Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Borított a kamionsofőr az M1-esen

Könnyen sérült annak a román rendszámú tartálykocsinak a magyar gépkocsivezetője, amelyik az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán, a 82-es főút lehajtójánál borult fel hétfő délelőtt.
A magatehetetlen monstrum a sztrádán forgalmi akadályt nem jelentett, mert a közeli benzinkút bejáratának árkában feküdt.

A Győri Tűzoltóság és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szakembereinek azonban akadt dolguk bőven. Megsérült a kamion üzemanyagtartánya, abból folyt a gázolaj, s a szállított bázisolaj – a motorolaj alapanyaga – is csöpögött az egyik rekeszből. A tűzoltók mindkét anyagot kármentőkbe fogták fel, hogy az anyagok ne okozzanak környezetszennyezést.

Fotó: Tóth Gyula
Fotó: Tóth Gyula


A kamiont csak akkor tudták a tűzoltók talpra állítani, amíg a tulajdonos a szállított, mintegy 22 tonnányi bázis olajat egy másik tartálykocsiba átfejtette.

Kamionbaleset az M1-esen

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint a vizsgálat elsődleges megállapítása szerint a kamion a lehajtó sávon összegyűlt, az esőtől csúszóssá vált szennyeződésen csúszott meg, amint a benzinkúthoz akart behajtani. A csúszás miatt a nyergesvontató „bebicskázott" és megpördült, majd a forgalommal szemben az árokba dőlt.

Olvasóink írták

 • 6. Nebulo 2008. május 07. 00:41
  „Köszönjük mesemondó!
  És köszönjük Kisalföld ezt a szakszerű és tényszerű tálalást!
  Ha már megír(nak) egy cikket, az miért nem lehet pontos,és kevésbé "megtoldott"? Más témákban akkor miért lennének precízebbek,tényszerűbbek? Csak mert állítólag ez egy MEGYEI napilap!”
 • 5. Timh 2008. május 06. 20:03
  „Nem tudom, miért bántjátok szegény tűzoltókat, hisz ki vannak mindenre képezve, szakszerűen tudják a feladatukat!!! Csak ha avartűztől egy kicsit nagyobb a tűz, akkor jönnek a bajok. Mind, ahogy a hírekből tudjuk a hétvégén, Budapesten is. Ha arra fordítanák meglévő kevés pénzüket amilyen technikájuk, hiányzik és mind a nevükből is adódik a tűzoltási felszerelések bővítéséhez, akkor nem a rendőrségtől kellene kölcsön kérni a drága vízágyukat, aminek teljesen más a rendeltetése. Ahhoz meg nagyon értenek, hogy kiérkeznek egy balesethez, első feladatuk saját magukról fotót készíteni, még vissza sem érnek a bázisukra de már a különböző médiákban ott a képük, leírás, hogy milyen nagy mentést végeztek. Talán először az életmentéssel kellene foglalkozni, ha az már sikerült utána vonuljanak vissza a bázisukra, várják a következő életmentésre a hívást, a műszaki mentés meg bízzák rá a hozzáértő szakemberekre kik, erre vannak felszerelkezve technikával és értenek is hozzá. Mert Ők talán nem okoznak még plusz költségeket a szerencsétlen tulajdonosnak.”
 • 4. Peteetow 2008. május 06. 19:50
  „Minden képen látszik, milyen komoly erőfeszítéseket tesznek. A legjobb talán a 4-es kép, mert ott legalább négyen valami érdeklődést mutatnak a katasztrófavédelmis még nagyobb erőfeszítést kívánó munkájához, hogy valahogy beleerőltesse a húsosrekeszbe azt a liternyi repceolajat, ami a beöntőnyíláson akart távozni.:DDD”
 • 3. Vószem 2008. május 06. 19:32
  „Ezekszerint a Győr-Moson megyei kat.védők/tűzoltók sajtósa is szereti feltupírozni a dolgokat. Miért van az, hogy ők is más tollával ékeskednek? Nem elég, hogy ellopják a vállalkozók elől a munkát, még a glóriát is fényesítgetik? Nem vonom kétségbe, hogy a bajban segíteni kell, de ha a jármű nem képez forgalmi akadályt, nem szennyezi a környezetet és nincs élet- és balesetveszély, akkor miért erőltetik azt, amihez nem értenek??? A múlt hónapban is elvontattak egy kamiont úgy, hogy a szakszerűtlenségük miatt besült a váltója, de a tulajdonos nem tudott reklamálni, ugyanis a vontatás előtt az orra alá dugtak egy papírt, amelyben az állt, hogy a mentés folyamán bekövetkezett károkért a tűzoltókat nem terheli felelősség!!! Az autóban a balesetből kb 600.000 Ft kár volt, de a váltó javítása 1,8 millióba került.”
 • 2. Tóth Sándorné 2008. május 06. 18:37
  „kérem a mesemondó cikk szerzőjét jelentkezzen az alábbi email cimen ,szeretnék vele beszélni. veraneni1@t-online.hu”
 • 1. mesemondó 2008. május 06. 13:58
  „Tisztelt cikk lehozó!!
  Kiegészíteném egy-két fontos adattal a hírt, ami csak részben igaz.
  1, Valóban felborult a kamion, mint a képeken is látszik, de amiért felborult az egy másik ismeretlenjárműből kifolyó nagy mennyiségű gázolaj volt valami oknál fogva és pont a balesetet szenvedett kamion ment ő utána nem sokkal és mivel rakott volt és a benzinkút bevezető szakasza nem egyenes a nagy monstrum megcsúszott és a tengelye körül megfordulva beleborult az árokba. Szó nincs itt esőről meg szemétről a tény nagy mennyiségű gázolaj, amit a forgalom és az utána megeredt eső már eltüntetett. (A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint a vizsgálat elsődleges megállapítása szerint a kamion a lehajtó sávon összegyűlt, az esőtől csúszóssá vált szennyeződésen csúszott meg,) ez téves információ!! A kamion tartályába pedig repce olaj volt, amit a cég saját maga fejtett át egy másik sajátkamionjába.
  2,(A kamiont csak akkor tudták a tűzoltók talpra állítani,)
  Ez az állítás sem igaz, mert a műszaki mentést NEM a tűzoltók végezték, hanem egy erre a munkára is specializálódott vállalkozó cég, akit az Osztrák cég bízott meg. Szeretnénk már azt elérni, hogy az emberekben ne keverjék össze , hogy a bajt mindjárt csak és kizárólag a tűzoltók tudják megoldani. Tévedés, de nagyon a tűzoltó értsen a tűzoltáshoz,a doktor értsen a gyógyításhoz, a jármű balesetekhez meg értsenek (értenek is) az autómentősök ők ahhoz értenek. Régi közmondással élve a "suszter" maradjon a kaptafánál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion borult fel az M1-esen

Felborult egy gázolajat szállító kamion az M1-es Győrt elkerülő szakaszán. A sofőrt kórházba… Tovább olvasom