Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Botrány? Pecsét nélküli szavazólapok a cigány kisebbségi választáson

Botrány alakult ki hétfőn délután a kisebbségi önkormányzati választás szavazatszámlálásán Győrben a megyeházán. A voksolást még vasárnap tartották.


"Nem pecsételik le mind a nyolc szavazólapot, ez botrányos"
- hangsúlyozta Horváth Attila a megyei és a Győr városi roma kisebbségi önkormányzat elnöke, szerinte ugyanis nem a cigányok feladata lepecsételni a szavazólapokat, hanem a helyi választási bizottság elnökének.

Kisebbségi választás - Előzmény >>

A választási bizottság tagjai Horváth Attila kérdésére hétfő délután még nem mondták meg, mely településen kaptak kézhez a választók pecsét nélküli szavazólapokat. A bizottság tagjai abban egyetértettek, hogy a helyi bizottság feladata lett volna lepecsételni a lapokat.

A kisalfold.hu felvételein jól látszik, hogy a szavazólapokon valóban nincs pecsét.

- Miért nem pecsételték le? - tett fel a kérdést az egyik jelölő szervezet képviselője.

- Erre egyelőre nincs válasz - jött a felelet.

Nézze meg videónkat!

"Ennyi hiba, ennyi tévesztés nem lehet! Sajnos, ennyibe veszik a mai nap a cigányságot" - mondta Horváth Attila


A területi kisebbségi önkormányzati képviselők választásán a Lungo Drom 4 mandátummal nyerte a cigány kisebbségi választást, míg a Rom po Drom 3-mal követi. A német és a horvát kisebbség 7-7 mandátumot szerzett. Akadt pecsét és szavazat nélküli voks is.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert


A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság hétfő délutáni ülésén állapította meg a területi kisebbségi önkormányzati képviselők választásának eredményét, valamint az országos kisebbségi önkormányzati képviselők választásának megyei részeredményét.

 Az esti összesítés alapján a megyében a Lungo Drom nyerte cigány kisebbségi választást, a területi listán 36, míg a Rom po Drom 31 elektori szavazatot kapott. Az előbbi négy – Bogdán Piroska, Kőfalvi Pál, Nyári Tibor, Járóka János –, az utóbbi három – Horváth Attila, Pusztai Antal, Varga Károly – helyet szerzett a megyei cigány kisebbségi önkormányzatban.


Több olyan érvénytelen szavazólap is akadt, amelyen sem pecsét, sem szavazat nem volt. Emellett olyanokat is találtak a számláláskor, amelyeken nem a helyi önkormányzat, illetve a választási bizottság pecsétje volt a szavazócédulűán, hanem a települési cigány önkormányzaté.

A horvát képviselőkre 16, míg a németekre 10 településen lehetett szavazni a megyében. Az előbbi kisebbség 35 szavazatot kapott, s 7 jelöltjük – Egresits József, Horváth Ádám, Klemensits Ingrid, Koloszár István, Pilsits Mária, Stipkovits Jánosné, Tolnai József – szerzett mandátumot.

A német kisebbség 53 szavazatot szerzett, s ugyancsak 7 jelöltjük –  Wild Róbert Ferenc, Grundtner Gábor, Molnár Kálmánné, Domonkos Sándor, Czáka Zsuzsanna,  Sir János és Ruisz Oszkár – szerzett mandátumot. A német kisebbségi választáson egy településen nem volt érvényes pecsét a szavazólapokon.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. kamikaze 2011. január 11. 21:06
  „A KISEBBSÉG IS SZÁMÍT!!!TESCO!!!!”
 • 28. kisviragod 2011. január 11. 18:20
  „Igen, mi ebben a meglepő??? amikor halálra gázoltak egy gyermeket és semmi szankció!!! vagy várják a 20 évet, hogy elavuljon. Szegény-kém bele is soványkodott. Akkor mi az nekünk egy kis pecsét (bélyegző) nekünk. Az már snassz, elavult dolog. Haladni kell a k-orral.”
 • 27. Csetneky 2011. január 11. 15:44
  „Mi ebben a meglepő?”
 • 26. Esthajnal 2011. január 11. 15:16
  „horváth attilának már rég börtönben kéne rohadnia”
 • 25. Jézusmária 2011. január 11. 15:11
  „Na meg ez a horväth nevü ciggänak nem a sitten kellene ülnie??? <moderálva>”
 • 24. Jézusmária 2011. január 11. 15:09
  „Egyältalän minek c.igga önkormänyzat..??azokis csak a zset lopjäk....
  Az ukrän hatär környeken kellene kis területet adni nekik,es az összes retkes ciggät oda deportälni...legyenek önellätok..stb..kiväncsi lennek mire mennenek..
  Ja es Magyarorszäg területere nem beengedni amig egy bizonyos szintet el nem ernek!!!”
 • 23. arrabonem 2011. január 11. 15:01
  „már a pecsétet is lopják”
 • 22. öröksoproni 2011. január 11. 11:14
  „Nem csaka választói joggal kellene élni, hanem a kötelességeket is tudatosítani bennük, hogy ők is részei ennek az országnak. Bizots vagyok benne, hogy van egy réteg köztük, akik dolgoznának, ha lenne munkahely. Ha csak azt nézem, ők voltak régen az útkaparók, gondozták, tisztán tartották a vízelvezető árkokat. Amióta ez a lehetőségük is megszűnt, a falvak is egyre nagyobb ár-, és belvíznek vannak kitéve. Persze ennek más okai is vannak.”
 • 21. gyugyu1 2011. január 11. 10:18
  „14 kolombela !

  Hogy mondhatsz ilyent ? Aztán majd annak az 5 priusznélküli szavazónak tartunk szavazást ???? !!!!

  A választási törvényeken kell választani ! Aki ellen törvényes itélet született / mégha nem jogerős is / ne vehessen részt a választásokon és ne lehessen jelölhető sem !

  A jogerős itéleteknek melléklete legyen min. 4 éves eltiltás a közügyek gyakorlásától !!! ENNYI !!!!”
 • 20. Atyus1 2011. január 11. 09:50
  „Nem pecsételik le mind a nyolc szavazólapot, ez botrányos" - hangsúlyozta Horváth Attila a megyei és a Győr városi roma kisebbségi önkormányzat elnöke,
  És a Roma kárpótlási büntetőper jogerős ítéletén sincs sajnos pecsét!!!”
 • 19. annobon 2011. január 11. 09:47
  „A pecsét (hivatalosabb nevén: bélyegző) még mindig nagy úr!”
 • 18. hungary 2011. január 11. 09:43
  „vér nem válik vízzé”
 • 17. Julianusz 2011. január 11. 09:41
  „Szerintem amikor a szavazó bement, aláírta a saját neve mellett szereplő rublikát. Akkor tiszta sor, hogy hányan szavaztak. Ha van annyi lepecsételt szavazólap az urnában, amennyi aláírás, és még + ami pecsét nélküli, és cigányönkormányzati pecsétes, akkor tiszta sor, hogy ki kavarja a sz..t. még a saját ügyeiben is.Ezek még a saját fajtájukat is becsapják. Nem csoda ha sokat szenved az az elenyésző százalék, aki szeretne beilleszkedni normális életet élni egy társadalomban, hiszen mindig megalapozzák az előítéletet.”
 • 16. gaborkimle 2011. január 10. 23:19
  „Néhány "tárgyi tévedést" látok a cikkben:

  "A választási bizottság tagjai Horváth Attila kérdésére kedd délután még nem mondták meg,..." Jesszus, kedd még csak holnap lesz. Nem hétfőt akart kedd helyett a szerző írni?

  "A horvát képviselőkre 16, míg a németekre 10 településen lehetett szavazni a megyében." Én úgy tudom, ez pont fordítva volt: 16 településen van német és 10 településen horvát önkormányzat, így a szavazatokat is ennek figyelembe vételével lehetett leadni.

  Ha nem gond, kérem a cikk javítását.
  Köszönettel”
 • 15. toto72 2011. január 10. 22:33
  „Az elmúlt 20 évben mindig a "RASSZISTA" kártyát használták fel a liberális áljogvédők és társaik a többségi társadalom ellen, ha az megkérdőjelezte a cigányság jogait mikor az kötelezettséggel nem járt együtt. Először öket kellene jól pofán verni...”
 • 14. kolombela 2011. január 10. 22:26
  „Nagyon egyszerű lenne a cigányokat eltávolítani a szavazó urnáktól. Nem kell más, csak az, hogy akinek priusza van, az nem szavazhat, vagy nem indulhat a választásokon mindaddig, amíg amnesztiát nem kap. Azt hiszem rendkívül megcsappanna azon cigányok száma, akik szavazhatnának és máris nem lenne befolyásoló tényező.”
 • 13. kolombela 2011. január 10. 22:22
  „7. hozzászólás bojtár 2011.01.10. 20:59
  Utolsó 50 évben?
  Ezeknek 600 év nem volt elég arra, hogy normális emberi normákat átvegyék. Egyszerűen képtelenek bármilyen emberi társadalomba beleszokni.”
 • 12. kolombela 2011. január 10. 22:18
  „Mit kell ezen csodálkozni! Mindig ilyenek, miért pont a választáskor legyenek becsületesek?”
 • 11. mr_akkush 2011. január 10. 21:47
  „" e t n o b i z n i s z ? "”
 • 10. ggg 2011. január 10. 21:39
  „ezektől mégis mire számítottak...?”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddigi legjobb évét zárta a Győr-Pér repülőtér

Fennállásának legjobb évét zárta december végén a győr-péri repülőtér - közölte az MTI… Tovább olvasom