Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Borkai: 'Az én feladatom az ülés vezetése'

Győr - Az elmúlt napok eseményei miatt különös (sajtó)figyelem kísérte a győri közgyűlés tegnapi ülését, ahol azonban egy rövid szócsata kivételével (Borkai Zsolt polgármester és Németh Zoltán alpolgármester között) nem folytatódott a politikai adok-kapok.
Kár tagadni, mindenki arra volt kíváncsi, hogy az elmúlt napok sajtónyilatkozataiból kiszűrődő ellentétek és viták a közgyűlésre is beszivárognak-e. Minden érintett politikus ott volt ugyanis a tegnapi ülésen, de egyetlen látványos kiszólástól eltekintve nem volt nagyobb összecsapás.

Mindez mindjárt az elején történt, amikor Németh Zoltán alpolgármester azt indítványozta, hogy a következő közgyűlésen tárgyaljanak útfelújítás címszó alatt egy 1,1 milliárd forintos előzetes kötelezettségvállalást. A szocialista frakció előbb még megkérdezte Borkai Zsolt polgármestert, hogy Németh Zoltán most milyen minőségében is kérte a napirendi pont felvételét decemberre. Borkai ekkor megerősítette a korábban a Kisalföldben már megjelent hírt, miszerint megvonta Némethtől a jogköreit, de az előterjesztését ettől függetlenül támogatni tudja. Még ment egy rövid huzavona arról, hogy ekkora összeg belefér-e a következő évi költségvetésbe, de ezt hamar le lehetett zárni, hiszen erről majd decemberben kell vitázni, így jöhetett a szavazás.

Szikra csak egyszer pattant ki Borkai Zsolt polgármester és Németh Zoltán alpolgármester között. Fotó: Krizsán Csaba

Németh Zoltán ekkor szólt Borkainak (és a többi képviselőnek), hogy hogyan is kell a napirendi pontokat szavazással elfogadni, a polgármester ekkor utasította helyre az alpolgármesterét az alábbi szavakkal:

„Alpolgármester úr, az én feladatom a közgyűlés vezetése, nem az öné." Az előterjesztést egyébként elfogadták, tehát a következő közgyűlésen ez téma lesz.

A győri idegenforgalmi szezonról Holló Sándor győri rendőrkapitány számolt be: az előző évekhez képest két jelentős változás történt. Egyrészt eddig soha nem látott számban megszaporodtak a koldusok a városban, míg például 2006-ban 34 eljárást indítottak, 2007-ben mostanáig 63-at. Ez 85,3 százalékos növekedés. Másrészt többszörösére nőtt a külföldiekkel szemben (illetve által) elkövetett bűncselekmények száma. Ebben szerepet játszik az is például, hogy többen átjárnak az Árkádba vásárolni a határon túlról is, őket találják meg a tolvajok.

Számítani kell arra is, hogy a schengeni határnyitással még több külföldi érkezik; ezzel kapcsolatban Holló Sándor elmondta: 105 emberrel bővül a kapitányságon dolgozók száma, a határőrségtől érkezők átképzése már tart, illetve januártól folyamatos lesz. A volt határőrök többsége járőrként, járőrvezetőként, illetve körzeti megbízottként kaphat munkát. A közgyűlés tárgyalta a győri autóbusz-közlekedési koncepciót is, erről bővebben, illetve a többi döntésről későbbi lapszámainkban beszámolunk.

Olvasóink írták

  • 1. joco 2007. november 16. 15:58
    „Fiuk (fityeszes fiuk) már a törvényt, előirást sem tarjátok be, csak pusztuljon a nektek ellenmondo-korábban általatok dicsért és ajnározott-képviselő, hát fiuk, Ki fog nektek hinni? Ki fogja elhinni, hogy ti gáncsnélküli lovagok vagytok? Senki.Mindenki már most láttja, hogy a konc a fontos- sajnos a többi pártnak is- hasonlo- és sajnos jön a szélső( jobb vagy bal)oldali nálatok biztossan rosszabb pártok.L.nemzetigárda= náci stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első havazás mérlege

A megyében nem okozott különösebb fennakadást a csütörtöki egész napos havazás. Egyedül a… Tovább olvasom