Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Börcsre szoktak a táborozók

Börcs - Túrázók és táborozók váltják egymást nyaranta Börcsön, most már nyolc éve. A falu jól használja értékeit és pályázatok révén ifjúsági szálláshelyet tudott kialakítani, fenntartani.
A börcsi Bóbita tulajdonképpen egy harminchat ágyas ifjúsági szállás, ami tanév közben erdei iskolaként működik, nyáron főként a táborozókat várja. Nyolc éve pályázat révén tudták kialakítani és azóta – további pályázatok révén – kerékpár- és kenukölcsönző is kapcsolódik szolgáltatásai köréhez. Vendégeik közt sok a visszajáró, akik mintegy Börcsre szoktak, így a falusi turizmus szép példájává fejlődött a település.

A Rábca ártere gyönyörű környezetet biztosít a kikapcsolódáshoz, de a legfőbb vonzerőt mégis az jelenti, hogy nemcsak túraútvonalak, hanem számos program közül is választhatnak az ide érkezők.

Persze nem városias rendezvényekre, fesztiválokra kell gondolni, hanem olyasmikre, amiket falun érdemes lehet kipróbálni, például a kovácsolást, a fazekasságot, a lovas kocsikázást, a lepénysütést, a tehénfejést. Azokat mind a környékbeliek tudására alapozva gyűjtötte csokorba a Bóbita fenntartója, a Börcsi Faluvédő és Művelődő Egyesület.

Virágné Nagy Mária, az egyesület munkatársa elmondta, hogy a szezon elején pápai diákok érkeztek hozzájuk a vizes élőhelyek növényeinek, állatainak megismerése végett. Idén is fogadták a kosárfonótábor tagjait, több győri iskolást, többek közt azokat, akik egészség- és képességfejlesztő foglalkozásokat végeztek és várják a lengyel focistákat Börcs testvértelepüléséről, s lesz még náluk néptánctábor is. A mostani nyáron a helybeli gyerekek is a Bóbitában táboroztak napközis jelleggel.

A német nyelvet gyakorolták játékos formában és szabadidős foglalkozásokat szerveztek nekik, korongozást, dinnyeevést, és a méhészkedéssel is megismerkedhettek. Mindez segítséget jelentett a szülőknek, hiszen egy időre megoldotta a gyermekek felügyeletét, a kicsiknek pedig az arcukra volt írva, mennyire élvezték a közös foglalkozásokat. Táborozásuk Hatos Hajnalka ötlete nyomán a győri pedagógus-énekkar koncertjének jótékony bevételéből valósulhatott meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gönyű lehet a vízi turizmus központja

Gönyű - A dunai vízisport-élet fejlesztéséhez, azon belül egy gönyűi kajak-kenu kikötő megépítéséhez… Tovább olvasom