Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Borkai: rendszerváltás Pécsett

Győr - Borkai Zsolt győri polgármester levélben gratulált hétfőn Páva Zsoltnak, aki vasárnap a Fidesz színeiben Szili Katalin szocialista házelnököt 18 ezer vokssal megelőzve elnyerte a baranyai megyeszékhely polgármesteri posztját.

„Szívből örülök annak, hogy Pécs polgárai, e gyönyörű város lakói 11 év után átélhetik a rendszerváltásnak azt felejthetetlen pillanatát, amelyet a Győrben élők is érezhettek 2006-ban, 12 évnyi szocialista vezetés után" – fogalmazott a politikus.

Úgy vélte, a pécsiek határozott jelzést adtak arról, hogy megelégelték a kormányzat önkormányzatokat, bérből és fizetésből élőket, kisembereket végletekig elszegényítő politikáját. Borkai Zsolt jelezte: Győr örömmel venne részt az Európa Kulturális Fővárosa 2010 programban.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
Páva Zsolt Polgármester Úr részére
PÉCS

Tisztelt Polgármester Úr! 
 
Engedje meg, hogy Győr Megyei Jogú Város polgármestereként gratuláljak hatalmas fölénnyel kiharcolt választási győzelméhez. Szívből örülök annak, hogy Pécs polgárai, e gyönyörű város lakói 11 év után átélhetik a rendszerváltásnak azt felejthetetlen pillanatát, amelyet a Győrben élők is érezhettek 2006-ban, 12 évnyi szocialista vezetés után.
 
Pécs városa 2009. május 10-én határozott jelzést adott arról, hogy megelégelte a kormányzat önkormányzatokat, bérből- és fizetésből élőket, az egyre nehezebb körülmények között élő kisembereket elnyomó, kizsigerelő, a végletekig elszegényítő politikáját. Pécs városa határozott választ adott arra, hogy ebből a politikából most már elég, változás kell, új irányra van szükség!
 
Pécs városa nemet mondott a lejárató kampányra, nemet mondott a személyeskedő, mások becsületét sértő, mások emberi tisztességét megkérdőjelező, hamis ígéretekkel hitegető választási módszerekre, és a Fidesz, valamint Páva Zsolt mögé állva egyértelmű választ adott arra, hogy a baranyai megyeszékhely végre el akar indulni a polgári értékek tisztelete, a polgári gondolkodás és szellemiség megerősítésének az útján. Pécs városa 2009. május 10-én üzent az egész ország számára, hogy van remény a változásra, van remény a közélet megújítására, hogy van más választás, s hogy lehet más is hazánk jövője, mint amit az ország mai vezetői szánnak nekünk.   
 
Tisztelt Polgármester Úr, Kedves Páva Zsolt! 
 
Bízom abban, hogy Győr és Pécs a jövőben sokkalta szorosabban tud majd együttműködni, mint a korábbi időszakban. Bízom abban, hogy megtaláljuk a közös cselekvési irányokat a két város közötti programok, fejlesztési elképzelések, a kulturális kapcsolódási pontok területén. Utóbbira azért is van szükség, mert Pécs városa 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz, Győr pedig örömmel venne részt az ezzel összefüggő művészeti értékek kiaknázásában. 

Ismételten szeretném kifejezni gratulációmat és elismerésemet az elvégzett munkájukért és azért az eredményért, amellyel Ön és munkatársai megérdemelten foglalhatják el helyüket Pécs városának élén! 

Tisztelettel: 

Borkai Zsolt
Győr polgármestere

Győr, 2009. május 11.

Olvasóink írták

 • 7. Nahááát 2009. május 12. 22:28
  „Nagyokos Túrhabakancs! Győrött 1990-től 2006-ig szocialista (pontosabban MSZP-SZDSZ) városvezetés volt, ha úgy nézzük, 2006-ban mondhatjuk, hogy rendszerváltás volt. Ami persze csak PR szempontból igaz (pl. Balogh József polgármester - Dézsi Csaba András alpolgármester egy ciklusban...). De Pécsett 1990-ben SZDSZ-es polgármester volt, aztán ´94-ben a jelenlegi Páva Zsolt nyert Fidesz színekben, majd 1998-ban és 2002-ben a szocialista Toller László nyert, míg 2006-ban minimális különbséggel Tasnádi Péter MSZP színekben. Tehét hol a párhuzam okoska?”
 • 6. Elefánt 2009. május 12. 20:31
  „Takács T-nek
  Széchenyi tér? Nézd már meg a botrányokat! Ezek egy teret sem tudnak normálisan felújítani.
  Új híd? Nézd már meg honnét hova vezet. Sehonnét sehová! Aztán majd nézd meg mi lesz újvárosból!
  Ez egy valóban dinamikus csapat, nagy jövő áll előttük!... de mi lesz a városotokkal?
  ( A levelet egyébként a pártmunkások fogalmazták!)”
 • 5. Túrabakancs 2009. május 12. 10:23
  „Nahááát!
  Te melyik országban élsz? Úgy jön ide a párhuzam, hogy Győr is sokáig szoci irányítás alatt sínylődött, de
  ez a legutóbbi választásnál megváltozott. Az általad említett ló nem döglődik, hanem Overdose mintájá-
  ra nagon is élénk! :) Jövőre a szoclib tevékenység minimum 12-15-évre eltűnik, jobb ha ebbe belenyugodsz
  a társaiddal egyetemben. Ez van...”
 • 4. Nahááát 2009. május 12. 00:29
  „Szegény Borkai is elhülyült, mióta végleg felsorakozott a Szíjjártó vezette csapatba. Milyen rendszerváltásról beszél Pécs vonatkozásában? Hogyan is jön össze Győrrel a párhuzam? A most választást nyert fideszes Páva Zsolt, 1994-98 között már volt Pécs polgármestere. Zsolti, pedig Te valaha menő voltál lólengésben, Vezéred örök érvényű mondását mégis elfelejtetted? Miszerint: ,,Ha észreveszed, hogy halott lovon ülsz, szállj le róla!" Alapvető dakota bölcsesség. A halott ló bármi lehet, ami számunkra kínos. Éppen ezért fontos a PR-nyelven megfogalmazott definíció: halott ló. Nyilvánvaló: aki nem veszi észre, hogy döglött lovat próbál megülni, híján van bármiféle éleslátásnak.”
 • 3. Primax 2009. május 11. 18:39
  „Ennyit a függetlenségről...
  Jó, tudom, Borkai Úr már lelkes FIDESZ tag.
  Vajon ki írhatja az ilyen - és ehhez hasonló - leveleit ?”
 • 2. TakácsTamás 2009. május 11. 16:52
  „Arra gondolsz, hogy végre épül a Széchenyi tér, megújul a Barátság park, van új Városháza tér, több milliárd forintos útfejlesztés, és végre lesz hídunk Sziget és Révfalu között?

  Hát, az elődjéhez képes tényleg jól átbillentette a mérleg nyelvét!”
 • 1. Zaraki_Kenpachi 2009. május 11. 15:19
  „No komment .... nem ártana azért, ha Borkai egy kicsit magát is gatyába rázná, és megnézné, hogy elődjéhez képest merre billentette a mérleget.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség

2009. május 5-én az esti órákban haladt egy piros Ford Escort a Szent Imre úton. A Vasvári Pál úti… Tovább olvasom