Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Borkai Zsolt szerint `vetélytársa lehet a Kisalföld Volánnak Győrben´

A nyári szünet utáni első győri közgyűlés az is szóba került, hogy miért kerül 18 millió forintba a Kossuth utcai lakások felújítása? Közgyűlés online.

11.20

A szeptemberi közgyűlés véget ért. Kellemes hétvégét kívánunk Olvasóinknak!

11.15

Lassan, de biztosan zárja kapuit a szeptemberi győri közgyűlés, már csak pár előterjesztés van hátra.

11.12

Vörös Gyula azt kérdezte, hogy 21,8 millió forintból hány parkoló újul meg a Tompa utcában? A felvetésre a városvezetők nem tudtak konkrét választ adni. 

11.10

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj 2014. évi fordulójához csatlakozott Győr városa (is).

11.08

A színház szeptember 28-án Arthur Miller: Salemi boszorkányok, október 12-én Martin McDonagh: A kripli, majd december 14-én László Miklós: Illatszertár című darabját mutatja be.

A művek színre vitele a szerzői jogok tulajdonosainak engedélyéhez kötött, melynek megadása feltételéül a jogtulajdonosok – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – jogdíjelőleg megfizetését kötik ki az alábbiak szerint:
- Arthur Miller: Salemi boszorkányok – 5 500 USD + áfa.
- Martin McDonagh: A kripli – 2 500 GBP + áfa.
- László Miklós: Illatszertár – 5 500 USD + áfa.

A közgyűlés engedélyezte a színháznak a szóban forgó előlegek kifizetését.

11.01

A képviselők kisebb disputa után elfogadták a város és a Győri ETO FC Kft. közötti haszonélvezeti jogot alapító szerződés módosítását.

Vörös Gyula (független) azt nehezményezte, hogy a város ingyen mondott le az ETO szálloda területének haszonélvezeti jogáról, mivel egy vagyonelem.

10.54

Az önkormányzat 2 millió forint kamatmentes tagi kölcsönt biztosít a Mobilisnak.

Erre azért van szükség, mert egy uniós pályázat után 2 millió forint ÁFA befizetési kötelezettség merült fel, mely a Mobilis likviditási pozícióját meghaladó mértékű összeg.

10.52

A győri közgyűlés kisebb vita után el fogadta Borkai Zsolt előterjesztését arról, hogy az újvárosi rehabilitáció során az önkormányzat önrészét megemeljék közel 10 millió forinttal.

A témáról bővebben ide kattintva olvashatnak!

10.47

Borkai Zsolt szerint "van értelme más szolgáltatók után nézni". Ezzel a buszos vita egyelőre lezárult - nyilvánvaló, hogy lesz még folytatása.

10.45

Neupor Zsolt (DK) szerint "ha le is vonjuk a kilenc új busz árát, akkor is 300 millió forint eltérés van a két fél között. Ez olyan nagy összeg, amit nehéz lesz áthídalni, míg más szolgáltatót bevonni Győr buszközlekedésébe nem reális".

10.42

Borkai Zsolt válaszában azt mondta:"elképzelhető, hogy a jövőben vetélytársa lesz Győrben a Kisalföld Volánnak".

Győr polgármestere szerint Kun András példája "sántít", hisz egy élsportoló sem lenne képes előbb a Belvárosba gyalogolni Győrszentivánról, mint a buszon utazók. 

10.33

Kun András azt kérdezi, hogy ilyenkor mi van? Az ellenzéki képviselő szerint "olyan nagy eltérés van a Városháza szerint elfogadható összeg és a Kisalföld Volán ajánlata között, hogy innen nehéz lesz továbblépni". A pontos számadatokat megtalálják hét közepi cikkünkben.

Kun András azt is hozzátette: folyamatosan érkeznek a panaszok a győri buszközlekedésre, amióta 534 ezer kilométert kivontak a rendszerből augusztus 1-én.

Az ellenzéki képviselő szóvá tette azt is, hogy nemrégiben az ETO focistája, Dudás Ádám közel húsz percet "vert" gyalog a busszal utazó balett táncosra, Gyurmánczi Diánára.

A közlekedési szimulációról készült videós riportunkat ide kattintva tekinthetik meg.

10.32

Következik a győri tömegközledés ügye, vagyis a Városháza és a Kisalföld Volán sokadik vitája.

10.28

Az önkormányzati beruházások állásáról szóló előterjesztés 10 perces vitája gyakorlatilag végig arról szólt, hogy érdemes-e a műemléki épületek felújításába komoly pénzt fektetni? Borkai Zsolt szerint igen, Kun András (MSZP) szerint megfontolandó.

A képviselők végül nagy többséggel megszavazták a 3. napirendi pontot.

10.19

Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) válaszában azt hangsúlyozza, hogy "az ellenzéki képviselők mindig a múlt értékeire hívják fel a figyelmet, s a szóban forgó esetben is erről van szó".

"A műemléki védettségű épületek felújítása bizonyos esetekben akár a többszörösébe is kerülhet az átlagos felújításoknak" - magyarázta Borkai Zsolt. 

10.18

Hofbauer Sándor (Jobbik) azt kérdezi, hogy a Kossuth utcai lakások felújítása miért kerül átlagosan 18 millió forintba? Az ellenzéki képviselő drágának találja a lakások felújítását.

10.17

Következik a tájékoztató az önkormányzati beruházások jelenlegi helyzetéről.

10.10

Szeles Szabolcs (Fidesz-KDNP) szerint a Településszerkezeti Tervben Győr-Sziget szempontjából rendkívül fontos fejlesztések (észak-nyugati elkerülő út, amely az 1-es útra kapcsolódik majd, 2017-es Ifjúsági Olimpia) kaptak helyet, melyek meghatározzák a városrész jövőbeni lehetőségeit.

10.07

Az első napirendi pontot gyorsan kipipálják a képviselők, s hozzászólás nélkül megszavazzák az előterjesztést.

10.03

A közgyűlés elkezdődött; az ülés határozatképes, három képviselő hiányzik "igazoltan".

9.55

A képviselők már gyűlekeznek az ülésteremben, az ellenzékiek tíz perce arról beszélgetnek, hogy "a tömegközlekedés megint érdekes lesz".

Mint arról portálunk beszámolt, a Kisalföld Volán kilenc új buszt szerezne be Győrben 2014-ben, de a város ezúttal is sokallja az ellentételezés tervezett jövő évi összegét.

Szintén terítékre kerül az újvárosi rehabilitáció: a Városháza 9,5 millió forinttal szeretné növelni az önrész összegét.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. VargaP 2013. szeptember 30. 06:18
  „majd jön a GyKK (Győri Közlekedési Központ), mert kell valakinek zsíros fizetést adni. A minta adott, BKK ( Budapesti Közlekedési Központ), és ott a rokon, Vitézy Dávid.......”
 • 33. dsj 2013. szeptember 29. 11:26
  „Ha megnézed A szálemi boszorkányokat, megláthatod a mai magyar valóság jobb oldalát, ami persze rossz. Csőcselékképzés, indulatok felszítása, hamis vádak, csúsztatások, karaktergyilkosságok ...vagy amit akartok. (De ez már Shakespeare)”
 • 32. Adyvárosi 2013. szeptember 29. 09:46
  „A 11 buszjárat úgy sz@r ahogy van.
  Okostojások kitalálták, a gyerekek meg lassan 1/2 6 kor kell elinduljanak, hogy 8 ra iskolába érjenek.
  Az első 11 A meg gondolom direkt 7 55 kor indul hogy nehogy már a bácsai iskolások kiérjenek a városból. A busz meg olyankor üresen jár. HA mondjuk lenne egy 7 35 indulás, annak örülnénk”
 • 31. urbaniastapista 2013. szeptember 28. 22:04
  „Aztán melyik az a nem adófizetők pénzén hízó társaság, amelyik jobbat tudna kihozni ebből?”
 • 30. HarconaMarcos 2013. szeptember 28. 16:42
  „iegészítve, hogy ez csak annak ingyenes, aki utazik rajta, mert azt hiszem minden győri polgár fizeti azt vastagon. Az pedig egyértelmű, hogy az egyetlen módszerük a zsarolás és megfélemlítés. Aztán ha meg nem megy, akkor megy a pillázás.”
 • 29. generális 2013. szeptember 28. 15:51
  „Kérdezzétek meg a Borkait, hogy k támogatta a szülein keresztül, hogy olimpiai bajnok legyen?- vajon ki?- hát a Kisalföld Volán.....”
 • 28. Freehill 2013. szeptember 28. 14:09
  „dödike: melyik megállóban nem jött a busz? Nem véletlenül az alábbi futóverseny miatt volt?
  http://www.kvrt.hu/article/2013/gyor_tereles_szombaton/
  (Lehet, hogy valaki elvitte a minden érintett megállóba kihelyezett értesítőt?)
  Különben nehéz elképzelni, hogy Adyvárosban 1 óráig ne jönne semmi, kb. 15 percenként járnak a buszok, tehát ha nagyon ritkán egy kimarad, akkor is fél órán belül jönnie kell valaminek.”
 • 27. DON 2013. szeptember 28. 10:12
  „Szétcseszték a helyi közlekedést, a saját hibás döntésük miatt ingyenes buszjáratokat indíttattak, csökkentik az éves kilométert. A hatalmi gőgtől nem látnak az orruknál tovább, a nagy arcuk eltakarja előlük a lényeget, s mint a maffiában, megmondják, hogy mit akarsz tenni, ha nem szeretnél bajba jutni. Fenyegetnek, ha valaki ellenáll, aztán odacsapnak, ha még ezután sem tér észre a balga.
  Ki a tornyos házból ezekkel az elemekkel! <moderálva>”
 • 26. dödike 2013. szeptember 28. 09:44
  „Mai nap szombaton reggel 1 órát kellett várni az Ady városi buszra,aztán jött egy kis busz ami a második megállónál megtelt. Aztán még nincs is tél.Ilyenkor hol vannak a számlálók,biztosan jót alszanak a megérdemelt fizetésükért.”
 • 25. Köszörűs 2013. szeptember 28. 06:15
  „"Borkai Zsolt szerint `vetélytársa lehet a Kisalföld Volánnak Győrben"

  A Sólyom már Péren tárgyal!”
 • 24. matykóka 2013. szeptember 28. 00:03
  „Az a szép az egészben, hogy a város évek óta tartozik egy rahedli pénzzel (száz milllás nagyságrendben) a Volánnak, aztán kifogásokat nyújt be a szolgáltatás színvonala, a járatok ritkasága, a város lakóinak panaszai miatt.
  Megjósolható, majd követeli a jegyárak csökkentését is.”
 • 23. toto72 2013. szeptember 27. 23:27
  „embertelen
  Igazad van. A "a szoci városvezetés mindig kifizette, amit a Volán kért, igaz, hogy késve!" A végét a jelenlegi városvezetésre hagyta...”
 • 22. állampógár 2013. szeptember 27. 21:48
  „Ezt akartuk.Örülünk.A tornásznak ha van anyukája én szívemből sajnálom.”
 • 21. háté 2013. szeptember 27. 21:02
  „A műlovas és bandája bármire szívesen fizet milliárdokat, csak a győriekért,-győrieknek az érdekében nem! -minden előbbre való a győrieknél.”
 • 20. embertelen 2013. szeptember 27. 17:30
  „13. toto72 Első kézből származó információként mondom, hogy nem igaz, amit írsz, mert a szoci városvezetés mindig kifizette, amit a Volán kért, igaz, hogy késve! Ami a probléma már évek óta, hogy tudomásom szerint a fideszes városvezetés csak a töredéket fizeti, de azt is késve. Valószínű, hogy meg akarják fojtani a Kisalföld Volánt, ami most kiderül abból is, hogy Borkai egy másik szolgáltatóval fenyegetőzik. Vajon tudja-e a másik szolgáltató, hogy a győri fideszes önkormányzat egy rosszul fizető megrendelő?”
 • 19. xverax 2013. szeptember 27. 17:20
  „A közgyűlés engedélyezte a színháznak a szóban forgó előlegek kifizetését....

  hát ezt kellene visszavonni, fizessék meg azok akik járnak bámulni az előadásokat!
  kerüljön annyiba a jegy hogy ki lehessen gazdálkodni ezeket a díjakat!!! aki akarja menjen
  és nézze...”
 • 18. igazgyőri 2013. szeptember 27. 15:45
  „rubeola
  16. Freehill 2013.09.27. 14:05 hozzászólásához .
  Szerintem nem járnál jobban egy másik szolgáltatóval ugyanis csak egy hónapban nem tejelne Borkai tehene és te nem hogy tele buszra nem férnél fel hanem autóbusz sem érkezne a megállóba mert nem kerülne bele gázolaj!
  Ugyanis tény,hogy több éve 1000 ft támogatásból csak 600 ft érkezik (ez csak egy pld.) meg a KV kasszájába!
  Elvárják az ingyen utaztatást (önkormányzat) megfelelő térítés nélkül!
  A bérletemelésről pedig szűkszavúan:ahányszor az üzemanyagárak emelkedtek nem biztos,hogy a bérletárak is ugyan ilyen sűrűn érintették az utazókat. Márpedig 5-6 ft gázolaj áremelés (ami néha heti szinten megtörtént) a Volánoknak több milliós kiesést eredményezett!
  Szerintem ne várd annyira az új vetélytársat.”
 • 17. ferdo 2013. szeptember 27. 14:38
  „Lehet a végén tényleg eleget tesz az önkormányzat annak a célkitűzésnek, hogy népszerűsítse a kerékpáros közlekedést. A fene sem gondolta volna, hogy ezt épp a tömegközlekedés szétverésével akarja elérni. Konkurens társaság? Esetleg a nyereséges vonalakat akarja kiszervezni valakinek? Ezzel az átlag ember csak szívhat...”
 • 16. Freehill 2013. szeptember 27. 14:05
  „rubeola: nem zavar, hogy a Volán a legkevésbé sem akarta ritkítani a járatokat és felrúgni az általa korábban tervezett vonalhálózatot? A hálózatot a szolgáltatás megrendelője terveztette át egy külső céggel, hogy spóroljon a fenntartáson. A Volán, mint egyszerű üzemeltető, ezt csak végrehajtotta. Másik üzemeltető pontosan ugyanígy tenne, mivel a szerződése erre kötelezi, önkényesen senki sem közlekedtethet több buszt!”
 • 15. pacman33 2013. szeptember 27. 13:54
  „8. Goldmund 2013.09.27. 13:00

  Így van. Én is a régi csuklósokat kedvelem. Hangosak, ráznak de legalább kényelmesen el lehet rajtuk férni.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kisalföld hangoskönyvének bemutatója a Bezerédj-kastélyban

Nyár elején jelent meg a Kisalföld második verses hangoskönyve az Üzenet. Tovább olvasom