Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Borkai: „Hamis bírálat”

Borkai Zsolt győri polgármester sajtóközleményben reagált a Magyar Szocialista Párt győri szervezetének tegnapi számunkban megjelent „Durva kampány” című közleményére.
„A távhődíjjal kapcsolatos minden szakmaiságot nélkülöző baloldali bírálat hamis és igaztalan. Több fórumon bizonyítottuk már, hogy ez az áremelés nem közvetlenül az önkormányzat és annak közgyűlése által meghozott döntés, hanem a kormány megszorító intézkedéseinek hatása. Az emelés ellenére nem Győrben a legmagasabb a távhődíj az országban, sőt, a nagyobb megyei jogú városok között a legolcsóbb.

Ennek az emelésnek a mértékét a szocialista képviselők is megszavazták a közgyűlésen. Így érthetetlen a városvezetés számára, hogy miért akarják azt az áremelést elfogadhatatlannak beállítani, amivel ők is egyetértettek. A városvezetés és annak közgyűlése – beleértve az MSZP-frakciót is – a kormány megszorító intézkedései hatására csak a lakosokra áthárított összeget építette be az emelés mértékébe. A rászorultsági alapon történő elbírálásnál a legalacsonyabb kategóriában nem történt emelés, ebben a kategóriában árcsökkenés következik be. Ezt tudnia kellene az MSZP-s országgyűlési képviselőknek is, akik a gázár-kompenzáció elvonását megszavazták a parlamentben" – áll a közleményben.

„A tömegközlekedés tarifadíjának emelését a közgyűlés megtárgyalta és elfogadta. Erre azért volt szükség, mert a kormány áfaváltozásokkal kapcsolatos döntéseire a korábbi városvezetés nem reagált, így a Volánnál veszteségek keletkeztek, nem beszélve arról, hogy a központi normatívák sem emelkedtek, ellentétben a megszorításokkal. Mi sosem tettünk tarifacsökkentési ígéreteket a kampányban, hiszen ez felelőtlenség lett volna a részünkről" – írta Borkai Zsolt.
A politikus durva csúsztatásnak tartja, hogy a polgármesteri kabinet létrehozása 100 millió forintba került volna.

„Amikor átvettük a városházát, nyilvánvalóvá vált, hogy szükség van közigazgatás-menedzsment reformra. Október 1-jén 367 ember dolgozott az önkormányzatnál, majd sokan nyugdíjba vonultak, távoztak a hivatalból. Helyükre érkeztek új emberek, de még mindig vannak szabad státusok, így a kabinetiroda létrehozása nemhogy milliókba, de egyetlen pluszforintjába sem került a városnak" – fogalmazott Borkai Zsolt. A polgármester arra kérte a baloldali politikusokat, segítsék a városvezetés munkáját és támogató, szakmailag megalapozott észrevételekkel járuljanak hozzá a közös munka sikeréhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hóra, jégre vár a só

Megrakodtak sóval a hóeltakarító gépek kedden délelőtt Győrben, készülve arra, hogy a leesett… Tovább olvasom