Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Bőny: megújult a községháza

A helyi önkormányzat a községháza homlokzatfelújítására és kisnemesi kúria helytörténeti kiállítótér kialakítására az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében 33 millió 560 ezer forint támogatást kapott.

Az 1800-as évek elején készült, helyi védelem alatt álló (volt Bothmer-kúria) épület felújításának költsége összesen 58 millió 721 ezer forint volt. Belső átépítéssel és külső-belső akadálymentesítéssel újul meg a nagyon rossz állagú kúria.

A málló mész helyett új, könnyű, "lélegző" hőszigetelő vakolat kerül a házra és a komplex tetőszerkezet-cserével, az épület körüli parkosítással, parkolóhelyek kialakításával értékes ingatlanhoz jut a település.

A megvalósítás során elsődleges szempont volt a környezetbarát és energiatakarékos megoldások alkalmazása. A kellemes környezet és a kúria helytörténeti kiállítása vonzó program lehet az odalátogatók számára. Az épületet november 20-án adják át.

Olvasóink írták

  • 1. elihu 2011. november 17. 12:33
    „Ez aztán nagyon fontos volt. Egy jővőbeni újabb árvíz ellen meg ugyanakkora sikerrel fognak majd védekezni? A települési belvíz elvezetés is katasztrófális. Mindegyik polgármester jelölt leigérte a csillagokat az égből és azt hangoztatták, hogy az ár és belvíz védekezés lesz a legfőbb programjuk. Erre meg látványos hatásvadász beruházásokra költik a pénzt. Senki ne mondja, hogy ilyen meg olyan pályázati támogatásból van, mert:
    1. Önerő kellett hozzá
    2. Pályázni az általam kifogásolt dolgokra is lehet!
    A sok hülye meg visszaszavazta a léhűtő polgármestert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztéri kamerák magánpénzből Abdán

Már tíz köztéri kamerát szereltetett fel az önkormányzat a faluban. Tovább olvasom