Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Borkai: közös munka kell

Győr - „Miközben Győr vezetése folyamatos párbeszédet és egyeztetést folytat nagy ívű helyi beruházások, folyamatban lévő fejlesztések ügyében az MSZP megyei elnökével, Molnár Csabával, addig érthetetlennek tartjuk az MSZP győri vezetőjének, Neupor Zsoltnak és Eredics Imrének állandó támadásait és kritikáit az önkormányzat munkájával kapcsolatban" – áll abban a sajtóközleményben, amelyet Borkai Zsolt győri polgármester juttatott el szerkesztőségünkbe.
A politikus a lapunk tegnapi számában megjelent, a Fészek Klub legutóbbi üléséről szóló tudósításra, valamint Neupor Zsolt és Kránitz László múlt pénteki soproni sajtótájékoztatójára reagált.

„A változás mindenhol magával vonz átszervezéseket. A jelenlegi városvezetés nem szüntetett meg munkahelyeket a polgármesteri hivatalban, nem tudunk titkos átvilágításról, csak szervezeti és strukturális átszervezésről beszélhetünk, ami semmiképpen sem negatív kicsengésű. Az új városvezetésnek, a korábbi pártállami vezetéssel szemben, nem stílusa és nem is érdeke, hogy engedje a város életébe a központi beavatkozást és az MSZP győri vezetője által emlegetett kézi vezérlést. Ideje lenne már, hogy ne szakítsuk meg a jelenlegi konstruktív munkát azzal, hogy minden héten más és más vádakra kelljen reagálni, mert így nehéz lesz együtt eredményeket elérni. A kormányzati elvonásokat megkapjuk, az biztos, de az uniós forrásokat közös munka nélkül biztosan nem. A jelenlegi városvezetés erre a közös munkára hívja azokat a most ellenzékben ülő, a városért és térségéért tenni akaró politikusokat, akik képesek tisztán értékelni és belátják, hogy az a bizonyos szekér, amit Neupor Zsolt lefagyottan, kátyúban lát, bizonyára nem az új városvezetésnek köszönhetően került oda. Remélem, az említett közös munkára motiváló megjegyzéseimet Eredics Imre is befogadja. A képviselő úr által tényként említett 700 millió, amiről egyébként kormányzati szinten konkrét döntés nem született, még semmiképpen nem nevezhető lobbisikernek" – áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma középiskolások

Győr - A győri, Győr környéki roma kisebbségi önkormányzatok és a Vocational Academy összefogásának… Tovább olvasom