Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Borkai: Győr soha ennyi támogatást nem kapott

Sikeresnek értékelte Győr 2013-as esztendejét Borkai Zsolt a sajtó munkatárasainak tartott évzárón csütörtökön.

A polgármester kiemelte az Audi és beszállítói idei fejlesztéseit. Hozzátette: már csak négy százalék körüli a munkanélküliség a városban és környékén, amit vonzó befektetői környezet biztosításával igyekeznek tovább faragni. Szerinte ebbe az irányba hat az is, hogy a közgyűlés pénteken várhatóan tíz százalékkal csökkenti az iparűzési adó kulcsát, ami lendületet adhat a mikro-, kis és középvállalkozásoknak csakúgy, mint a nagyobbaknak. Azt hangoztatta: a város nem telt meg sem a cégek, sem a lakosság szempontjából.

„Soha akkora állami, kormányzati támogatást nem kapott Győr, mint most" – utalt a politikus a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kapcsán megvalósuló 10 milliárd forint értékű sportfejlesztésekre, az uszoda megépítésére és az új arénára, amelyre 4,9 milliárd forint szerepel a 2014-es országos költségvetésben. Borkai megemlítette Újváros megkezdődött rehabilitációját, s ennek kapcsán azt mondta: köszöni a közgyűlés minden tagjának, hogy támogatta az önkormányzat európai uniós pályázatait. A polgármester a pozitívumok között említette a turizmus fellendülését is.

„Jövőre több választás lesz, de érzem, hogy itt a politikai csatározások most is enyhébben zajlanak majd le, mint az országban" – fogalmazott Borkai Zsolt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíj Melinda boldog és nyitott az új lehetőségekre

A győri énekesnőnek nincs oka szomorkodni, amiért elbúcsúzott munkahelyétől. Csütörtökön éppen egy színházi meghallgatást követően értük el. Tovább olvasom