Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Borsos benzinárak a megyében

Győr-Moson-Sopron - Még soha nem volt olyan magas az üzemanyagok ára hazánkban, mint jelenleg. A megyében tankolóknak ráadásul az országos átlagnál 5 százalékkal többet kell fizetniük. A holtankoljak.hu internetes portál adatbázisa szerint a 95-ös normál benzinért átlagosan 300, a gázolajért pedig 307,20 forintot kell fizetni literenként az országban.
A holtankoljak.hu internetes portál adatbázisa szerint a 95-ös normál benzinért átlagosan 300, a gázolajért pedig 307,20 forintot kell fizetni literenként az országban. A benzin ára 285 és 309,90, a gázolajé – amely tavaly november óta tartósan több a benzinénél – 296 és 319,90 forint között szóródik.

A megyei árszint szokás szerint magasabb az országos átlagnál, jelenleg 4–5 százalékkal. Itt a benzinért 301,40, a gázolajért 308,50 forintot kell fizetni átlagosan. A legdrágábbak az autópálya mellett lévő, valamint a soproni kutak. Van, ahol a benzin literjét 306,90-ért, a gázolajat pedig 315,90-ért adták szerdán. A legolcsóbb megyei töltőállomások 291-ért, illetve 299,90-ért kínálták.

Horváth Zsolt az egyik győri benzinkútnál tankolt literenként 300 forintért.

A Kisalföld Volán évente 11–12 millió liter gázolajat vásárol, ami kiadásai egyötödét teszi ki. Pócza Mihály vezérigazgató lapunk kérdésére elmondta: a gázolaj jelenlegi beszerzési ára 20 forinttal magasabb az egy évvel ezelőttinél. Ha a különbség tartós marad, az a társaságnak 200–250 millió forintos többletterhet jelent 2007-hez képest.

Olvasóink írták

 • 16. Mirjamka 2008. június 20. 08:10
  „Még nem elég drága a benzin,mert nap mint látom hogy sokan még a közeli boltba is kocsival megy el,magyar mentalitás sirás,nyafogás,de nem tudnak takarékosan élni.”
 • 15. lakó 2008. március 07. 22:07
  „Az utak állapotáért a kamionok, a túlsúlyos teherautók, a betonszállítók a felelősek. Ja és azok a döntéshozók akik nem tiltják ki az ilyen autókat az olyan utakról amelyek személyautó forgalomra épültek. A mi utcánk lakóövezetben lévő keskeny kis utca , melyet pár éve felújítottak .Mivel naponta közlekednek rajt kamionok,teherautók már lehetne kezdeni újra a felújítást.”
 • 14. larsoon 2008. március 07. 13:12
  „kedves emberek akik nem foglalkoznak a magas benzinárakkal,mert nem muszály kocsival menni mindenhova: majd amikor a mentő nem megy ki valahova mert nem telik üzemanyagra a csóró kórházaknak akkor mi lesz a véleményetek?HIHETETLEN ITT SENKI NEM FOGLALKOZIK AZZAL HOGY MILYEN KEVÉS A MAGYAR FIZETÉS? INKÁBB AZ A MEGOLDÁS,HOGY NE MENJ AUTÓVAL?SÖTÉTSÉG VAN ITT NAGYON,PEDIG MÁR NINCS IS HATÁR.”
 • 13. Korrekt5 2008. március 06. 17:20
  „11. Tnd 2008.03.06 14:00
  A györi Tesco kut is nagy attveres! "A 10000Ft feletti bolti vasarlas eseten, a kutnal 10Ft-al olcsobban tankolhatunk." -Sokszor tankolok ÖMV-nel, BP-nel, itthon, es külföldön, de a TESCO kutnal, 3,5 l-el több fer az automba /a tankolo meröje szerint/.- Tehat,ha pl. 40 l-t tankolok, azt gondoltam, 400 Ft-ot sporoltam. De mivel 3,5L-el több fer itt az automba /pl:300 Ft x 3,5 l = 1050 Ft-al többert tankoltam. Ebböl levonom a "kedvezmenyt" 435 Ft, az = 815 Ft/ Igy tehat nem hogy olcsobban, hanem 815 Ft-al dragabban tankoltam! Ajanlom masoknak is figyelmebe! Ugyanis az ember örül annak a 400 Ft-nak, mert az is penz, es közbe a duplajat veszik ki a zsebeböl!

  ************************************************************************************************

  Gyermekeim, ezt nem elég leirni hanem a legsügösebben követelni kell a kivizsgálást.
  Persze magyarországon, szerintem a legtöbb kutnál csalnak.

  LARSONNAK:.....na és Skandináviában mennyi az üzemanyag?
  Jóval több mint magyarban:
  Svédben 365 forint a lególcsóbb”
 • 12. Zs 2008. március 06. 16:49
  „Szerintem átlagosan Sopronban minden egy picivel drágább az osztrákok miatt.
  egy soproni”
 • 11. Tnd 2008. március 06. 14:00
  „A györi Tesco kut is nagy attveres! "A 10000Ft feletti bolti vasarlas eseten, a kutnal 10Ft-al olcsobban tankolhatunk." -Sokszor tankolok ÖMV-nel, BP-nel, itthon, es külföldön, de a TESCO kutnal, 3,5 l-el több fer az automba /a tankolo meröje szerint/.- Tehat,ha pl. 40 l-t tankolok, azt gondoltam, 400 Ft-ot sporoltam. De mivel 3,5L-el több fer itt az automba /pl:300 Ft x 3,5 l = 1050 Ft-al többert tankoltam. Ebböl levonom a "kedvezmenyt" 435 Ft, az = 815 Ft/ Igy tehat nem hogy olcsobban, hanem 815 Ft-al dragabban tankoltam! Ajanlom masoknak is figyelmebe! Ugyanis az ember örül annak a 400 Ft-nak, mert az is penz, es közbe a duplajat veszik ki a zsebeböl!”
 • 10. nem mondom meg 2008. március 06. 13:11
  „Valaki legyen szíves elmagyarázni nekem, hogy a soproni és várplalotai gazdaságos benzinkút között miért van alaphangon 20-25 Ft-os különbség?”
 • 9. tricse 2008. március 06. 12:43
  „nem is arról van szó akinek nincs más lehetősége mint autózni
  az én párom is kocsival jár melózni,mert mikor végez éjjel már nem járnak a buszok és kemény fizikai munka után nem várom el tőle hogy biciklizzen,főleg azért sem mert zuhanyoznak meló után oszt nekem megfázik és megy táppénzre és az nem jó senkinek

  de az a sok fiatal,akiknek a fene tudja honnan van benzinre pénze és csak furikázik,meg versenypályát csinál olyan közterületből ahova be se hajthatna autóval---
  ők meg fogják tudni fizetni majd akkor is amikor az én emberem már rákényszerül a biciklire,mert menni fog feljebb az ára a naftának az tuti:(”
 • 8. Hajni* 2008. március 06. 12:34
  „Igazatok van! Csak az autózzon,akinek nagyon muszáj,mert ilyen benzinárak mellett bizony spórolni kell az üzemanyaggal. (persze nem mindenkinek). Sokszor gyalog előbb célba érek mint autóval és szerintem 10-20 perces séta nem nagyon megerőltető. :))
  Más: a soproni Shell kútnál már kétszer előfordult velem,hogy csurig tankoltam az autómat és utána egyszerre hazajöttem (2 perc),és csodák-csodájára,reggel mikor indultam a mutató két strigulával lejjebb volt.Próbaképp az eisenstadti Shell-nél is megtettem ugyanezt és k.b. 100 k.m. megtétele után volt csak két strigulával lejjebb a mutatóm.A hazai Shell-nél megkérdeztem,hogy ez,hogy lehet,de gondolták mivel nő vagyok elhiszem a magyarázatukat,mert szerintük az úszóval( remélem nem írtam hülyeséget) :) lehet baj. A tények viszont nem ezt igazolták. Egyébként már más is mondta,hogy járt úgy mint én a soproni Shell-nél.”
 • 7. Zs 2008. március 06. 11:56
  „Teljesen egyetértek azzal, hogy sok autó van és egyre többen vásárolnak autót.
  Gépjármű értékesítőként dolgozom nem alacsony kategóriájú !! márkánál. Vársárlóink 80% kp-es vásárló!!
  Akkor miért panaszkodunk, hogy nincs pénzünk?
  Mert baromi nagy külömbségek vannak, azért!
  Mert vannak akik luxusban élnek és vannak olyanok, akiknek a megélhetés, a napi megélhetés gondot okoz. A középréteg ahová mondjuk én is sorolom magam meg kezd eltűnni a baromi nagy áremelések mellett , de a fizetés meg nem változik.

  Igaz, hogy ha 2 saroknyira megyünk akkor ne autózunk, de 12 km-re van a munkahelyem városon belül, én Sopronban élek, szüleim 60 km-re arrébb és Győrbe járok hétvégén suliba és mivel másoddiploma így nem iagazán kapok diákot. Akkor így hogy tegyem le az autót? Drágább egy busz vagy vonatjegy még a horror benzin árak mellett. Tényleg kiakasztó. Havi 25.000 Ft csak a benzin és még soha nem volt úgy, hogy csak "kocsikáztam " volna egyet vagy szórakozás miatt mentem volna kocsival, csak a munak meg a suli.
  Én is csak muszályból veszem elő meg kényszerből!

  Az meg mennyire igaz, hogy a hétvégi autósok veszélyesek?
  Ezen gondolkodom, mert ennek két oldala lehet.
  Egyik lehet tényleg veszélyes, mert nincs napi rutinja és ritkán vezet, de a másik meg lehet ép ezért sokkal óvatosabb.
  Szóval nem lehet általánosítani.

  De mit csináljuk ha tényleg nem tudjuk letenni a kocsi.
  Pl.: én helyzetem.
  A városi buszbérlet is nagyon drága és nem is jönnek úgy buszok ahogy a munkaidőm van.”
 • 6. angyali 2008. március 06. 11:15
  „Igazatok van. Nagyon magas a benzinár. De az érdekes, hogy a horribilis benzinárak, adók, fenntartási költségek és biztosítási díjak mellett is egyre többen vásárolnak autót. És ami pláne, hogy a legtöbben egyedül ülnek benne. Van aki csak a másik utcába megy, ami gyalog 2 perc, autóval legalább 10. Mégis beül és elpocsékol X mennyiségű benzint mire elindítja, kijár a parkolóból elmegy a kereszteződésig, (lámpa piros) vár, elindul, bekanyarodik. Mennyi üzemanyag? Sok. Ez a pazarlás. Sokan panaszkodnak, de fejetlenül használják az autót. A környezetnek sem mindegy. A 2 perces utat 10 perc alatt megtenni és károsítani a környzetet az borzasztó. Sokan a jó dolgukban nem tudják, hogy mit csinálnak. Ennyi a panaszkodókról. Az panaszkodik aki ezt megteszi. Hát ne panaszkodjon. Megérdemli, hogy kifizesse a magas benzinárat az ilyen. Nekem is van autóm, de csak akkor használom, ha tényleg muszály. Hetente talán egyszer, de olyan is előfordult, hogy 3 hétig nem ültem bele. Ha gyalog is el tudok menni a másik utcába, akkor miért? Az egészséges mozgás is kell. És nem a pénztárcámon múlik. Mert megtehetném, hogy minden nap menjek vele egy kört. De nem teszem, mert felesleges. Panaszkodni pedig nincs okom.”
 • 5. tricseésnemválasztokmásiknevet 2008. március 06. 11:05
  „engem autózás szempontjából hidegen hagy a benzinár és sok embernek még emelném is aki pár utcányi séta helyett is beleül a kocsiba,meg ahelyett,hogy a gyerekkel legalább annyi időt töltene amíg hazasétálnak az oviból,de neeeeem,a csemete segge alá már pár évesen kocsit tolnak pár száz méterért is--és mielőtt fikáznátok nézzetek előbb magatokba és őszintén valljátok be:ültetek ti is feleslegesen az autóba:)

  DE

  a benzinár nagyban befolyásolja pl.a boltban vásárolt termékek árát is és ez az ami felháborító

  NEM MEREK HÁTATFORDÍTANI A POLCNAK A TESCOBAN MERT EGYBŐL FELEMELIK AZ ÁRAKAT!

  próbálom humorosan felfogni,de az az igazság hogy nem az itt a lényeg hogy miből fogod fenntartani a kényelmi autózgatásodat ember, hanem az hogy miként fogod megfizetni a kaját hogy enni adj a gyerekeidnek!!!

  tricse”
 • 4. larsoon 2008. március 06. 10:34
  „és a Magyar nép némán tűr mint a birka.emlékszek amikor csak szó volt hogy majd 300 ft lesz az üzemanyag mindenki lázadt.MOSTMEG nagy semmi.azért a 145 ft-os adótartalom mellett igazán megbecsülhetnék az autós társadalmat,hogy nem szar utakon kellene közlekedni.DE AZÉRT K.RVÁRA FELHÁBORÍT HOGY ANNYIT FIZETEK AZ ÜZEMANYAGÉRT MINT EGY AUSZTRIAI AKI MINIMUM 260000FT OS JÖVEDELEMMEL RENDELKEZIK.SZÁMOLJATOK MAGYAROK ÉN A 80000 EZRES JÖVEDELMEMBŐL MENNYI KM-ERT MEGYEK!!!!!!!!!!!!!!!!!JA ÉS MILYEN OKÁDÉK UTAKON.KÍVÁNOM LEGYEN 500 FT AZ ÜZEMANYAG.”
 • 3. sdhz 2008. március 06. 09:12
  „Egy MOL kútnál egyszer az életben megengedtem a kutasnak, hogy tankoljon, 20 litert kértem,. fogyasztás átlagosan 7 liter. Elmentem pestre, és visszafelé Tatánál kikattant a kocsi. üres volt. 190 Km-nél...
  Soha többet nem tankol nekem más
  sdhz”
 • 2. Zs 2008. március 06. 08:59
  „Felháborító benzinárak vanna, arról nem is beszélve, hogy mennyi pénzt költök a kocsimra, mert a rossz utak miatt mindig defektem van, hiába kerülgetem a kátyúkat ennyit nem lehet kikerülni és puff elgörbül a felnim.
  Bosszantó!

  Másról!

  10-12 ezer forintért tele tankolom a kocsim. 5000-ért félig.
  Nem szeretem ha a kutas tankolja meg.
  Beledi mol kút, kutas erősködik, hogy segítsen. Jó kérek 5000 ft-ért benzin.Hibáztam , mert nem figyeltem és a számlát sem, de az üzemanyagtank mutatóm szinte semmit nem változott. 1hét múlva ismét 5000 ft-ért tankoltam saját magam, félig lett a tankom. Akkor most mi van?
  A kutas nem annyit tankolt amennyit kértem?
  Már akkor furáltam, hogy a muatató nem változott, mert félig szoktam tankolni 5000-ért.
  Én voltam a buta, utólag már nem reklamálhatok, de egyet taunultam, sajnos a saját káromon, hogy többet a beledi mol kútra nem megyek.
  Ha jót akarsz magadnak te is kerüld el!”
 • 1. Attila2 2008. március 06. 07:33
  „A 300 ból mennyit is kéne utakra fordítani? Építésre, javításra? Nem gányolásra, javításra. A város útjai sok helyen a katasztrofális szintet súrolják. Most horror a benzin, van miből építeni,javítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: mindenkihez szól a győri költségvetés

Győr - „Jól átgondolt, reális, mindenkihez szól" – ezekkel a szavakkal jellemezte tegnap… Tovább olvasom