Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Botos Gábor: `a Szigetköznek víz kell a fejlődéshez´

"Egyetlen emberrel sem találkoztam még, aki ne értett volna egyet a kampány céljaival. A Szigetközben víz nélkül nem lehet hosszú távú fejlesztéseket megvalósítani" – mondta Botos Gábor, a megyei közgyűlés korábbi elnöke, aki népi kezdeményezésünk támogatója.

Botos Gábor jelenleg a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének vezetője.

Utóbbi pozíciójában és magánemberként is a kezdeményezésünk mellé állt.

Botos Gábor
Botos Gábor

"Az 1992-es Duna-elterelés előtt és után a Kisalföld népi kezdeményezéséhez hasonló figyelemfelhívás indult: a megyei önkormányzat és a szakemberek is felhívták az akkori kormány figyelmét, hogy Dunacsúnynál olyasmi készül, ami Szigetköz számára rendkívül hátrányos lehet."

"A zöld lobbi hangsúlyozta, hogy a szlovákok nem tudják megépíteni a C-variánst.

A települési önkormányzatokkal próbáltuk elérni, hogy a magyar politikusok hathatós lépéseket tegyenek az ügyben, ám inkább elfogadták a zöldvéleményt, hogy az elterelés nem történhet meg.

Mégis megtörtént. Negatív hatásai azóta érzékelhetőek, a talajvízszint-csökkenés, a környezeti állapot romlása, a vizes élőhelyek megszűnése mérhetetlen kárt okozott."

"A térségben általános közvélekedés, hogy lehetett volna találni olyan környezetkímélő megoldást is, mellyel a dunakiliti duzzasztómű is üzembe helyezhető lett volna.

Az itt élők ezt próbálták kihangsúlyozni: a leállítás vélhetően több környezeti kárt okozott, mint amennyi értéket ezzel megmentettek.

Tény: a Szigetközben víz nélkül nem lehet hosszú távú fejlesztéseket megvalósítani" – mondta.

Botos Gábor is aláírta a népi kezdeményezésünket támogató ívet. "Egy emberrel sem találkoztam még, aki ne értett volna egyet a kampány céljaival.

A vízszintemelés kérdését újra napirendre kell tűzni, s ahol csak tudom, ennek érdekében mindenkinek kérem a támogatását" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a Lidl 4 Marcalvárosban - fotók

A német lánc negyedik győri üzletének nyitását forgalomtechnikai korszerűsítésekkhez kötötték. Az áruház még idén megnyitja kapuit. Tovább olvasom