Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Börtönbe kerül a pezsgővel fejbe vert rabló

Győr–Levél - Jogerősen három év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a megyei bíróság S. Györgyöt, a pórul járt fegyveres rablót.

S. György fején a levéli ABC eladója szilánkokra tört egy pezsgősüveget februárban. Az eladó és a támadó azóta találkoztak és kibékültek.

˝Nem lehet az ítéletnek olyan üzenete a társadalom felé, hogy bárki, akinek anyagi gondjai vannak, betérhet a közeli ABC-be, s vagy elviszi a pénzt vagy megússza felfüggesztett szabadságvesztéssel.˝ Így indokolta dr. Jungi Eszter a büntetőtanács elnöke, hogy miért nem adhat helyt a bíróság a védőügyvéd kérésének. A filmbe illő bolti jelenet emléke viszonylag friss, de azért idézzük csak fel.

A negyvenhat éves vagyonőr kint hagyta a kocsiját az egyik levéli bolt előtt, bement, majd kenyeret s egész csirkét rakott a bevásárlókosárba. Ezután, mint bárki más, beállt a kasszához. Ő úgy meséli: hirtelen jött az ötlet, a flóbertpisztolyt – aminek tartására nem volt engedélye – a tisztogatás kedvéért tartotta magánál. Elhisszük-e vagy sem, a tűzfegyvernek minősülő pisztoly pillanatokon belül előkerült: ezzel követelte a pénzt a pénztárosnőtől. Közben nagy erővel a kezére is csapott, majd letépte a hölgy nyakából a kulcsot, s maga próbálta kinyitni a kasszát. Pechsorozata itt kezdődött el: a kulcs ugyanis a cigarettatárolóhoz tartozott. Eközben lépett fel ellene az eladó, Kiecska János Ernő s egy pezsgősüveggel a férfi fejére ütött. Ő meghökkenve fordult a ˝viszonttámadó˝ felé, s míg egy betért vásárló elkapta a karját, Kiecska még egy csapást mért a rablóra. A vastag üveg szilánkokra tört S. György fején, aki összeesett és súlyos-életveszélyes sérülésekkel, eszméletlenül került be a kórházba.

A felfüggesztett büntetés igen rossz üzenet lenne a büntetőtanács elnöke szerint. Fotó: Krizsán Csaba
A felfüggesztett büntetés igen rossz üzenet lenne a büntetőtanács elnöke szerint. Fotó: Krizsán Csaba

A megyei bíróság figyelembe vette, hogy a rablás úgymond kísérleti szakaszban maradt, enyhítő körülményként értékelte a sérülést, a vádlott büntetlen előéletét, s hogy gondoskodnia kell gyerekeiről. Viszont nem hagyta figyelmen kívül, hogy a férfit lőfegyverrel visszaélés miatt is el kell marasztalni, és hogy ittas állapotban követte el a megmagyarázhatatlan tettet. Ezért 3 év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte őt, helybenhagyva a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság döntését.

S. György portálunkank elmondta: ma sem tudja, miért tette, amit tett, előtte vagyonőrként milliós, sőt, százmilliós értékeket bíztak rá és soha egy fillért sem lopott. Lapunknak korábban már úgy nyilatkozott: a szerény jövedelméből nem tudta fizetni a tartásdíjat. Mint tegnap közölte, a szeme még mindig könnyezik vezetés közben, örök emlék, amiért ˝nem haragszom, hiszen magamnak köszönhetem˝ – mondta. A sértettektől bocsánatot kért.

Ezt igazolta Kiecska János Ernő is, aki kérdésünkre hozzátette: kibékültek a vádlottal. De az is biztos – tette hozzá –, hogy egy ilyen szituációban ma sem cselekedne másként: ˝Mór˝ után egy fegyveres rablóval szemben nem finomkodhat az ember.

Olvasóink írták

  • 2. Nusinéni 2009. szeptember 29. 18:56
    „Na látod Hanzi néha azért van igazság is,legalább most megkapta a magáét. Legközelebb biztosan nem jut ilyen az eszébe. Na meg szerencse hogy a pezsgő ilyen jó üvegbe van palackozva.”
  • 1. kivagyokén 2009. szeptember 29. 12:38
    „Gratulálok a bírónak, és természetesen a bátor eladónal is. Remélem csökkennekc a hasonló esetek, de ha ismét lesz akkor hasonló büntetést szabnak ki.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mancus néni a bikinikirálynő varrónője volt

Győr - A hétvégén 100. születésnapját ünneplő Juhász Sándorné Mancus néni kedvenc időtöltése, hogy… Tovább olvasom