Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Borkai Zsolt beteg, más tartotta a költségvetési sajtótájékoztatót Győrben

Győr 38 milliárd forintos kiadással számol idén, és egy hidat is felújítana. De melyiket?
Borkai Zsolt polgármester influenzás lett, így helyette Fekete Dávid alpolgármester tartott sajtótájékoztatót csütörtökön az idei győri költségvetés tervezetéről, amelyet február 27-én tárgyal a közgyűlés.

A politikus kifejtette: a város 37,8 milliárd forintos bevétellel és kiadással számol. Az összegből 18,8 milliárd forintot szánnak az intézmények működtetésére, 10,5 milliárdot pedig fejlesztésekre. Az utóbbiról Fekete Dávid azt mondta, hogy a büdzsé csaknem 30 százalékát még sosem fordították ilyen célra.

A fontosabb beruházások között hangzottak el a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 4,6 milliárd forintos előkészületei, az ipari park 800 millió forintos fejlesztése, valamint a Révfalut a belvárossal összekötő Kossuth híd rekonstrukciója. A műtárgy új festést és díszkivilágítást kap, valamint útpályája is megújul. Emellett a Kossuth utcára és a Bercsényi ligeti utakra is fordítanak pénzt.

A helyi tömegközlekedést 800 millió, a vízpartok rendezését 142 millió, míg a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer megvalósítását 150 millió forinttal tervezik segíteni.

Az alpolgármester hangsúlyozta: fontos feladat, hogy az önkormányzat megfelelően felkészüljön az európai uniós források lehívására. Ezért többek között 55 millió forintot különítenek el a Széchenyi téri Apátúr-ház felújításának, és 60 milliót az újvárosi rehabilitáció második ütemének tervezésére.

Az intézmények állagmegóvására 240 millió forint juthat, s ezen felül a bölcsődék energetikai felújítását további 75 millió forintból kezdenék el.

A város sportkoncepciójának értelmében az önkormányzat az élősport támogatására a mindenkori költségvetésének legalább 1 százalékát biztosítja, ez az összeg az idén 390 millió forint lehet.

A panelfelújítások támogatására 255 milliót, a tavaly elindított fásítási programra 12 millió forintot tennének félre. Az önkormányzat emellett 850 millió forintos tartalékkeretet képez.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint dráma a vasútállomáson: újabb koszovói menekülteknek jelentette a végállomást Győr - fotók

Gyermekkönnyek és a már megszokott forgatókönyv az állomáson: 104 koszovóit szállítottak le a vonatról Győrben szerda este. Tovább olvasom