Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Borsi Róbert: Neupor Zsolt nem látja

Győr - Neupor Zsolt nem látja a fától az erdőt – összegezte tegnap az MSZP városi elnökének a győri költségvetésre tett megjegyzéseit Borsi Róbert városi Fidesz-szóvivő.
A nyilatkozatban említett pénzmaradványról elmondta: Neupor Zsolt nyitott kapukat dönget, hiszen az intézményhálózatban maradt 1,6 milliárd forintot a közgyűlés határozata alapján az intézményekben hagyják az MSZP-kormány tevékenységének hatására megemelkedett működési költségek fedezetére.

A polgármesteri hivatal 5,38 milliárd forintos pénzmaradványának felhasználásáról is lehetne tudomása Neupor Zsoltnak, hiszen ebből 4,15 milliárdot már figyelembe vettek az idei költségvetésben. A maradék 1,23 milliárdból 1 milliárdot az iparűzésiadó-csökkenés kompenzálására fordít a város. Március 15-ig ugyanis már 900 millió forint volt az elmaradás ebből az adónemből. A maradék 230 millió forintot ezért a város kockázati tartalékként kell hogy kezelje. Borsi Róbert rámutatott: a megyeszékhely a mikro- és középvállalkozások megsegítésére 150 milliós pályázható keretet különített el, a középvállalkozások pedig élhettek az iparűzésiadó-halasztási, -részletfizetési lehetőséggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mesternek szóltak a dalok

Győr - Hétfőn este tanítványai, kollégái, valamint a város, Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi… Tovább olvasom