Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Borsodi Műhely: Fémes jövő felé vezet az út

Győr - Egymilliárd forintos üzembővítést ünnepelt tegnap a Borsodi Műhely Kft. a győri ipari parkban. A családi vállalkozás a beruházáshoz 130 millió forintos támogatást kapott.
A cég jelszavához, a „precíz, fémes jövőhöz" illően az innovációt és a légi ipari beszállítói státus elnyerését célozza az egymilliárdos beruházás, melynek keretében a Borsodi Műhely a meglévő ipari parki épülete mellé 1300 négyzetméternyi üzemcsarnokot és 1100 négyzetméternyi irodát építtetett. A cég új falai között új berendezések is helyet kapnak: minőségi ipari gyártást szolgáló, hőkezelő és fémes anyagok vizsgálatára alkalmas laboratórium.

Bízik a jövőben: Borsodi László az új üzemcsarnok új hőkezelő gépei között. Fotó: Bertleff András
Bízik a jövőben: Borsodi László az új üzemcsarnok új hőkezelő gépei között. Fotó: Bertleff András


Európai sikertörténet
A tegnapi átadáson a felszólalók sorra méltatták a céget, s egyben az eredményesség kulcsát is kutatták. Molnár Csaba, a gazdasági tárca államtitkára európai sikertörténetnek minősítette a Borsodi Műhely elmúlt huszonhét évét – a tudás, a szakértelem, a hozzáértés és a szorgalom sikerét. Kiemelte, nem véletlen, hogy a cég az elmúlt időszakban két EU-s pályázaton is eredményesen vett részt, mintegy 170 millió forint támogatást kaptak az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül. Azon 191 győri társaság között vannak, akik így összesen mintegy 23 milliárd forinthoz jutottak.

Szorgalom és jövő
Borkai Zsolt győri polgármester beszédében egyebek között azt emelte ki, hogy egy város jövőjét az ott működő cégek jelentik. Közülük is kiemelkedik a Borsodi Műhely. Balogh József, a regionális fejlesztési tanács elnöke a már említett erények némelyikét jelzőkkel is ellátta, s többek között a csendes szorgalomban és a töretlen vállalkozó kedvben látta a jó példát. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a családi vállalkozás jelleget tartotta kiemelten fontosnak, s azt, hogy ez az elkötelezettség párosult a tisztességgel és az előrelátó fejlesztési szándékkal. Sragner László, a gyáriparos-szövetség megyei elnöke azt említette, hogy a sokak által emlegetett nehéz gazdasági körülmények és megszorítások közepette is akad magyar cég, amely megmutatja: lehet fejlődni, érdemes fejleszteni. Őket kell követni.

Kitüntetés ajándékkal
A beszédek után az ügyvezető Borsodi László átvette az Iposz legnagyobb kitüntetését, a „Kézművességért" díj arany fokozatát Szűcs György elnöktől, és az alkalmazottak köszönetét kifejező ajándékot Boros Istvántól, a kisújszállási üzem vezetőjétől.
 

Olvasóink írták

 • 3. Wynetou 2008. szeptember 15. 22:49
  „Igen kedves É, sokan személyesen ismerik. Ők most mosolyognak.”
 • 2. É 2008. szeptember 14. 16:54
  „Szívből gratulálok! Személyesen ismerem Lacit és Piroskát. Amit elértek a saját maguk szorgalmának, tehetségének,kitartásának köszönhetik. Nem fanyalogni kell, hanem utánuk lehet csinálni. Jó egészséget az egész családnak és további sikereket!”
 • 1. Putyilov 2008. szeptember 14. 07:20
  „Na,nemzeti hős lesz ez a cég.
  Gratulálok. Fényezzék csak őket,van miért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A külföldiek nem kapcsolták be a biztonsági övet

M1-es autópálya - Biztonsági öv nélkül közlekedő külföldiek, jogosítvány nélkül vezető autósok,… Tovább olvasom