Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Börcs–Ikrény: Közös útjavítás

A két falu közötti út, pontosabban a 85-ös főutat és Ószhelypusztát összekötő szakasz aszfaltozott ugyan, de rossz állapotban van.

A térségben gazdálkodók használják és kisebb átmenő forgalmat is levezet, többen erre mennek, akik a Szigetközből a Rábaköz felé haladnak. Az utóbbi időben a börcsi sportolók is gyakrabban átjártak rajta Ikrénybe, ugyanis ott játszhatták le a focisták meccseiket. Ezért a két önkormányzat és a települések sportkörei úgy döntöttek, együtt változtatnak az út állagán.

Tizenöt-tizenöt önkéntes – sportbarátok, jó szándékú lakosok, önkormányzati képviselők – nemrégiben végezték el a munkát: a nagyobb gödröket először kitisztították, majd mart aszfalttal töltötték fel, amit egy helybeli ajánlott fel.

Rácz Róbert börcsi polgármester a Kisalföldnek elmondta: a mintegy nyolcórás hétvégi akció nem tett csodát, de javított a közlekedésen és jó példa arra, hogy értékes lehet az összefogás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi falak gondozója Pintér Ferenc

Kőműves létére nem az új házak építése jelenti számára a legnagyobb örömet, hanem a régebbiek, akár műemlékek javítása, karbantartása, felújítása. Tovább olvasom