Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Borkai: Mentsük, ami még menthető

Borkai Zsolt nyilvánosan kezdeményezte a Műemléki Tervtanács összehívását.
– Kihelyezett értekezletre hívom a tervtanácsot ide a helyszínre – közölte az első, gyönyörűen felújított épület előtt állva –, és javaslom, hogy a szakma a befektetővel itt egyeztesse elképzeléseit. Ki-ki itt mondja el, hogy mit szeretne, és ennek alapján szülessen konszenzus, mindannyiunk javára. Meggyőződésem, hogy megfelelő kommunikációval erre megvan a lehetőség – tette hozzá.

Dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő elmondta: 12 éve képviseli a nádorvárosi választókat, a műemlékvédelem ez idő alatt elévülhetetlen érdemeket szerzett a Frigyes-laktanya értékeinek megóvásával – mintegy a városvezetéssel szemben, amely csak lerázni igyekezett magáról az épületegyüttes gondját.

– A műemlékvédelem nem hagyta lesöpörni a föld színéről a Frigyes-laktanyát, nekik köszönhető, hogy gyönyörködhetünk az első felújított épületben – hangoztatta. Mint mondta, ugyanakkor Michael Leier volt az első vállalkozó, aki a beszéden kívül tett is a város értékei érdekében. Borkai Zsolt polgármesterjelöltet azért ajánlotta a választók figyelmébe, mert – mint a Frigyes-laktanya esetében is bizonyítja – kompromisszumkereső személyiség, aki a „legkisebb közös többszörös" keresésével igyekszik megoldást találni a feladatokra.
– Mentsük, ami még menthető – javasolta végezetül a Fidesz-tájékoztató mottójára utalva Dézsi Csaba András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz jelöltje

Szabó Jenő, a 21. választókerület jelenlegi önkormányzati képviselője vállalta, hogy a Fidesz… Tovább olvasom