Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Borok és táncok

Ha többféle élményt kapcsolunk össze, intenzívebben élhetjük meg a pillanatot. Ennek a gondolatnak a jegyében kezdett különleges rendezvénysorozatba a Pannonhalmi Borvidék és a Fonódó Szabad Művészeti Stúdió. Vérpezsdítő táncokat kínáltak az ínycsiklandó borok mellé.
 
Forradalmian új kezdeményezés tanúi lehettek a Bor és tánc című rendezvény vendégei péntek este az ETO Parkban. A Pannonhalmi Borpromóciós Kft. kezdeményezésére négy, a borvidéken található pincészet és egy vendégborászat mutatta be csúcsborait a megszokottól jócskán eltérő módon, ugyanis itt minden pohár italhoz egy-egy táncot kapcsolt a Petes Beáta vezette Fonódó Szabad Művészeti Stúdió.
Az estet Borbély Sándor, a Pannonhalmi Borpromóciós Kft. ügyvezetője szervezte és fogta össze: „Borok, zenék, táncok: kifinomultan kapcsolják össze érzékszerveinket, hogy a borok karakterei megnyilvánulhassanak képekben, teljessé téve az élményt. Ez egy olyan est, ahol az előadóművészet összefonódik a természettel egy fantasztikus hangulatú, változatos képi világú műsorban testet öltve."
Péntek este a Pannonhalmi Borpromóciós Kft. kezdeményezésére négy, a borvidéken található pincészet, és egy vendégborászat mutatta be csúcsborait a megszokottól jócskán eltérő módon. Fotó: Várhidi Renáta
Péntek este a Pannonhalmi Borpromóciós Kft. kezdeményezésére négy, a borvidéken található pincészet, és egy vendégborászat mutatta be csúcsborait a megszokottól jócskán eltérő módon. Fotó: Várhidi Renáta

A nem hagyományos borkóstolón kitűnően egészítette ki egymást a Babarczi Szőlőbirtok friss habzóbora és a versenytáncosok lendületes jive-bemutatója, a Cseri pincészet Chanson vörösbora és az érzéki tangó vagy az Apátsági pincészet Infusiója és a forró paso doble.

Az estre vendégként meghívták a Tokaji borvidék Bodrog Borműhelyének borait is. Az elegáns karakterű furmintjukhoz igazán elegáns táncot kapcsolt a Fonódó: angolkeringőt láthatott a publikum.
Az pedig, hogy az estnek a teljes címében a szervezők elrejtették a tavasz szót, azt sejteti, hogy lesz még folytatás új borokkal és még újabb táncokkal.

A borsor és táncok:
1. Babarczi Irsai Olivér – üdvözlő bor
2. Babarczi Buborczi – pattogós, friss, energikus (jive)
3. Hangyál Chardonnay – fűszeres, kacér, vad (csacsacsa)
4. Cseri Rose – fűszeres, kacér, vad (csacsacsa)
5. Pannonhalmi Apátsági Pincészet Sauvignon blanc-ja – nagyon friss, extra, modern (hiphop)
6. Hangyál Örömtánc – bor a szünetben
7. Bodrog Borműhely Lapis furmintja – klasszikus hangulatú, komoly (keringő)
8. Cseri Chanson 2015 – vörös, erőteljes, határozott, intelligens (tangó)
9. Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Infusio 2015 – nagyon karakteres, erőteljes, határozott, de nagyon kifinomult (paso doble)
10. Bodrog Borműhely, Mesés – romantikus, érzéki, ízes, erotikus (rumba)
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új főszerkesztő Győrből az adatvagyonok világában

Februártól dr. Dusek Tamás, a Széchenyi István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára a patinás szakfolyóirat, a Statisztikai Szemle főszerkesztője. Tovább olvasom