Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Borkai visszavonná a rendeletet

Borkai Zsolt kijelentette: ha polgármesterré választják, visszavonatja a kerékbilincs rendeletet.
Sikeres motorkerékpáros vizsgája után Borkai Zsolt, a Fidesz–KDNP győri polgármesterjelöltje a városi közgyűlés múlt csütörtöki döntéséről tartott sajtótájékoztatót tegnap, amelyben a testület kiterjesztette a kerékbilincselést és a járműelszállítást az egész városra. Borkai Zsolt úgy vélekedett: először a parkolási lehetőségeket kellene biztosítani, és csak utána hozni ilyen szigorú rendeletet. Kijelentette: ha polgármesterré választják, visszavonatja a jogszabályt.

Borkai nem tartja átgondoltnak a módosítást. Szerinte az igennel szavazók nem néztek körül Győrben, hiszen például Adyvárosban csaknem lehetetlen szabályosan parkolni. Megjegyezte: a rendelet nem fogalmaz világosan, hiszen a közterület-felügyelet ellenőreire hárítja annak felelősségét, hogy eldöntsék, büntessenek-e vagy sem.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra Gergely Zoltán polgármesteri szóvivő, belvárosi képviselő közleményben reagált. „Borkai úr ma bizonyította, hogy motorvezetésre alkalmas, jól megtanulta a közlekedés szabályait. Szeretnénk, ha a szabályokkal a politikai élet útvesztőjében is tisztában lenne. (...) Örülnénk annak, ha felismerné, hogy a botránypolitizálással szeretett városának csak kárt okoz."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulóvezetők a felbontott utakon

A tömeges útfelújítások sokszor még a rutinos sofőröket is próbára teszik, nemhogy az autósiskolák tanulóit. „Még szerencse, hogy nem most tanulok vezetni...!" – sóhajt fel bizonyára sok autós, látva a dugókban araszoló vagy az útakadályokat kerülgető tanulókocsikat. Márpedig utóbbiakból van elég, lévén a nyár az autósiskolák főszezonja – sajnálatos módon egybeesve az útfelújításokéval... Tovább olvasom