Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Borkai Zsolt meglátogatta a győri hajléktalanokat - képekkel

A likócsi Segítőházban kívánt békés ünnepet Győr polgármestere a hajléktalanoknak.

A Győrhöz tartozó likócsi Segítőházban közel háromszáz ember ünnepelt együtt, s a szeretetvendégség részeként Borkai Zsolt, Győr polgármestere kívánt békés, szép ünnepet a városvezetés nevében az itt élő hajléktalanoknak, s az intézmény munkatársainak.


Borkai Zsolt a győri hajléktalanoknál. Fotó: Harcsás Judit.

Az ünnepek ideje alatt is naponta kint vannak a teajáratok: péksüteményt, forró teát, szükség esetén gyógyszert, takarót visznek ki az utcán, lépcsőházakban, bontásra ítélt épületekben élő hajléktalanoknak.Szükség esetén segítség lehet

Két év múltán ismét Győrben működik a hajléktalan-jelzőszolgálat, azaz a 96-os körzetszámú 512-309-es telefonszámon bárki jelezheti, ha bajban lévő emberről tud vagy azzal találkozik.

A szeptemberi hajléktalanszámlálás szerint Győrben mintegy 205-en élnek az utcán, őket az utcai szolgálat munkatársai látják el teával, élelemmel, meleg ruhával.

Ezekben a napokban háromszázharminc embernek jut ágy a Segítőházban, a hajléktalanok száma ugyan lassan, de sajnos emelkedik, idén közel százzal többen vannak.  


Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. lótusz 2010. január 02. 11:15
  „borkai is olyan mint az mszp szdsz. kiárusítanak mindent győrben is aztán teszi az agyát. látogatásaival csak a bolondok hiszik el hogy most jót tesz. színészet.talán nem kéne győrt is eladni a cionoknak.”
 • 24. janika 2009. december 29. 09:22
  „Szerintem meg az lenne az igazi hír, ha felszámolnák a hajléktalan létet! Persze ahhoz tökössebb polgármaesterek és sleppje kelelne minden városba ebben az országba.”
 • 23. sky630331 2009. december 28. 19:19
  „Csak nem a választások közelednek????”
 • 22. szocdem 2009. december 28. 18:01
  „Mankapunka!

  Ezt írod:
  "CSomó példa itt van a lakótelepen,hogy a szerencse játék miatt kerültek az utcára."

  Hányat is tudsz? 10-et? 20-at?
  MERT ORSZÁGOSAN KB 100 EZREN VANNAK!

  Ennyi szerencsejátékos??? Most jöttél amerikából, vagy csak az amerikai magyarok zablatyait olvasgatod a hazai létről??”
 • 21. szocdem 2009. december 28. 17:59
  „Kedves vonLichthofen olvtárs!

  ezt írod:

  "igen, egy igazi Garbai Sándor, Korvin Otto, Kun Béla és Szamuely Tibor féle szociáldemokrata helyi kormány kell ide."

  Őszintén remélem, hogy nem a politikai és történelmi pallérozottságod villogtatására írtad ezt ide, mert azzal súlyosan beégtél most. Ha nem értenéd: a hangszóró nem lehet ekkora tudással sohasem a tiéd, ne is akarj szerepalni. (Ha csak nem szórakoztatni akarsz)

  No meg ezt is idevetetted:
  "Azok a Lenin fiuk aztán"

  Szives tájékoztatásodra közlöm, hogy városunk könyvtáraiban terjedelmes szakirodalom áll rendelkezésedre ahoz, hogy némiképp megismertesd elmédet a szocdemek és a "leninista fiúk" között feszülő borzasztó elvi külömbségekről. Bár ebben az irányban nem csak neked kéne tanulmányokat folytatnod, hanem a társadalom többségének is, mivel általában senki sem tudja mi a szociáldemokrácia jobb esetben - a hazudós Lendvai után- azt hiszik hogy az az MSZP irányvonal:))))

  Jó olvsást! (Csak aztán várom a bocsánatkérést bárkitől, ha tudja hogy miket hord össze)”
 • 20. fióka 2009. december 28. 06:29
  „Mindjárt megindulok a megilletőségtől micsoda piár fogás fastasztikus.”
 • 19. Mankapunka 2009. december 27. 23:40
  „szocdem Leírtam a két típust.
  Ne magyarázd már meg nekem.CSomó példa itt van a lakótelepen,hogy a szerencse játék miatt kerültek az utcára.
  Látom telefonszámot nem adott,hogy felhívjam,mikor összekell szedni a szemetet...Erre miért nincs nagy szája.
  Mindenkinek meg van az oka,hogy odakerült,én azokról beszéltem akiket nagyjából ismerek,maga meg egyikkel se beszélget,itt hajtja,hogy segíteni kell.

  Tróger szar a Tesconal nem fogadja el a 4 zsemlét meg a 10 deka párizsit,neki pénz kell,segítsen csak maga,majd rájön mikor meglopják aztán pisloghat....Éjjel szívesen felhívom a belvárosban mikor munka van...”
 • 18. vonLichthofen 2009. december 27. 16:58
  „szocdem,
  igen, egy igazi Garbai Sándor, Korvin Otto, Kun Béla és Szamuely Tibor féle szociáldemokrata helyi kormány kell ide.
  Azok a Lenin fiuk aztán megoldanák a hajléktalan-kérdést iziben csak legyen elegendő faág meg csupasz fal, hogy felsorakoztassák őket.”
 • 17. mitirjak 2009. december 27. 16:40
  „anya72.
  Ez a lakók gyengesége,mert begubóztok a lakásba,és mondjátok a magatokét,és ide firkáljátok fel!A Kaput nem csukja be a lakók zöme,mert ha ki-be kell menni akkor lusták kulcsozni!Ha automata van,akkor meg,ne-
  hogy kóddal menjen be,mert felébred a családból valaki! Biztos,hogy egy kis összefogás kellene a lakók között lenni,és ki lehetne zavarni ilyen,és hasonló alakokat!
  Borkai meg kampányol a látogatással!Zsebből mit ad?Semmit!Amit adnak az mind a közpénz!Nem sajnálom,mert
  emberek ezek is!Csak ide jutottak,vagy juttatták őket a látogatóhoz hasonló nagyok!”
 • 16. aranyapa 2009. december 27. 16:29
  „Tisztelet és köszönet .Minden jót kívánunk önnek.”
 • 15. győrinagyi 2009. december 27. 16:15
  „Borkai polgármester úr ugyanúgy megy el a hajléktalanokhoz, mint annak idején Balogh polgármester úr - minden év december 24-én!”
 • 14. bonita2 2009. december 27. 16:07
  „szocdem
  ELJEN!!!”
 • 13. szocdem 2009. december 27. 15:03
  „Mnakapunka!

  A hajléktalanokat nem védeni kell - hacsak a hidegtől és az éhezéstől nem - hanem SEGÍTENI!
  Ez a mai neolibsi zablatyokon tengődő félhajléktalan, lizingelt életű és boldogságú társadalom a hajléktalanokat mumusnak tartja, mert ezt sugallják neki, hogy annak kell őket tartani.
  Most figyelj!
  Bécs, 1988 junius. Találkoztam egy hazánkfiával, aki 1956-ban emigrált" a sógorokhoz. Tanácsi lakásban lakott, a rezsijét, és a lakbért a polgárester állta - mint minden rászorulónak! Találkoztam utcai csövesekkel is - de azok minden emberi létformát elutasítottak. Minden esetre utóbbiak ápoltabbak, és sokkal jóltápláltabbak voltak mint a mai magyar "sorstársaik".
  És gondold meg mielőtt fröcsögsz:
  Ma elég két rossz döntés, és máris ott találod magad a csövesek között. Nem segit majd rajtad egy haverod sem akikkel ma köpköditek a szerencsétleneket! Sem az általd elitnek gondolt társdalom... AZ egész egy kupac...

  vonLichthofen!

  Borkai nem felelős azért mert nem lettek munkahelyek, és sok a hajléktalan - azt a neolibsi politikai elitnek köszönhetjük. (Nem találtak utat a Marxizmusban, és zászlót cseréltek a neoliberalizmus alá állva- egyformán hülyék úgy mint 20-30 ével ezelőtt.)
  A társadalom, meg a győri polgárság nem tiltakozik az ellen sem, hogy miközben sok a nyomorult, akinek esélye sincs se hitelre, se lakásra, az önkori ünnepli magát hogy több tucat üres lakás áll - piaci áron felül, a bérleti piacra kínáltan - ÜRESEN!!!! Már hónapok óta! EZ A "SZOCIÁLISAN ANTIÉRZÉKENY" TÁRSADALMUNK BŰNE NEM A HATALMASOKÉ!!
  üdv: szocdem”
 • 12. segítő 2009. december 27. 12:54
  „bocs akkor rosszul fogalmaztam. a polgármester úrak, az alpolgármesterek, a részönkormányzati képviselő és a társadalmi szervezetek vezetői”
 • 11. anya72 2009. december 27. 10:14
  „Undoritó büdös .....Mit látnak a gyermekeim?
  A lépcsőházunk 10.emeletéről jön a bűz,a piaszag,a hangoskodás.
  Én fizetek a villanyért,a melegért,őket meg el kell viselni,be kell fogadni,mert szegények......de a piát meg tudják venni,az nem maradhat el.Ki kell söpörni őket a lépcsőházakból....!!!!!!!!!!!! <moderálva..>”
 • 10. éaa 2009. december 27. 08:22
  „"a városvezetés, a különböző szervezetek képviselői eggyüttt " nem egyenlő a polgálmesterrel.
  A hajéktalanok tisztelettel fogadták Borkait, ha "szerepelni" ment volna, valószínü elküldik melegebb éghajlatra. Ők már csak tudják, mit tesz értük a város.”
 • 9. vonLichthofen 2009. december 26. 20:56
  „Hír 20....-ből.

  A hálás Gyóri polgárok szeretettel köszöntötték polgármesterüket Szent Karácsony alkalmából, mer az fölszámolta a munkanélküliséget és elérte, hogy a városban és a környékén megszűnt a hajléktalanság azáltal, hogy minden család és egyén lakáshoz jutott.

  Isten áldja Polgármesterünket”
 • 8. Mankapunka 2009. december 26. 20:13
  „anatole

  minden elismerésem a munkáiért,de én sok naplopót kirugdalnék a szállóról(Látásból meg lehet mondani melyik a rohadt tróger).
  Aki meg netán elkezdené védeni a kotorászós hajléktalanokat,azt kérem adja meg a telefonszámát,mert mikor este ki akarom húzni a kukát vasárnap este,néha mellé van kotorva a szemét,telefonálnék neki,hogy jöhet éjfélkor szemetet szedni utána,nem egy kellemes dolog.
  Győr belvárosáról van szó,aki védi őket,adjon számot ,hívom éjjel szemetet szedni,a rohadt trógerek után.”
 • 7. macskanyelv 2009. december 26. 20:03
  „Ez egy nagyon szép gesztus!!!”
 • 6. solyomszem 2009. december 26. 19:52
  „én emlékszem még arra,hogy Borkai Zsolt nemes egyszerűséggel mindenféle csinadratta nélkül falevelet sepregetett a lányommal együtt a győri állatmenhelyért,miért kell mindjárt összeesküvéselméleteket gyártani. a mi egyesületünk is évek óta jótékonykodik,de soha nem kaptunk elutasitást,ha problémáinkal megkerestük győr város közjogi méltóságait, a sárdobálok inkább száljanak magukba és vessenek számot életük során hányszor adakoztak,vagy milyen jótékonyságban vettek részt tevőlegesen.boldog karácsonyt.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárki bonthatja az Opelt a győri egyetemnél? - fotókkal

Több mint két hete áll a magára hagyott autó a győri egyetem mögött, s lassan semmi sem marad… Tovább olvasom