSZA!

  - Mi a különbség Magyarország és Hófehérke között?
  - Semmi. Mindkettő a piros felét választotta, és rövid időn belül padlóra került.”
 • 45. Papiez Viktória 2008. február 27. 13:41
  „Nem csak Györböl kellene elhúzniuk a komcsiknak, hanem az egész országból.Hogy lehet ennyire buta a magyar nép, hogy ezeket a bal...okat, csalókat, társadalombutítókat még meg is választja a nép.Sajnos nagyon gyáva lett ez a nemzedék, fosik mindentöl és nyel le minden piszkot.Románia fejlettebb orszag lassan, mint mi, Magyarország süllyed le a bbéka valaga alá.
  Ez kell nektek?Mindenki menjen külföldre aki meg akar élni?
  Az országnak itt kellene tartania az embereit, amit nem tett meg.Látszik is!Az okosak már rég kint vannak, az aljanép meg marad, a komcsik meg szaporodnak tovabb.
  Nagy jövönk van! Halál vagy eladósodás!
  Magyar!!!!!!!!!!Ébredj már fel, ne csak otthon a negy falnak mondd a magadét!!!”
 • 44. Rob 2008. február 17. 07:16
  „Juzsuka a nagymamám öntödébenn dolgozott a vagongyárban élte le az életét, lehet ,hogy nem volt atomfizikus de dolgozott, hogy fel tudja nevelni a gyerekeit!Hazugság lenne ha azt mondanám nem tud megélni a nyugdíjából.Kiváncsi lennék rád és a szüleid arcára ha így kéne élnetek.”
 • 43. Antal 2008. február 15. 13:48
  „A legnagyobb baj az, hogy emberek egymásnak esnek!
  Mért teszik, mert ez az érdeke a politikának. Amíg azt látják a honatyák egytől egyig, hogy az emberek ölik egymást, és vitáznak, addig ők, tömik a már amúgy is tele zsebeiket.
  Ebbe besegít nekik a média, pár mondvacsinált hírműsorral is. Egyébként, ha a másik felét nézzük a dolognak, hogy tiszteletben tartom mások véleményét, és nem anyázok, nem mocskos kommunistázok, és fideszezek, akkor talán békés úton lehetne tenni is valamit annak érdekében, hogy megváltozzon az életünk.
  Én sem szeretem azokat, akik most kormányon vannak, de nem szeretem egyiket sem.Eladták az országot, és ebből kivette a részét az eddigi kormányon lévő párt.Azt nem hiszem el, hogy ez az állapot bárkinek is jó lenne, hacsak nem azért, mert annyi van neki, hogy leszarja az egész dolgot, nem érdekli más ember sorsa.
  A magam részéről, az összes politikust elszámoltatnám, fillérről fillérre, nagyító alá venném, mikortól, és miből gazdagodott.Minekután elszámoltatták őket, a törvénytelen úton szerzett vagyonkájuktól megfosztva , eltíltani őket a közszereplés gyakorlásától. Felháborító, hogy egy egy ciklus alatt, némelyek milliomosokká válnak. Ugyan miből???”
 • 42. Baradlay 2008. február 15. 07:19
  „Eva-mamacita, realis elkepzeles Pl,hogy a komcsik huzzanak el Gyorbol!
  Hatalmas nyugalom torne varosodra! Van tobb otletem is!”
 • 41. - 2008. február 12. 08:24
  „Tibi! Ahogyan elnézem ti sem nagyon csak apártpropagandát nyomatjátok ész nélkül és persze a másik véleményére sem vagytok kiváncsiak azért is kell leüvölteni mindenki fejét aki másképpen lát dolgokat + még ha az eszetek is annyi lakkora lenne mint a szátok akkor talán vihetnétek is valamire de így!”
 • 40. Molnár József 2008. február 11. 20:43
  „Embertársaim! Értsék meg nem a 300 Ft-ról van szó, hanem arról hogy amit elrontottak, kiraboltak az ANTI- szocik, a népnek kell megfizetni. Ez is egy adó.és lesz még sok. Csak egy dolog segíthet már. 3 igen és el kell söpörni a föld szemetét.gyurcsány és kóka milliárdosokkal kezdeni, majd a megélhetési politikusokkal folytani. Meddig tűrünk még.Bóhócot csináltak mindenkiből.40 évig a ruszkik és Kádár szipolyozta a népet, most pedig ez a klinikai ill. állatorvosi ló és csapata, akik meggyőződésem csak a napi fizetésért képesek mellé állni,- a nemzet szégyene mellé. 1%-os kisebbség zsarolja a népet. Nézzetek rá kóka cinikus képére, gyurcsány beteg fejére. Szomorú disznószar, de meg repedeztél!”
 • 39. Tibi 2008. február 11. 10:48
  „Elolvastam az összes hozzászólást.mindenki fotel fórumozó.
  Egyiksem vette a fáradságot,hogy elmennyen.
  Komcsiknak:ha nem csak pártgyülésre járnátok, nem lenne ilyen sablonos a hozzászólásotok.Ti nem tudtok vitázni, azt a vörös klubban nem tanitják csak bólogatni. tg és hasonlóknak, ellehet húzni senki- nek nem fogtok hiányozni!.Sőt leg alább tisztulna a légkör!!
  Amugy jó lenne tudni mi történt,mi?? Érdekes dolog úgy cikket irni,ha azt írom le mit szeretnék----a mi történt helyett.Ezt nevezik hasugságnak.--vagy igy kellett írni??
  Juzsuka talán a párbizottságon dolgoztak szüleid?? nem kérek választ,blöff nem érdekel!”
 • 38. Juzsuka 2008. február 11. 09:39
  „Közalkalmazottként szerény fizetésből élek. Igen élek, és nem is élek rosszabbul, mint 6 éve. Megváltozott a világ, aki dolgozik, az meg is tud élni. Én is höbölöghetnék, költhetném a fizetésemet alkoholra, cigarettára (leszoktam róla több éve). Más is megtehetné, és ki tudná belőle fizetni a fűtésszámláját. A sok hőzöngő nyugdíjastól kérdezném: hány év munkaviszony után ilyen kevés a nyugdíja? Azok akik most kiabálnak, nem dolgoztak, csak megvásárolták maguknak az éveket és most csodálkoznak, hogy milyen kevés is az, amit az államtól kapnak. Az én szüleim is nyugdíjasok, tisztességen felneveltek bennünket, útnak indítottak az élet útján. Még most is tudunk hozzájuk fordulni. Igaz nem sétáltak délutánonként, hanem keményen dolgoztak negyven évig. Most élvezik Ők is a megérdemelt nyugdíjas éveiket. Szerintem mindenki nézzem egy kicsit magába és utána mondja ki, hogy hogy is van ez.”
 • 37. tg 2008. február 11. 09:00
  „birka magyarnak nem demokrácia meg vitafórum való hanem ostor. a szavazati jogot iq teszthez nem korhoz kéne kötni. Javaslom hogy az ilyen suttyók következő szívműtétjét ne konzílium hanem népszavazás előzze meg.

  szégyenlem hogy ide születtem”
 • 36. Kapuvári 2008. február 10. 21:23
  „látom működik a cenzúra! hol itt a sajtó és véleményszabadság?sehol...ki ad tiszteletet kinek? ha az ország miniszterelnöke nem tiszteli meg a népet,amit ő maga képvisel,akkor én se tisztelek semmit és senkit!igenis, a normális beszéd ideje lejárt,volt idő rá 2002-óta, most meg 2008 van!”
 • 35. Valaki 2008. február 10. 15:21
  „Kedves olvtársak, a remekkmű eredeti címe: Fórum üvöltözéssel" ! :)))))”
 • 34. nonem 2008. február 10. 10:24
  „HoPpÁ szerint akkor nagyon jól élnek a nyugdíjasok, mert még net-re is telik! (85%). Az a baj, hogy jobban élünk, mint a lehetőségeink! Hol van már az a mondás, hogy addig nyújtózkodj amíg a takaród él? Kérdezem, hogy ez hány %-ra vnatkozik? Szakítottunk a jó bartell megállapodásokkal- SZU- olaj-élelmiszer- nem kellett nekünk- 1989-ben megszavaztuk. Az akkori rendszerváltó elit elhitette a néppel, hogy ha nekik jobb lesz- akkor az egyszerű embernek is! Ezek szerint nem! És ki a hibás? A mostani kormány szeretné és akarja, hogy a túlzott deficit visszaálljon- nyilván váltani kell a szoci rendszereken. (Eü-oktatás). Csak sajnos, az alulképzett, egy-egy szó kiemelve a környezetéből- harsogtatott kijelentések mögött a sötétség az uralkodó! A megszokást nehéz leváltani! Lásd cigaretta, alkohol! Ébresztőt fúj a kormány, de kevesen ébrednek. A nép döntése alapján országot vezetni vajmi gyalázat lenne! Ezért van a kormány és szakértő csapata. Ha valaki ismertetni óhajtja rendszert, akkor a hőzöngők is hallgathatnának- mondhatnának véleményt- mivel nincs ismeretük csak ordibálnak. "Tanuld meg a szabályokat, hogy áthághasd őket!" De úgy látszik csak a másodikra van fogékonyság!”
 • 33. HoPpÁ 2008. február 10. 03:30
  „Ha jól látom a résztvevők 85%-a nyugdíjas. Jellemző a mocskolódás rájuk. Lépten nyomon ezt hallom ha elmegyek mellettük. Az a mocskos ez az a mocskos az.. Vagy ha nem ez van akkor tuti ha elmegy mellettük az ember, hogy vagy a rendszert szídják, vagy szándékosan olyan irányba terelik a szót, hogy az embernek kellemetlenséget okozzanak. Szánalmas ez a viselkedés. Ezért amikor azt mondja valaki hogy tiszteld az idősebbeket, akkor vissza szoktam kérdezni, miért Ők tisztelnek téged? Na jó persze kivételek mindig vannak. De sajnos az igazság az hogy a legtöbbje ilyen. Fiatalok nem igazán járnak ilyen fórumokra, mert rohadtul nincs idejük ilyen szarságokkal foglalkozni. A jelenlegi csudajó kormányt pedig java részt Ők szavazták meg, most meg Ők vannak a legjobban felháborodva. Azt végképp nem tudom elfogadni, hogy ilyen alpári módon bekiabálgatunk szarházikat. Az ilyen fórumokra kéne egy két fogd meg ember, és aki felszólítás után nem hagyja abba az anyázást azt ki kell dobni a teremből.”
 • 32. Futrinka 2008. február 09. 17:51
  „Úgy kell nekünk birkák vagyunk és az akolban van a helyünk.
  Nem mi MAGYAROK szavaztun meg ezt a kormányt?
  Még mindig nem tudtunk tanulni a múltbéli hibáinkból!
  53 éves vagyok, 17 éves vállalkozói múlttal munkanélkülivé váltam tavaly szeptembertől, az én véleményem szerint mi magyarok szényellhetjük magunkat, úgy tűnik, hogy MI még nem érdemeljük meg a jobb sorsunkat.
  De még nincs veszve minden, csupán össze kellene fognunk, majd még kb. 10 - 15 évet kellene várnunk, hogy regenerálódjon az agyi állományunk, aztán majd talán tudunk mérlegelni és helyesen gondolkozni is.
  Még mindig a MI kezünkben van a sorsunk!”
 • 31. LacaBoy 2008. február 09. 16:21
  „Lófasz...”
 • 30. Cseter János 2008. február 09. 13:26
  „Hogy lehet egy ilyen felesleges politikai nyálverésen ennyit nyűglődni?
  Ha ötvenen szólnak hozzá, akkor sem fog semmi változni e rendszerben! Itt oszt meg és röhögj van!”
 • 29. Eva- 2008. február 09. 13:25
  „engem mindösszesen csak az zavar folyamatosan, hogy azt tudjuk már mit nem akarunk
  kit nem szeretünk kit akarunk kicserélni stb.

  de egyetlen szó sehol nem esik arról , hogy mi a reális elképzelés arról, hogy hogyan tovább működés- képesen.

  az építkezés terve készen áll-e?

  Ismeri-e valaki?
  Hányan fogadták el?
  stb.?”
 • 28. érthetetlen 2008. február 09. 11:34
  „Mélységesen SZÉGYLEJE el magát mindenki, aki bekiabál bárhol - ahelyett, hogy emberhez méltóan, észérvekkel alátámasztva, és embertársai felé TISZTELETET tanúsítva kommunikálna.
  Kedves mindenki, aki ilyen kicsinyes és szánalmas módon sír ma Magyarországon: Legyen szíves elgondolkodni előszőr a saját viselkedésén, azt "rendbe tenni", és aztán lassan azon munkálkodni, hogy végre mindenki KÖZÖSEN előrevigye az ország ügyét. Mert az ilyen és hasonló esetek csak hátráltatnak mindent, és a tüzet szítják eloltása helyett. Nem irigyelni kéne a nyugatot, hanem tenni azért, hogy felzárkózzunk, pl. első lépésben úgy, hogy észrevesszük, hogy ott sokkal nagyobb a tisztelet, a türelem, és tök mindegy, hogy ellenségről van-e szó adott esetben, vagy jóbarátról; vagy úgy, hogy észrevesszük, hogy az emberek gondolkodásmódja mindennek a kulcsa, nem egyes politikusok, kettes vezetők, hármas rendelkezések!
  Olyan undorító ez a magyar "ki, ha én nem" hozzáállás, és semmi másra, csupán egy rettenetesen korlátolt gondolkodásra utal. Így nehéz lesz felzárkóznunk Európához.....”
 • 27. nonem 2008. február 09. 11:23
  „Kapuvári! Te is, ahogyan látom értelmes pártatlan hozzászólásodat, a "thurvj97" által minősített többséghez tartozol. Jobb lenne ha még keletebbre húzódnál, ott még beveszik a hozzáállásodat- sok sikert!”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húst kerestek – fűnyírókat találtak

Győr–Enese - Motoros fűszegélynyírókat foglalt le a rendőrség az egyik enesei étteremben a… Tovább olvasom