Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Borkai: fontos a gazdaság szereplőivel folytatott eszmecsere - videó

A nyugat-dunántúli gazdasági kamarák képviselőinek beszélt kedden délelőtt Győr fejlesztéseiről Borkai Zsolt polgármester.

Dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hozzászólásában hangsúlyozta, Győr sok tekintetben példaként szolgál az ország többi település előtt. Ezek közül is kiemelte a szakképzés átalakítását, hiszen az mintaként szolgált az országosan tervezett duális képzési rendszer eredményessége tekintetében.

Hozzátette, a város felsőoktatása terén történt változások, a gyakorlatorientált szakok működése és a gazdaság meghatározó elemeinek szerepvállalása is példaértékű. Az elnök a péri reptér fejlesztésével kapcsolatban úgy fogalmazott, ha megvalósul a beruházás, az legalább 50-100 évre biztosítja a város és a régió fejlődését, hiszen új dimenzió nyílik meg a gazdaság számára.

Dr. Parragh László a kamara működésével kapcsolatban elmondta, a 2000-as évek mélypontjáról a szervezet mára egy sikertörténet félidejéhez érkezett. A kamara szerepe egyre nő, és sikerül részt venni olyan alrendszerek átalakításában, amelyet a kamara a mindenkori kormányzattól már régóta kért. Ezek közül a már említett szakképzési rendszer átalakítását említette, kibővítve a felnőttképzés kérdésével. Az elnök kifejtette, komoly eredményeket értek el a kereskedelem-fejlesztés terén, a jövőben létrejön a szomszédos országokkal való együttműködések erősítését szolgáló vegyes kamarai hálózat is. Dr. Parragh László kitért a kötelező regisztráció hasznosságára és a Széchenyi kártya sikereire is.

A kamarai választásokkal kapcsolatban végezetül arra kérte a jelenlévőket, hogy az új megyei vezetés koncentráljon az eddigi eredmények továbbvitelére, a kamara működésének még jobbá tételére, és azt kívánta, hogy tovább erősítsék a kialakult egységet és folytassák a várossal való gyümölcsöző együttműködést.

10 óra 50 perc: Borkai beszélt az Audi szerepéről, amelyik a legnagyobb munkaadó a városban és a gyár a kis- és középvállalkozásoknak is lehetőséget jelent.

A városvezető sikernek nevezte, hogy az Audi Győrben hajt végre további fejlesztéseket és itt hoz létre logisztikai parkot.

A jövő Győrben épül.Szerinte az elkezdett Audi-bővítés hatása már érzékelhető a vendégéjszakák számában és a szolgáltató ágazatban. Sőt, úgy véli, ez a gazdasági hatás 150-180 kilométeres vonzáskörzetben érezhető.

A kkv-knak Borkai Zsolt szerint egyenlő feltételeket kell biztosítani a versenyhelyzetben.

10 óra 45 perc: Borkai beszélt arról is, hogy a Dunakapu tér átalakításánál egyaránt  fontosnak tartja a régészeti emlékek bemutatását és a parkolási gondok enyhítését.

Szerinte e témában főként azok hallatják hangjukat, akik csak egy dologra koncentrálnak, egy szempontból szemlélik a dolgokat, holott a belvárosi üzletek működtetőinek, családjaiknak megélhetése is fontos. Érdekük, hogy mielőbb befejeződjenek a munkálatok.

Előzmények: A rendezvényen részt vesz dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és  Iparkamara elnöke, aki a projekt országos hatásairól beszél.

A megyei kereskedelmi és iparkamara székházában megszervezett
rendezvényen Mihalicz Antal, a megyei kamara elnöke házigazdaként
köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy Budapest térsége után Győr környéke jelenti az ország legerősebb gazdaságát.

Borkai Zsolt először arról beszélt, hogy milyen fontos a gazdaság
szereplőivel folytatott eszmecsere. Elmondta, hogy a megyében élők
büszkék lehetnek arra, hogy itt élnek. Szólt a szakember-utánpótlás
fontosságáról is.

Olvasóink írták

  • 1. oPTiKa 2012. október 02. 13:48
    „igen, ök tömik a korrupt politikusok zsebeit...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-ügy: Sztojka csatlakozik a védőhöz

Sztojka Iván, a Cozma-per harmadrendű elítéltje is úgy látja: megismételt eljárásra van szükség - mondta el a férfi ügyvédje. Tovább olvasom