Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Börtönbe vonul a Győri Cigány Kisebbségi Önkormányzat volt elnökhelyettese

Csütörtökön tartják a Győri Ítélőtáblán a romák kárpótlási bűnperének határozathozatalát.

14 óra 25 perc: Kis változtatásoktól eltekintve helyben hagyták az első fokú ítéletet. Az ítélőtábla 3 év 8 hónap börtönre ítélte Horváth Attilát a Győri Cigány Kisebbségi Önkormányzat volt elnökhelyettesét.

Csütörtökön tartják a Győri Ítélőtáblán a romák kárpótlási bűnperének határozathozatalát. Részletek később.


Előzmények:

A fellebbviteli bíróság meghallgatta az ügyészi és ügyvédi perbeszédeket, valamint a jelen lévő négy vádlottat, élükön Horváth Attilával.

A jelenleg érdekképviseleti egyesületi vezetőt azzal vádolják, hogy a Győri Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyetteseként a jogtalanul igényelt holokauszt-kárpótlási pénzekhez segítette hozzá a benyújtók százait.

Ő maga hivatkozott rá: jóhiszeműen járt el, s több, mint kétszáz tanú közül egy sem vádolta meg azzal, hogy saját részt kért vagy kapott volna. Ezt egyébként az ügyészség sem állította, míg több más vádlottnál kimutatták a személyes haszonszerzést. Ügyvédje hangsúlyozta: nincs az ügynek sértettje, hiszen az Osztrák Megbékélési Alap megszűnt, s korábban sem nyújtott be kártérítési igényt. Minden jel arra mutat - érvelt a védő -, hogy az osztrák kormány által nyújtott jóvátétel, amit a cigány holokauszt áldozatainak folyósítottak, csak nevében volt kárpótlás, valójában humanitárius segély, amely után nem keletkezett kár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz állapotban a homokozó: intézkednek az olvasói panasz nyomán

Egy olvasónk hívta fel szerkesztőségünket azzal a problémával, hogy Győr-Szabadhegyen a Páva utcai… Tovább olvasom