Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Börze: Licit a megszűnő kórházak műszereire

Győr-Moson-Sopron - Január közepétől kezdődik a licit azon az internetes aukción, amelyen a megszűnő fővárosi kórházak eszköz- és műszerkészletére lehet alkudni. A nem mindennapi börzére nemcsak a hazai, de a határon túli egészségügyi intézmények is jelezték vásárlási szándékukat. Lapunk a megyei kórházak gazdasági igazgatóit kérdezte.
Tiborcz Sándor, a soproni Erzsébet-oktatóKórház gazdasági igazgatója szerint a lista ismeretében érdekes lehet az aukció, hiszen a működő Kórházban mindig akad pótolnivaló műszer, eszköz. A még csupán tervezett licitálást – a rendelkezésre álló anyagiak függvényében – minden esetben a fenntartóval egyeztetik.

Uniós pályázatok: csak új eszközökkel

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat nagy valószínűséggel nem érdekli a börze, s ezt Tóth Ervin gazdasági igazgató lakonikus tömörséggel „az vásároljon, akinek pénze van" elvvel magyarázta. Másrészt viszont a Petz-Kórház fejlesztése nagyrészt uniós pályázatok függvénye, márpedig ez csak új eszközökkel lehetséges.

Mosonmagyaróváron egyelőre kivárnak, azaz „képben szeretnének lenni" a lehetőségeket illetően, s utána születik döntés.

– A Karolina Kórház vezetése minden fórumon keresi a leggazdaságosabb és leghatékonyabb eszközbeszerzés lehetőségét, így először tájékozódunk – szögezte le dr. Vermes Tamás igazgató, aki hozzátette, a börzét kifejezetten jó lehetőségnek tartják.

Január közepétől kezdődik a licit azon az internetes aukción, amelyen a megszűnő fővárosi Kórházak eszköz- és műszerkészletére lehet alkudni.

Csornának jól jöhet

– Hardver- és szoftvercsere kapcsán épp egy húszmilliós fejlesztés előtt állunk – tájékoztatta a Kisalföldet dr. Boga Attila megbízott igazgató főorvos –, így nekünk meglehet, hogy kapóra jön a lehetőség és a börze segítségével a lehető legjobb megoldást is megtaláljuk.

Négy nagy fővárosi, megszűnésre ítélt egészségügyi komplexum felszereléséről rendelkezik a jövőben a minisztérium, illetve a börzét lebonyolító Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet.


A tartozásokat rendezik

– Nemcsak a humán-, de az állatgyógyászat és különböző segélyszervezetek is jelezték eszközigényüket – sorolta Kárpáti Zsuzsanna, az intézet főigazgatója. – A kérelmek egy része a meglévő egészségügyi intézmények működését erősíti, de számos magánlicitálóra is számítunk napokon belül a www.eki.hu elérhetőségen. A befolyt pénzből az intézmények tartozását rendezik, illetve orvosi műhibaperekben megítélt járadék összegét fizetik ki belőle.

Olvasóink írták

 • 6. ÉBRESZTÖ 2008. január 06. 21:42
  „Nem ide tartozik, de ezt a cikket miert nem lehet olvasni MINDENHOL?

  http://www.barikad.hu/node/10567”
 • 5. Éva 2008. január 06. 13:29
  „kedves Matyi!

  elfelejtetted elolvasni pontosan amit írtam.
  Ott van világosan:"ha azt hiszed"

  én nem hiszem, ezért meg se fordul a fejemben.”
 • 4. Matyi 2008. január 06. 10:16
  „Kedves Éva!

  Ha mindenki elköltözne aki igy gondolja akkor igencsak megcsappanna a felső 10 000 is (véleményem szerint)”
 • 3. titi 2008. január 05. 14:26
  „Azért nem költözök Romániába mert én itt születtem,és itt akarok élni,ennek az orszának fizetem az adót a járulékokat,ennek az oszágnak neveltem fel két diplomás fiamat,ebben az országban neveli a feleségem a gyerekeket az iskolában,és nagyon sajnálom azt a rengeteg idős beteg elesett embert aki ki van szolgáltatva a "népjólét"nek ami itt most van.
  Te félre érted amit írtam nem Romániának drukkolok hanem féltem ezt a kis országot ahol nem előre évekre,hanem a holnapi napra nem lehet tervezni.
  (különben csak megjegyzem, ha megnézed a statisztikát,települnek vissza az erdélyiek,akik idejöttek 4-5 éve) szerinted miért?”
 • 2. éva 2008. január 05. 13:02
  „az eszközöket az tudja megvásárolni, akinek MOST van pénze rájuk!

  Te miért nem költözöl Romániába, ha azt hiszed népjólitileg elhúz mellettünk?!”
 • 1. titi 2008. január 05. 12:33
  „Határon túli?
  Melyik határon túli? Gondolom alig várják a svájci kórházak hogy vehessenek egy pár jó kis háború előtt gyártott érszorítót meg beteghordó ágyat magyarországtól.Amit még nem loptak el.Képzelem mi maradt meg.
  Romániát Bulgáriát ne említsük mert ők rövid időn belül elhajtanak mellettünk,aztán hordanánk vissza.De még nincs kizárva.Ebben az országban minden lehetséges.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több lett, mint tanítóképző

Győr - „A bolognai folyamat eredményeit halmozottan kihasználtuk" – jelentette be a… Tovább olvasom