Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Boszorkányos növények Győrben

Az ember léte kezdete óta millió szálon kapcsolódott össze a növényvilággal. Ezek jelentették ételét, italát, sok esetben imádatának tárgyát.
Használta kozmetikumnak, szerelmet vallott vele, vagy éppen méreggé szűrte gonoszságában. Hallott már a boszorkányok kenőcséről? Egy különleges éjszakán kutatók most ezt is elkészítik. Az NYME Apáczai-kara matematikai és természettudományi intézetének botanikai kutatócsoportja – Szabó Péter, Farkas Péter, Molnár Zsolt, Barla Ferenc és Szabó Krisztina – a Kutatók Éjszakáján, szeptember 23-án, pénteken délután öt órától kísérletes botanikai bemutatót tart a kar II. számú oktatási épületének (Liszt F. u. 17.) földszinti nagyelőadójában.

Izgalmas, szórakoztató, sok látványelemet tartalmazó programra számíthatnak az érdeklődők. A bemutató során az érdeklődőknek többször kell majd használniuk az orrukat is, megtudhatják többek között, hogy a rózsa mint erős afrodiziákum köré miért szőtt varázslatos hálót az ezoterika és a misztika, s hogy az illatok és más stimulánsok miként erősítik a tanulási képességet. Ősi recept alapján középkori tintát készítenek, hogy madártollal írhassanak a résztvevők, ahogyan a régmúltban. De utánajárnak a láthatatlan írás kérdésének is. Vizsgálnak továbbá 12 millió éves életnyomokat, szakrális növényeket, és bemutatnak súlyosan mérgező „növényszemélyiségeket" is.

Az ingyenes show-n érdekes botanikai tesztnek vethetik alá magukat az érdeklődők. A tesztet legjobban megoldók között könyvjutalmakat osztanak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós intézményfejlesztés Sokorópátkán

Egy 144 millió forintos projekt keretében korszerűsítették és bővítették a Sokorói Közoktatási és Közművelődési Központ óvodáját és iskoláját. Tovább olvasom