Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Borkai: megtörtént az egybegyúrás

Győr - „Az elkövetkező két és fél év sokkal konstruktívabb lesz, amiben számítok az alpolgármesterekre, a Fidesz-frakcióra és a közgyűlésre is" – jelentette ki Borkai Zsolt polgármester a pénteki városházi sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy jelentős személyi változások történtek a városházán.
"Érezhető, hogy maximálisan megtörtént a Fidesz-frakció és a polgármester közelítése, mondhatnám egybegyúrása."

A Kisalföld megkérdezte a politikustól, mit mond azokra a találgatásokra, hogy a Fidesz-frakció az ő kérését teljesítette a frakció és közte kialakult konfliktusokban nagy szerepet vállaló Dézsi Csaba András félreállításával. Borkai úgy válaszolt, hogy a változások belső megállapodás eredményét tükrözik, de mindenki szabad akaratából szavazott. A korábbi feszültségekről szólva megjegyezte: viták nélkül nem lehet előrehaladni, de sokkal nyugodtabb két és fél esztendőt vár a 2010-es önkormányzati választásokig.

A sajtótájékoztatón jelen volt valamennyi alpolgármester, így Németh Zoltán is, akitől Borkai Zsolt még ősszel, a holdingügy kirobbanása után vonta el jogköreit. Lapunk megkérdezte, várható-e a hatáskörök visszaadása. A polgármester elmondta: az utóbbi időben már adott feladatokat Németh Zoltánnak és így tesz a jövőben is. Azt ígérte, a közeljövőben leülnek egymással, mert még sok mindent meg kell beszélniük, de az új alpolgármester belépésével egyébként is pontosítani kell a feladatköröket.

Olvasóink írták

 • 18. joco1 2008. március 31. 18:51
  „Bocsi, de kihagytam ezt a"jó poént": és a gyuró a "köteles"-most selyemzsinoros- Kövér Lacika volt?”
 • 17. Cogito 2008. március 31. 08:21
  „Régi aranyigazság, hogy a stílus maga az ember. Az indulatból, érvek nélküli hozzászólóknak a figyelmébe ajánlom: beszédünk határai egybeesnek világunk határaival. Talán inkább tágítsuk és a megoldásokat keressük! Közel kétszáz éve már Berzsenyi is megírta, hogy ".......Nem sokaság, hanem// Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat." Úgy legyen!”
 • 16. joco1 2008. március 31. 05:53
  „Ken: egy :nyugdijas vagyok, kettö :nem rég jöttem be a kertemből, ahol nem a "seggemet meresztettem"Ja és csak kérdezni merészeltem Töled . Ja és már megszoktam Töled és sz.jobbos elv-téársaidtól a "vitakulturátokat", tudod semmi érv csak jelzök használata.”
 • 15. Ken 2008. március 30. 22:45
  „Talán azért jóbarát, mert én nem érek rá egész nap a seggemet mereszteni a számítógép előtt, ahogy te... Neked ezért biztos fizetnek a cocilisták, hogy gyártsad itt a remekműveket. Remélem megvan a sormennyiséged?”
 • 14. joco1 2008. március 30. 21:20
  „ken :már az elv-társaidnak sem jó a vita kulturád?Miért csak most (20:559-kor) reagáltál? Vagy talán Téged is "felavattak" mint gárdistát a Hösök-terén?”
 • 13. ken 2008. március 30. 20:55
  „Kedves Böröndös! Ezt a gestapós stílust otthon gyakorold anyuval. Értelmetlen hozzászólásaiddal csak gyűlöletet keltesz, jobb lenne, ha ezeket a gondolatokat a szoci pártház falai között hagynád, mert már ódivatúak. Bár nehezen hihető, de mégiscsak demokrácia van, még ha az olyan keretlegény-ivadékok is, mint te, ezt nehezen tolerálják. Szerintem pihenj! Jobban jársz te is és ennek a fórumnak a résztvevői is.”
 • 12. eisenstadt 2008. március 30. 11:32
  „Emberek, ti melyik bolygon éltek? ilyen a politika! Ha ez vezet hatékonyabb működéshez akkor meg kell tenni a megfelelő lépéseket. Kedves Ödön, Melyik párt működik alulról... felfelé épitkezve... demokratikusan...? Mondj már egyet? MSZP? SZDSZ??? akkor?
  Nekem teljesen mindegy milyen szinnel biró párt teszi rendbe a Széchenyi teret és ki épiti meg a Nemzeti Szinházat vagy 4es metrot csak csinálja meg vki!!!
  A Dézsi ur elévülhetetlen érdemeiről meg az nyilatkozzon csak az aki közel ült hozzá...
  Tisztelettel”
 • 11. joco1 2008. március 30. 07:43
  „Kedvesnek nem mondhato "verbális" tojásdobálo" "ken"!Az egyetlen értelmes kérdésedre (kijelentésedre) "mert ez bebuktatná a dumádat,hogy itt a fidesz köszpont irányit?" reagálva: Somogyi saját szavait idézem(ujbol)"jelzés érkezett a fidesz magasabb vezetésétől" ill a köteles(bocsi selyemzsinoros) Kövér "rendcsinálási" akcioja nem rég. Tudod ahol megtalálta a "kiegyezéspárti" Somogyit és "kötelet" adott Dézsinek. Tudod a kicsi sziszi már nem tudott "rendet" rakni, hát jött a fidesz "második" embere.Ha lehet, nem használd a fideszes stilusu jelzöidet, hanem ha lehet érveket kérek.”
 • 10. Börönd Ödön 2008. március 30. 06:47
  „Kedves Ken!
  Nem tudom, eddig hol voltál? Én de egy esztendeje olvasgatom az itteni fórumot. Hozzád hasonló ordenáré, alpári stílust itt a jobboldal képviselői nem szoktak megengedni! Ja balról érkeztél? Apád és Nagyapáid (MSZMP, MDP, MKP, Nemzeti Szocialista) párttagkönyveit dugd el jobban! Erre a munkásőr stílusra nincs szüksége a FIDESZNEK! FIDELSZ, Te Fajankó?”
 • 9. ken 2008. március 29. 19:25
  „Ha a Dézsi nagy formátumú lett volna, tudja, hogy a politikában léátezik olyan, hogy kompromisszum, s nem kezdte volna el szétverni a saját pártját. Most sem értem, hogy a Nagy Viktort miért minősíted, talán te is színházrendező vagy 20 éve? Nyilván ő sem foglalkozna azzal, hogy értékeljen olyan vájograkókat, mint te. Látod, most ios hülyeséget beszélsz, hiszen a kommunizmusban a kártyákat nem Bp-en, hanem Moszkvában keverték. Te nem oda jártál foximaxira? A Fidesz pedig nincs rászorulva a féltésedre, jól megvan az 67 %-on nélküled is, öcsike!”
 • 8. Börönd Ödön 2008. március 29. 16:23
  „Kedves Ken!
  A győri FIDESZ-t féltem. A Viktor nem szokott írni. A kormányülésekről sem készült jegyzőkönyv. A focipályán sem készült jegyzőkönyv. A komcsik alatt nem volt fórum! Ott ellentétben a mával, mindenki tudta, hogy Budapesten keverik a kártyát. Forgáccsal semmi bajom sem volt. A Nagy Viktor egy beképzelt majom. Nem tudom, olvasod a Kisalföldet? Szép hétvégét kispajtás.
  A fejem bubja viszket, ugyanis Dr. Dézsi Csaba András egy nagy formátumú igazi polotikus, akit most takarítottak el az útból!”
 • 7. győri polgár 2008. március 29. 16:05
  „Ez az "egybegyúrás" nem biztos, hogy eredményes lesz. Szerintem jobb egy, a cselekedeteiben is mindenkor kiszámítható ellenfél, mint egy látszólag könnyen kezelhető, de esetenként a háttérben saját cél érdekében is munkálkodó munkatárs.”
 • 6. ken 2008. március 29. 15:22
  „Félreértesz drága öregem! Azt nem értem, miért bizonyíték számodra Nagy Viktor kinevezésével, hogy a Fidesz-központ irányítja Győrt? Talán ott voltál, amikor Orbán Viktor ezt írásba adta? Vagy esetleg te is azon jólértesültek között voltál, akik Forgács kinevezésénél ugyanezt mondták, s most újra, csakhogy a hangulatot lehessen fokozni? Ja, és a kérdés újra: amíg évtizedeken át a kommunistapárt irányította az önkormányzatokat, nem bökte a csőrödet? Csak most érzed ezt a kellemetlen viszketést a gatyádban, hogy itt gyűlölködj a Fidesz ellen?”
 • 5. Börönd Ödön 2008. március 29. 15:15
  „Csak nem a Színjátszó Péter nyelvi tanodájába jársz Kedves Ken fickókám? Dr. Dézsi Csaba András leváltásáról van szó. Őt rakta el az útból a fityesz központ! Mi köze van a Kocsis Rozinak, a Molnár Csabának, meg az általad itt összefirkált dolgokkal? Kicsit ingerültnek tűnsz! Nem fáj a fejed? Ha üres a gyomrunk, az is fájni szokott!”
 • 4. ken 2008. március 29. 14:24
  „Böröndös fickókám! Amikor a Kocsis Rozi maradt a Vaskakas Bábszínház élén, miért nem mondtad, hogy a Fidesz-központ irányít? Amikor a gyárvárosi utcák - ahol szoci az önkormányzati képviselő - sok-sok millió forintot kaptak fejlesztésre, miért nem mondtad, hogy a Fidesz-központ irányít? Amikor a Molnár Csaba vezette Regionális Fejlesztési Tanács halogatta a Széchenyi tér felújítására szánt pénzeket, miért nem mondtad, hogy a Fidesz-központ irányít? Talán mert itt a szocik jutottak előnyhöz, vagy nem szavaztak meg Győrnek támogatást? Mert ez bebuktatná a dumádat, hogy itt a Fidesz központ irányít? Ja, és akkor mi lenne. 50 évig az MSZMP pártközpont irányított, ugye? Akkor is itt szellőztetted a pofádat?”
 • 3. Rumcájsz 2008. március 29. 11:22
  „Összenő, ami összetartozik!”
 • 2. Börönd Ödön 2008. március 29. 09:57
  „Dr. Dézsi selyemzsinórt kapott, hogy ez jó vagy sem az majd a színház igazgatói kinevezésnél dől el! Nagy Viktor kinevezése esetén megállapíthatjuk, hogy a FIDESZ Országos vezetése irányítja Győrt.
  Az, hogy köteles Kövér hozta a zsinórt, arra utal, hogy Színjátszó Péter legalább a keresztapja kivégzéséhez nem asszisztál! Korrekt lépés Petike!
  A Németh Zoltán esete, az rejtély. Ő kimerítette a gerinctelenség minden ismérvét, mégis maradhat. Nem jó üzenet ez Győrnek!
  A Jegyző ügyével együtt ezt a szemétkupacot még el kéne takarítani!
  A Kövér elvtárs gyúrói szakvizsgájához gratulálok!”
 • 1. joco1 2008. március 29. 07:57
  „"megtörténtaz egybegyurás" melynek hátteréről hüen beszámolt "Somogyi Tivadar alpolgármester szerint vége a surlodásnak" cimü cikkben maga az al.polg.mester:"jelzés érkezett a fidesz magasabb vezetésétől, hogy vállajam el" mert ő "kiegyezéspárti".Sziszi nem tudott "rendet" vágni, hát jött a "köteles"-bocsi itt selyemzsinoros"- Kövér és lön CSODA”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az óraátállítással nem spórolunk semmit

Győr-Moson-Sopron - Nemrég amerikai tudósok állították először, és idén már a magyarországi… Tovább olvasom