Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Borkai, Szakács és Kara együtt állt ki a Széchenyi-egyetem jövőképe mellett - videók

Bár nyíltan nem hangzott el, hogy a három fideszes győri országgyűlési képviselő a Széchenyi Egyetem függetlensége mellett "demonstrálna", a szerdai közös tájékoztató több mint beszédes tény.

Szerda délben Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Kara Ákos, a parlament Foglalkoztatási Bizottságának alelnöke, valamint Szekeres Tamás, a Széchenyi-egyetem rektora közös sajtótájékoztatót tartott a győri intézmény "jövőképéről".

Borkai Zsolt: "a hazai viszonyok között kiemelkedően jók a Széchenyi-egyetemen végzett hallgatók elhelyezkedési esélyei"

"Kutatásfejlesztésben a győri egyetem olyan mértékben tudott találkozni és együttműködni a régió piaci szereplőivel, mely egyedülálló Magyarországon.

A hazai viszonyok között szintén kiemelkedően jók a Széchenyi-egyetemen végzett hallgatók elhelyezkedési esélyei; a győri diploma egyértelműen piacképes" - közölte Borkai Zsolt, Győr polgármestere.


Borkai Zsolt nyilatkozata - videó: Cseh Róbert.


Szekeres Tamás: "a győri egyetem nem csupán a műszaki képzések és kutatásfejlesztés terén nagyon erős"

Szekeres Tamás rektor szerint "Győr városa folyamatosan igényeket támaszt az egyetem felé, de ez azért jó, mert ez a fejlődés mozgatórúgója, s ez biztosítja a haladást".

A Széchenyi-egyetem rektora hozzátette: "a győri egyetem nem csupán a műszaki képzések és kutatásfejlesztés terén nagyon erős, de évente több mint 200 zenei koncertnek biztosít helyet, sportegyesülete rengeteg tagot számlál, s az új épületekben hamarosan képzőművészeti kiállításokra is sor kerül, valamint nyugdíjas egyetemet is tartanak".

(Utóbbi előadásokat a Kisalföld napilappal közösen szervezik - a szerk.)

A győri egyetem rektora szerint "komoly változások, forrongó idők előtt áll a magyar felsőoktatás", de remélhetőleg a győri egyetem jövőképét nem fenyegeti komoly veszély.


Szekeres Tamás álláspontja - videó: Cseh Róbert.


Kara Ákos: a tavalyi évhez képest 18 százalékkal több felvételiző adta be a jelentkezési lapját a győri egyetemre

Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő szerint "a józan ész és Magyarország érdeke is azt kívánja, hogy olyan szakmát sajátítsanak el a fiatalabb generáció tagjai, melynek segítségével a későbbiekben meg tudnak élni, el tudnak helyezkedni".

"A Széchenyi-egyetem kiváló példa arra, hogy piacképes tudást szerezhetnek a hallgatók, s ezt az értéket meg kell őrizni.

A győri egyetem megítélése országosan is rendkívül jó, melyet alátámaszt az a tény, hogy a tavalyi évhez képest 18 százalékkal több felvételiző adta be a jelentkezési lapját ide" - tette hozzá a parlament Foglalkoztatási Bizottságának alelnöke.

Borkai, Szakács, Kara a győri egyetem

Borkai Zsolt szerint a jövőkép megőrzése a legfontosabb

Borkai Zsolt arra az újságírói kérdésre, hogy a szerdai közös tájékoztatónak van-e bármi köze a pár hete nyilvánosságra került felsőoktatást teljesen átrendező elképzelésekhez - mint ismert, e szerint a Széchenyi nem maradhatna gazdaságilag független intézmény a jövőben -, úgy válaszolt: "korábban is több integrációval kapcsolatos terv szóba került, valószínűleg így lesz ez a későbbiekben is.

Bennünket elsősorban mégis az érdekel, hogy az egyetem továbbhaladhasson a mostani sikeres úton, s erről ne kelljen letérnie".

Olvasóink írták

 • 16. SPS 2011. május 19. 20:14
  „Borkaival, és a többi... "lopotikussal" kapcsolatos régebbi hozzászólásokat csak akkor tudjátok olvasni, ha újra hozzászóltok az adott hírhez.
  Több mint érdekes.
  Remélem Borkai Zsoltot is visszahívják és újra honvéd alezredes lesz!”
 • 15. Primax 2011. május 19. 12:38
  „" Bár nyíltan nem hangzott el, hogy a három fideszes győri országgyűlési képviselő a Széchenyi Egyetem függetlensége mellett "demonstrálna",...
  Naná, hogy nem.
  Sok szép, nagy havi fix kerül(het) veszélybe pillanatok alatt.”
 • 14. SPS 2011. május 19. 09:44
  „Az utóbbi időkben megjelent összes "Borkais" hírtől eltűntek a hozzászólások.
  Több, mint érdekes...”
 • 13. Tudós-1 2011. május 19. 07:24
  „Köpönyegforgatók!”
 • 12. dokio 2011. május 18. 22:23
  „Vicc!A fideszes pontentátok féltik a demokráciát.Miért nem a parlamentben emelik fel a szavukat a jogállamiságot sértő, antidemokratikus intézkedések ellen?

  Büntiben lesznek, ha OVi. megtudja a partizán akciót?”
 • 11. Dwatson 2011. május 18. 21:17
  „Demonstrálni? Saját maguk ellen? "Vannak,akik"ellen? Ennyire hülyének néznek?”
 • 10. háté 2011. május 18. 21:02
  „Bár nyíltan nem hangzott el, hogy a három fideszes győri országgyűlési képviselő a Széchenyi Egyetem függetlensége mellett "demonstrálna",

  Ezek és a "nyílt´ vállalás, - újból kellene születniük.
  Jómadarak, narancsbérencek - pár hónap és magyarázzák, hogy az csak előnyére válik az egyetemnek, ha egyesítik,-összevonják a többivel.”
 • 9. geza11 2011. május 18. 20:19
  „"...együtt állt ki...". Én úgyláton ültek rendületlenül...
  Amúgy nem kapkodták el.Talán egyeztettek szóvivőpéterrel...?!”
 • 8. Gab2000 2011. május 18. 18:38
  „Borkai úr más gyorsan törölje el az iparüzési adót ha már elveszik a várostól majd és kössön támogatási szerződést a cégekkel a bevétel arányában és akkor itt maradna a pénz az főleg az Audira vonatkozna.”
 • 7. andor47 2011. május 18. 17:34
  „Borkai, Szakács és Kara a Fidesz nélkül senkik nem lennének, egyéni jelöltként senki nem szavazna rájuk. Ennek ellenére most a Fidesz központi tervei ellen lépnek fel, ráadásul egy olyan ember (Szekeres) mellett, aki erősen baloldali kötődésű. Gratulálok nekik is, meg azoknak is akik megtűrik őket.”
 • 6. Orfeusz 2011. május 18. 15:57
  „Siker? A kétmilliós fizetésű rektornak és néhány tucat haszonélvezőnek! Egyébként minden felsőoktatási intézmény elmondhatja magáról a sablonszöveget, de ettől nem lesz változás.”
 • 5. Orfeusz 2011. május 18. 15:55
  „Valahogy így megy ez Magyarországon. Jön a "jövőkép" és vége! Semmiben sem lehet előrelépni, mert mindig akad 2-3 Nagyember, akik megakadályozzák a változásokat. Mindenki a saját fészkét szereti megóvni, a többiek meg d@g@ljenek meg. Ez nem lokálpatriotizmus, hanem az ország tönkretétele "hazafias" színekben.”
 • 4. annobon 2011. május 18. 15:19
  „3-hoz: "tolmácsdroid" Talán egy C-3PO?”
 • 3. Lendvai_Ildi_néni 2011. május 18. 14:34
  „mekkora lett az arcuk, mióta megtudták, hogy 2014től már csak egy lovat ülhetnek meg a seggükkel. azóta tombol bennük a lokálpatriotizmus. ejnye fiukák! hol a hála a nagyvezír iránt? hát nem ő csinált belőletek semmirekkellő politikust?

  vigyázzatok, mert rátok küldi a szíjjártó nevű tolmácsdroidot.

  (a tolmácsdroidot nem kell cenzúrázni, fideszes berkekben <moderálva> a kódneve, a tolmácsdroid legalább a funkcióját tekintve korrekt, és nem is oly alpári)”
 • 2. embertelen 2011. május 18. 14:14
  „Ejnye fiúk, dádá lesz, ha ezt OV megtudja!”
 • 1. artie75 2011. május 18. 14:06
  „Uraim, nem demonstrálni kell, hanem kilépni a narancsszínű szavazórobotos jelmezből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas Zsuzsa kiállítása Gyirmóton

Lovagregény: hollywoodi kosztümös film és az első magyar Gyermekmúzeum nyitó kiállítása, amelyet… Tovább olvasom