Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Borkai Zsolt: `van építési engedélye a Dunakapu térnek´

"A Dunakapu téri beruházás a mai napon megkapta az építési engedélyt" - közölte Borkai Zsolt. Most sem született döntés az új győri menetrendről.18.16 - A közgyűlés véget ért. A Dunakapu téri beruházás ügyében kezdeményezett rendkívüli ülést az önkormányzati törvény értelmében mindenképp meg kell tartani, hisz hat képviselő is aláírta a dokumentumot, vagyis a testület negyede támogatja Neupor Zsolt kezdeményezését.

A polgármester dönt azonban az ülés napjáról, vagyis a javasolt május 3-i időpont még változhat.

Mint ahogy nyitott minden a helyi buszközlekedés átszabásának ügyében is: az egyeztetések folyamatosak a Kisalfold Volánnal, de egyáltalán nem biztos, hogy májusban a képviselők elé kerül az új buszmenetrendről szóló előterjesztés.

18.08 - Ezzel az áprilisi közgyűlés összes húzós témája elfogyott. Most már csak az a kérdés, hogy mi lesz a május 3-ra tervezett rendkívüli üléssel? Neupor Zsolt egyéni kezdeményezéséről az ülés végén születik döntés. 

18.05 - Neupor Zsolt szerint "az iparvágány új szakasza az elhíresült Audi-telkek mellett épülne meg". Az ellenzéki képviselőnek az a kérdése, hogy "a telek új tulajdonosa - amely a luxemburgi off-shore cégtől vette meg a területet -, kíván-e magántőkét beletenni a projektbe?".

Borkai Zsolt rövid válasza szerint "nem, mert ez a beruházás első sorban az Ipari Park érdekeit szolgálja".

A tervezett iparvágányra külön cikkben visszatérünk. 

18.04 - A Győri Ipari Park vasúti kapcsolatát biztosító iparvágányt 1,9 kilométerrel hosszabbítanák meg.

17.56 - Négy, kisebb horderejű ügyön villámszavazással söpörtek végig a képviselők. 

17.55 - Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára támogatja, hogy "Győr Önkormányzatának azon törekvését, hogy térítésmentesen megkapja a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Kft. működéséhez rendelt ingó- és ingatlanvagyont, a társaság feletti 100%-os tulajdonosi jogot."

Utóbbi a győri önkormányzat kérése volt a tárgyalások során.

17.52 - Az önkormányzat irányítói jogkörébe tartozó Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum közalkalmazotti álláshelyei csökkennek: a városháza 70 főről 4,5 fővel csökkenti a státuszok számát.

A létszámleépítés következtében május közepétől a maximális létszám 65,5 fő lesz.

17.50 - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-dunántúli Régióját ötmillió forittal támogatja a győri önkormányzat.

A támogatás indoklása szerint a győri önkormányzat fontos célkitűzése, hogy az idősek minél hosszabb ideig élhessenek saját, megszokott környezetükben, lakásukban.

A "Well hops" európai uniós programban Győr is részt vesz, amelyben az érintett idősek, szociális szakemberek, építészek osztják meg tapasztalataikat.

A fenti célok érdekében az önkormányzat 2009 óta minden évben külön keretet biztosított az idősek lakhatását, életfeltételeit javító lakáskorszerűsítési program megvalósítására. A program lebonyolításával pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-dunántúli Régióját bízta meg a Városháza.

17.48 - Fogyatékosok Átmeneti Gondozóháza néven új intézményt alapított Győr. A létrejövő intézmény jogállását tekintve önállóan működő, és – a többi szociális intézményhez hasonlóan – pénzügyi-gazdasági, valamint vagyonkezelési feladatait az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény látja majd el.

Az újonnan alapítandó intézmény működéséhez, a szakmai jogszabályoknak megfelelően 1 fő intézményvezető, 5 fő ápoló, gondozó, 1 fő szociális, mentálhigiénés munkatárs, 2 fő technikai feladatokat ellátó munkatárs foglalkoztatása lesz szükséges.

17.45 - Vita ide, via oda, az ellenzéki képviselők többsége is megszavazta az új parkolási rendet.

Ennek megfelelően bővül a fizetős övezet a kisalföldi megyeszékhelyen: az új fizetős parkolók nádorvárosi útszakaszokat érintenek. Egyes belvárosi utcák pedig zónát váltanak, s a fizetőparkoló-hálózat I. övezetébe kerülnek.

Az új parkolási rendről a hét elején részletesen írtunk, melyet ide kattintva tekinthetnek meg.

17.40 - Terítéken a parkolási rendelet. S ahogy várható volt, az újabb fizetős utcák vitát generáltak. Neupor Zsolt domino-elvtől fél ("akik eddig megálltak Nádorvárosban, most 30 méterrel odébb hagyják az autót, s ez így megy majd tovább"), Dézsi Csaba András pedig arról beszélt, hogy a fizetős rendszernek "hasznos pedagógiája" van.

17.37 - A képviselők nyugodtabb vizekre eveztek, s egyedi rendezési kérelmet fogadtak el. Az előterjesztés szerint a Gyirmóttól délre eső külterületen jelenleg lovas szabadidős tevékenységeket kínáló szolgáltató egység működik. A tevékenység jellegéből fakadóan területigényes. A szolgáltatás hosszútávú fenntartása érdekében területbővítése szükségessé.

A rendezési terv módosítását a tevékenységéhez szükséges bővítéseket biztosította úgy, hogy a lovas tanya területét tartalmazó övezetből a környezet esetleges roncsolásával járó és jelentős zajterhelést okozó motoros sport tevékenység kikerült.

17.33 - Sikerült pontot tenni az első "menet" végére: megszavazták a képviselők a költségvetési rendelet végrehajtásáról szóló rendelet elfogadását. Halleluja!

17.30 - Borkai Zsolt szerint a kritikai hangok alaptalanok a zárszámadás kapcsán. "Győr idei büdzséje tudatosan tartalékol erőforrásokat az elkövetkező évekre" - hangsúlyozta Győr polgármestere. 

17.28 - Neupor Zsolt a város ingatlanvásárlásait támadja. "A tervezett multinacionális csarnok esetében is több ingatlant vett az önkormányzat, mire remélhetőleg sikerült megtalálni a végleges helyszínt" - mondta a DK képviselője.

17.23 - A zárszámadásról zajlik közel 15 perce vita. A "vezérkérdező" ezúttal is Kun András, aki mint oly sokszor már a közgyűléseken, most is azt nehezményezi, hogy kevés háttérinformáció szerepel a hivatalos dokumentumokban.  

17.11 - Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) válasza váratlan fordulatot hozott. Győr polgármestere szerint "a mai napon a Dunakapu téri beruházás megkapta az építési engedélyt, ami azonnal végrehajtható".

Azt, hogy az építési engedélyt meg lehet-e felebezni, Neupor Zsolt vitatja, a szavaival élve "dehogyisnem".

17.07 - Neupor Zsolt (DK) rendkívüli közgyűlést kezdeményez a Dunakapu téri beruházások kapcsán május 3-ra. Az ellenzéki képviselő indítványát hat képviselő aláírta.

Neupor Zsolt kezdeményezését azzal indokolta, hogy sem érvényes építési engedélye, sem érvényes közbeszerzése nincs a téren tervezett beruházásnak.

17.05 - Egyperces gyászszünettel kezdődött a közgyűlés: két korábbi győri tűzoltóparancsnok, Torma József és Hullámos László emléke előtt tisztelegtek a képviselők és az ülés résztvevői.

17.02 - A közgyűlés elkezdődött, az ülés határozatképes.

Előzetes

A kisalfold.hu úgy tudja, hogy döntés a májusi ülésen fog születni, míg az új menetrend júniustól lép életbe.

A helyi buszközlekedés átszabása több mint fél éve van terítéken: összefoglalót erről a témáról márciusi közgyűlési tudósításunk előzetesében olvashatnak.

Mint arról a héten beszámoltunk, bővül a fizetős övezet a kisalföldi megyeszékhelyen: az új fizetős parkolók nádorvárosi útszakaszokat érintenek. Egyes belvárosi utcák pedig zónát váltanak, s a fizetőparkoló-hálózat I. övezetébe kerülnek.

A csütörtök délutáni ülésen fény derülhet arra is, hogy pontosan hol épülnek új iparvágányok Győrben.

Érdekesség, hogy Radnóti Ákos önkormányzati képviselő futva érkezik a mai ülésre

Az áprilisi győri közgyűlés összes napirendi pontját ide kattintva tekinthetik meg Olvasóink.

Olvasóink írták

87 hozzászólás
 • 87. DON 2013. április 22. 21:02
  „Miért nem lehet a holnapi közgyűlést beharangozó cikkhez koomentelni? Kinek kényelmetlenek a kommentek?”
 • 86. urbaniastapista 2013. április 22. 20:30
  „Holnap hajnalban közgyűlés!
  Tisztára, mint Barátin, ahol reggel van bizottsági ülés és délután kettőkor testületi ülés, hogy a kettő - kötött munkaidőben dolgozó, mit ad isten, véletlenül éppen ellenzéki - képviselő ne túl sűrűn tudjon testületi és bizottsági ülésre elmenni. A "de" betűt ki kellene törölni a pártnévből.
  A fi-t is.
  Marad a szindikátus, gazdasági érdekközösség.”
 • 85. DON 2013. április 21. 17:20
  „83. T_McVay_01 2013.04.21. 12:31
  Fogalmam sincs, hogy milyen munkából tartod el a családod, de bizonyára neked az megelégedést és büszkeséget okoz, hogy elvégzed. Tintanyalóként bizonyára azzal is tisztában vagy - hacsak nem csúcsragadozóként morzsolod az osztályvezetők keserű kenyerét -, hogy a jelenlegi közigazgatási észvesztésben pont azoknak nem jut munkaeszköz, akik az érdemi munkát végzik. Egy régióvezető műemléki előadónak, vagy egy régésznek nincs hivatali járműve, hogy terepre járhasson, ne csak az irodából ossza az észt. Tudod, ez a munka olyan, hogy oda kell menni.
  Emellett műveletlenségre, bigottságra és kóros elmeállapotra vall, hogy lenézed a munkájukat. Nem az ő hibájuk, hogy a nemzeti örökséget nem tudják kellő módon megőrizni. Tudod, nálunk kulturálisabban fejlettebb országokban (és nem csak nyugaton) tisztelik a nemzeti múltat, a csodával határos módon politikamentesen végzik el a műemlékek, régészeti leletek megmentését, restaurálását, revitalizálását, s a kor követelményeinek megfelelően funkcióval látják el. Addig megmaradunk balkáni országnak - bármennyire is fáj - míg a saját nemzeti múltunkkal nem vagyunk hajlandóak szembenézni, és úgy tisztelni mindent, amit őseink ránk hagyományoztak, ahogy az őket megilleti.
  A magadfajta múlt nélküli senkiháziak alkotják ma a nemzeti oldalt. A magadfajták vágják ki a fákat a Kossuth téren, ültetnek oda előnevelt csemetéket, amik harminc év múlva sem adnak olyan gyönyörű árnyékot, mint amelyeknek a helyére erőltették. Építetek egy új birodalmat, teleaggatva a saját szobraitokkal, mint az öreg Sztalin Jóska meg a bandája. Tudod, még annak a kornak a maradványait is őrzi egy emlékpark. Rátok sem vár egyéb sors, mint egy legelőre száműzetés, és csak rajtatok áll, hogy mennyire fognak leköpni titeket saját unokáitok, ahogy ti teszitek most apáitokkal.”
 • 84. jégcsákány 2013. április 21. 13:08
  „Ha a városvezetés a szakértőikkel együtt képtelen felfogni ami a talajmechanikai szakvéleményben olvasható és nem érti meg, hogy a bajok az építéssel kezdődnek igazán - a csak azért is beruházás költsége helyből kb. három- ötszöröse egy parkolóházi garázsférőhelynek, és még többszöröse is lehet az építés közbeni hibaelhárítások költségeivel növekedve ,- akkor most már tényleg nincs mit mondani. Ha megkezdik az építést akkor építeni kell,- vállalni tervezőnek,kivitelezőnek és döntéshozónak következményeket .
  Kár hogy nem saját vagyonukkal felelnek a döntésükért.”
 • 83. T_McVay_01 2013. április 21. 12:31
  „duszaandras

  "A Dunakapu téren olyannyira sikerült szorgalmas munkásokat találni, hogy még hétvégén is temetik vissza a feltárt múltunkat"
  Szerintem nem kellene ott is ellenséget keresni ahol nincs.
  Ez már csöppet üldözési mániába hajlónak tűnik. emelt fővel is illene tudni veszíteni.
  Azoknak a munkások ez csupán egy feladat ráadásul valószínűleg kötött határidővel.
  Egy hónap múlva lehet hogy már egy teljesen más munkaterületen kell megjelenniük.

  Nem lehet mindenki régész, akiknek már a 3. év áll rendelkezésre hogy egy 80x150m-es területet kutatgassanak.
  Ők elköltenék még az árvák könnyét is, jól láthatóan sohasem a saját pénzükből
  kellett gazdálkodniuk. Létszám és erőforrás optimalizálást hírből sem ismerik.
  Ellenben rendszám nélküli járműveket előszeretettel foglalkoztatnak most is az M85-ös
  nyomvonalának kutatgatása során.”
 • 82. DON 2013. április 21. 12:01
  „80. duszaandras 2013.04.21. 10:56
  ott a pont! :)”
 • 81. efne 2013. április 21. 11:53
  „#66.és #68.Agent
  Kit érdekel a sportcsarnok építés?! Csak a Borkait és maximum egy-két közvetlen ´´csakazértis´´hívét.Elhiheted,hogy a lakosság nagy részét csak dühíti, hogy mennyi felesleges pénzt költenek rá.Ha végig gondoljátok a lakosság nagy része maximum a ´´szájával ´´ sportol és okoskodik ( lásd: foci stb.) itt most a belépők áráról és az emberek elszegényedéséről nem is beszélve.Borkai Úr eddig is jobban tette volna ,ha marad a kaptafánál és nem kezd el politizálni.”
 • 80. duszaandras 2013. április 21. 10:56
  „"A Dunakapu téri beruházás ügyében kezdeményezett rendkívüli ülést az önkormányzati törvény értelmében mindenképp meg kell tartani, hisz hat képviselő is aláírta a dokumentumot, vagyis a testület negyede támogatja Neupor Zsolt kezdeményezését. A polgármester dönt azonban az ülés napjáról, vagyis a javasolt május 3-i időpont még változhat."

  A Dunakapu téren olyannyira sikerült szorgalmas munkásokat találni, hogy még hétvégén is temetik vissza a feltárt múltunkat. Nem lepődnék meg, ha a kötelezően összehívandó rendkívüli közgyűlés időpontját akkorra tűzné ki polgármesterünk, amikor már elkezdődnek a komolyabb munkálatok. Akkor aztán tényleg okafogyottá válna minden olyan győri hang, amely évek óta próbálja jobb belátásra bírni a mélygarázs- és dísztér mániásokat. Elvégre demokráciában élünk, és mindenkit meghallgatunk, igaz?”
 • 79. jégcsákány 2013. április 21. 08:22
  „Pancser , Hedon és a többiek
  Amit a városvédőkről írnak a pártkatonák az csak a ő pártátitatott fejükben és sajnos a hiú vezetés fejében kövesedett meg így ,- rossz beidegződésből. El kéne már hinni már végre , hogy nem politikai okok, hanem inkább az igazi lokálpatriotizmus vezeti őket és mint konzervatív keresztények sajnálattal szemlélik,
  hogy a politikusok hiúsági okokból, hogyan cseszik el ezt az óriási lehetőséget.”
 • 78. jégcsákány 2013. április 21. 08:02
  „Kedve Hedon - 74
  Elképesztő az az álságos védelem amit politikusként produkálsz. Az teljesen nyilvánvaló, hogy nagyon közel állsz
  a húsos fazékhoz és megnyilvánulásaid egyértelműen tükrözik hűségedet. de engem csak a cselekedetek érdekelnek . Főnökeid cselekedete azt mutatják soha egyetlen pillanatra sem akarták a bástya igazi bemutatását és csak a mélygarázst akarták. A rendezvény tér is csak a szalámizhatóság és a pályázati pénz miatt volt szükséges. Ez az igazság. A műemlékvédelmi okfejtésed teljes hozzá nem értésről tanúskodik .- fogalmad sincs az egészről és nem is tudod felfogni,hogy milyen rossz ügy mellett állsz ki és hogy a város milyen idegenforgalmi bevételi lehetőségtől esik el. Ha szakember vagy akkor csapnivaló mert pénzért , mindenre hajlandó vagy. Szomorú látni a csökönyös ragaszkodást és a bosszúból történő visszatemetést - Ha nem engedik a falak csak 5,o m -es átvágását
  -ami persze rombolás - akkor visszatemetjük. - és ezt egy ember kijelentése alapján meg is teszik.
  A város nem akarja - egy frászt - a csúcsvezetés nem akarja.”
 • 77. Valaki 2013. április 21. 07:18
  „65. efne 2013.04.20. 09:10

  Ennek az egész Dunakapu téri herce-hurcának egy előnye azért lesz. Minden jóérzésű győri le fogja szavazni
  Borkait és csapatát!

  És ki mondta neked, hogy borkai indul jövőre? :)))”
 • 76. zakarias3 2013. április 20. 21:24
  „Nem fog gonolkodni,és nem is fognak gndolkodni!”
 • 75. DON 2013. április 20. 12:53
  „74. Hedon 2013.04.20. 12:10
  Kedves barátom!
  Csak pár tény: a rakparton, ahol elvtársaid vízi utat létesítettek, kb 400 parkolóhely volt, ingyenesen! A belvárosi utcákról eltűnt ennek kb a fele, ez együtt 600. Persze a szám pártállástól függően változtatható. Ami azonban nem, az a mélygarázsotok befogadó készsége, vagyis kb 250. Gondolkodj, matekozz. Hol itt az ésszerűség?

  A városvédők joggal bízhattak a hivatalban, bár nem értem balgaságukat, hiszen az örökségvédelmet Borkai úgy rugta fel harmadmagával, mint kacsa a tik<moderálva>t.”
 • 74. Hedon 2013. április 20. 12:10
  „# 69. Freehill
  "Én azért még mindig bízom abban, hogy sikerül olyan kompromisszumos megoldást találni, amely a legtöbb győri számára elfogadható lesz, bár amíg ennyire zárt körben megy a tervezés, ez nehezen fog menni..."

  A kompromisszumos megoldás érdekében Borkaiék elmentek amíg józan ésszel lehetett.
  Egy 5m széles fal átvágásának engedélyezését kérték, cserében bemutathatóvá szerették volna
  tenni az egész teret és mindent ami a régészek szerint érték.
  Azonban a barátaid úgy gondolták hogy 19-re még lapot kérnek.

  Ennek ékes bizonyítéka a városvédők honlapján lévő összeállítás egyik leleplező állítása:
  http://www.arrabona-varosvedo.hu/userfiles/file/Legutobbi%20levelezes%20osszefoglalo.pdf
  Ebből:
  ,,Mi nem csodálkoztunk, hogy erre a megoldásra nemet mondott a hivatal, ezzel úgy hittük
  megállt a garázs gondolata is. Mint látjuk nem ez történt, hiszen a három emelet mélygarázs
  építési engedély kérelme elbírálás alatt már Mosonmagyaróvár Építési Osztályán van."
  Vagyis úgy gondolták hogy zsarolási potenciáljuk olyan erős hogy ha nem engednek szikrányit sem az amúgy is beteg elképzeléseikből akkor az a fejlesztés teljes ellehetetlenítését jelenti és majd Borkaiék végül meghajolnak.
  Ez kb. olyan fokú arcoskodást valószínűsít mint amikor a Duna elterelésekor a szlovákok ,,C" variánsát a magyar kormány és a megmondó embereik(Hajósy Adrienne, Lipták Béla az USA-ból) csak papírtigrisnek gondolták amivel legfeljebb ijesztgetni lehet.
  Aztán jött a nagy pofára esés ahogy most az ökörségvédőkkel történt.
  Kiderült hogy van műszakilag megoldható alternatíva, a szükséges parkolóhely biztosítható.
  Az érinthetetlen falak pedig (ha már egyesek ezt követelték) maradnak továbbra is érintetlenek.
  Írtam már korábban így csak ismételni tudom magam: Azok akik 5 m széles fal elbontását nem bírták
  kompromisszumként engedélyezni, most viszont megfosztották a győri és az ide utazó érdeklődőket attól hogy a bemutatásra érdemes részeket megtekinthessék nos ők jobba ha fölfelé köpnek és aláállnak. A minimum az lenne hogy bocsánatot kérjenek és lelépjenek a színről.
  Vihetik magukkal a ,,nemzetközi szakértőket" is kezdve : Winkler, Szepesházy stb.
  Az ökörségvédőknél is totális személyi és szemléletbeli változásra lenne szükség.
  Vége annak a világnak amikor a befektetőnek csak a pénzére van szükség minden mást egészen a legpitibb dolgokkal bezárólag pedig Ők akarnak meghatározni.
  Két év szórakozás elég volt, remélem Borkaiék nem hagyják magukat átvágni egy újabb időhúzó manőverrel.”
 • 73. DON 2013. április 20. 11:28
  „A visszatemetések országa vagyunk. Ha valamivel nem tudunk mit kezdeni, elássuk, mint kutya a csontot :)
  Így volt ez az öreg Nagy Imrével, meg a Horthyval is. :)”
 • 72. Freehill 2013. április 20. 11:19
  „A visszatemetést - bár én is sajnálom, hiszen a bástya bemutatása nyilvánvalóan turistavonzó kuriózum lehetne - önmagában szerintem a műemlékvédelmi szakemberek sem ellenzik. A lényeg az, hogy ne semmisüljenek meg az emlékek, maradjon meg a lehetőség a jövő generációk számára, hogy ők - ha lesz pénzük és szándékuk - később bemutathassák.”
 • 71. DON 2013. április 20. 11:14
  „67. egy_győri 2013.04.20. 10:32
  ki <moderálva> vagy? :)”
 • 70. DON 2013. április 20. 11:13
  „A birkaszellem járja át a győri utcákat. Az egyik bebiflázta a propagandaszöveget, a máris kerepel a károgó varjaknak, és azon örömködik, hogy alig 100 embernek nem tetszik, hogy itt valaha vár állott, s most írmagját is irtani akarják a pásztorok. Magyarország tehát jól teljesít.
  Örülök, hogy sokan bedőlnek a múlt nélküli látszatmegoldásoknak, a látványberuházások minden parasztot elvakítanak, céljaikat tehát elérték. A politikai propaganda sikeresen működik, akinek beadták, az tövig be is vette.
  Egyre kevésbé divat manapság a józan gondolkodás, az ellenvéleményre ráhúzzák a pártpropagandát, aki nem lép egyszerre, az büdös kommunista. Egyre inkább viszket ez a magyarság nekem. A nemzeti kormány a gyűlölet kormánya, az alaptörvény a hitványak leghitványabbikja, egy olyan ember promotálja, akire egy fogalmazást nem bíznék rá arról, hogy mit csinált a tavaszi szünetben.
  És itt van ez a helyi ügy, a Duna bástya. Még mindig azon megy a vita, hogy meg kell-e óvni egy műemléket, egy komoly jelentőségű régészeti leletet vagy sem. Emberek! Normálisak vagytok? Azon kellene vitázni már évek óta, hogy mit kezdjünk vele, hogyan mutassuk meg az országnak és a világnak, hogy Győr egykori dicsőséges múltja miként élt a kor emberének szemében! Ehelyett mélygarázsról meg rendezvénytérről marakodunk? Hát ennyire kimosták már az agyunkat, hogy képesek vagyunk magunktól évekig nem a lényegen vitázni, hanem egy mesterségesen generált problémán?
  Az igazi kérdés az, hogy számít-e valakinek az, hogy előkerült a győri vár egy bástyája, s akarja-e, hogy a nemzeti múlt egy darabja megőrződjön az utókornak. Szeretné-e, hogy gyermekei ne csak képeken ismerjék a történelmet, meg aktuálpolitikai interpretációkon keresztül, hanem odamehessenek, s fülüket a falakra tapasztva meghallják őseik suttogását.”
 • 69. Freehill 2013. április 20. 11:09
  „#52 Hedon: emlékezz vissza kicsit, az általad említett szakemberek az egykori baloldali városvezetés szakmaiatlanságai ellen ugyanúgy küzdöttek (pl. Winkler vs. Balogh a Frigyes laktanya ügyében), mint a mostaniak ellen! Ezek szerint akkor "jobbosok" voltak, aztán most hirtelen "balosok" lettek? Erősen sántít ez a politikai síkra erőltetett elméleted... Egy szakember hitelessége éppen azon alapul, hogy bármilyen politikai vezetésnek elmondja a véleményét. Az viszont már a vezetést minősíti, hogy erre hogyan reagál: megköszöni és figyelembe veszi a konstruktív kritikát, vagy bármely ellenvéleményt "támadásnak" tekint, és a felvetett szakmai kérdések megvitatása helyett sárdobálással válaszol.
  Én azért még mindig bízom abban, hogy sikerül olyan kompromisszumos megoldást találni, amely a legtöbb győri számára elfogadható lesz, bár amíg ennyire zárt körben megy a tervezés, ez nehezen fog menni...”
 • 68. Agent 2013. április 20. 10:46
  „"65. efne 2013.04.20. 09:10

  Ennek az egész Dunakapu téri herce-hurcának egy előnye azért lesz. Minden jóérzésű győri le fogja szavazni
  Borkait és csapatát!"

  Nézd inkább azt, hogy hányan "lázadtak" a beruházás ellen a téren (50-60 ember), meg add hozzá az itt tobzódó károgókat (kb. 10 nick) aztán ossz-szorozz, hátha kijön a Borkai buktatás:) én mindenesetre rájuk szavazok, eddig is elégedett voltam velük, most is az vagyok, ennyi és ez nem feltétlenül kell, hogy bárkinek is tetsszen:)”
87 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyi Aktivációs Műhelynap Tényőn

A nyugat-magyarországi régió IKSZT címbirtokos szervezetei számára rendeznek szakmai napot hétfőn… Tovább olvasom