Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Borászatra is juthat a támogatásból

Nyúl - A győri és a pannonhalmi kistérség helyi vidékfejlesztési irodáinak szervezésében polgármesterek, vállalkozók és civil szervezetek számára tartottak tájékoztató napot a Leader-programról szerdán Nyúlon.
Az előadó, Gönczi Zsolt, az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet osztályvezetője elmondta: augusztus második felétől regisztrálják a Leader-csoportokat, így a településeken hamarosan dönteni kell, hogy hova szeretnének belépni.

Kétfordulós pályáztatás után választják majd ki azokat a csoportokat, amelyek közösen megalkotott vidékfejlesztési tervek alapján 2013-ig a helységek és a lakosok számától függően meghatározott EU-s támogatás elosztásáról – pályáztatással – maguk dönthetnek. Ebből is látszik, hogy a csoportok tagjainak nagyon szorosan együtt kell működniük és közösen kell gondolkodniuk, mert a helyben született döntéseik az adott térség fejlődését jelentősen meghatározzák.

A két kistérségben nagy igény mutatkozik a borászattal, az ehhez kapcsolódó turizmussal és egyéb gazdasági fejlesztésekkel összefüggő projektekre, amelyekhez a Leader-program megfelelő forrást teremthet.
Ebben az előzetes információk alapján a téti kistérség településeinek jelentős része – a hasonló fejlesztési igényeknek köszönhetően – szívesen együttműködne.

A program jelentősége pontosan abban rejlik, hogy túlmutat a kistérségi határokon. A végső cél az, hogy az ország egész területe le legyen fedve Leader-csoportokkal. A megyében folyamatosan várható ezeknek a csoportoknak a megalakulása, erről és a program részleteiről a kistérségekben működő HVI-vezetők tudnak tájékoztatást adni.

Elérhetőségük:

Móricz Attiláné (gyori@hvi.hu),
Szabó Anita (pannonhalmai@hvi.hu),
Gerencsér Ilona (teti@hvi.hu).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borászatra is juthat támogatás

Nyúl - A győri és a pannonhalmi kistérség helyi vidékfejlesztési irodáinak szervezésében… Tovább olvasom