Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Borkai Zsolt levele a felszámoló biztoshoz

Győr - A Kisalföld úgy tudja, hétfőn a győri polgármesternél jártak a Pannon Baromfi dolgozói. Ezt követően Borkai Zsolt nyílt levelet küldött szerkesztőségünkbe, amelynek címzettje Varjú Attila felszámoló biztos.
A győri városvezető így kezdi: „Levelünk célja, hogy Önnek, mint a Pannon Baromfi Kft. ügyvezetőjének felhívjuk a figyelmét a most kialakult tarthatatlan, a dolgozók tömegét sújtó helyzetre. A kft. korábbi ügyvezetése ígéretet tett a dolgozóknak arra, hogy hosszú távon lesz munkájuk és elmaradt bérüket is megkapják – a felszámoló döntése alapján. Győr Megyei Jogú Város polgármestereként arra kérem, ne tartsák dolgozók százait bizonytalanságban! Munkavállalóiknak igazi megoldások kellenek, nem mellébeszélések! Nem a dolgozók hibája, hogy a kiélezett gazdasági helyzetben nem tudta a Pannon Baromfi Kft. megtartani a piaci pozícióit és nem sikerült stabilitásukat helyreállítani.

Gondolja végig az ügyvezetés, hogy a kft. üzemeiben munkát vállalók hosszú távú és kiszámítható működésről, tervezhető jövőről álmodtak. Ezzel szemben mi a jelen? Családok százai állnak a szeptemberi iskolakezdés előtt teljes létbizonytalanságban. Az Önök dolgozói azt gondolták, a felelősség, a tisztesség, a munka elismerése lehet a záloga családjuk megélhetésének. Ők mindent megtettek, vajon Önök is megtesznek mindent, hogy a munkavállalók érdekeit, véleményét, problémáit megnyugtatóan kezeljék? A hozzám eljutott információk alapján eddig nem sikerült megnyugtatóan rendezni több száz munkavállaló sorsát!
Győr város vezetése és az Önöknél munkát vállalók nevében is mielőbbi sürgős és megnyugtató megoldást várunk a közvéleményt is több hónapja foglalkoztató, mára már minden bizonnyal az Önök számára is kínossá vált ügyben."

A Kisalföld ígéretet kapott arra, hogy a felszámoló biztos nyilatkozik, így a témát folytatjuk.

Sudár Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat, csalók!

Győr - Idősek sérelmére elkövetett figyelemeltereléses lopásokra hívja fel a rendőrség a lakosság… Tovább olvasom