Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Bontják a `berlini falat´ Révfaluban, megszűnik a mini NDK - videó, fotók

Kedden gőzerővel megkezdődött a díszletbontás a Kossuth híd közelében. A tervek szerint szerdán visszatér a régi kerékvágásba Révfalu közlekedése.


Kedd, 14.14


Videó: Cseh Róbert


Bontják a `berlini falat´ Révfaluban, megszűnik a mini NDK - fotók: Cseh Róbert

14.17

Kedden is torlódásokra kell számítani Révfaluban

A filmforgatás miatti útlezárások hétfő reggel kisebb dugót okoztak Révfaluban, míg a City buszok terelőúton közlekedtek szombattól szerdáig.

"Még kedden is torlódásokra kell számítani a Rónay Jácint utca Damjanich utca és Kossuth híd közötti szakaszon, mivel a díszletek bontási munkálatai kedden zajlanak, illetve a film érdekében elbontott jelzőtáblákat is vissza kell állítani.

A tervek szerint szerda reggel tér vissza a megszokott kerékvágásba a révfalui közlekedés" - közölte kérdésünkre Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.

A City buszok menetrend szerinti közlekedése szerdán áll vissza. 


Galéria kép

12.08

Győrben forgatták, forgatják a "The Missionary" című HBO produkció egyes jeleneteit. Az utolsó forgatási nap hétfő este, éjszaka lesz.

A hidegháború idején, a berlini fal árnyékában játszódó kémtörténetben fiatal amerikai misszionárius próbál egy kelet német nőt az NSZK-ba szöktetni.

Benjamin Walker Győrben dolgozott, Mark Wahlberg nem jött el

A főszerepet Benjamin Walker, amerikai színész alakítja - akit az "Abraham Lincoln, a vámpírvadász" című filmből ismerhet a közönség -, míg a filmsorozat producerei között igazi hollywoodi nagyágyú, Mark Wahlberg is található, aki a kétszeres Oscar-díjas "A harcos" című dráma dráma főhőseként vált világhírűvé.

A stáb egyik név nélkül nyilatkozó tagjától megtudtuk: Walker mind a három forgatási napon Győrben volt, de Wahlberg nem jött el a kisalföldi megyeszékhelyre.

"Ennek oka valószínűleg az, hogy Győrben az utolsó forgatási napokat tartották, más helyszínen már nem készülnek újabb felvételek" - hallottuk a stáb magyar tagjától.


Révfaluba költözött a berlini fal: forgatás a hídon

Mini Berlin Révfaluban katonai Trabanttal

Révfaluban a Kálóczy tér Kossuth híd felőli oldalon "mini Berlint" építettek a díszletmunkások. A hírhedt fal pontos mását, korabeli őrtornyokat és ellenőrző pontokat húztak fel a Rónay Jácint utcában, miközben katonai Trabantot és IFÁ-t, valamint több NDK-s címert, de még egy Engels-portrét is szemügyre vehettek a járókelők itt napközben.

"Egész éjszaka forgott a film, egy fiatal pár körülbelül tizenkétszer sétált át a Kossuth hídon. Fegyverropogás egyelőre nem történt, a katonákat alakító színészek német vezényszavakat kiabáltak többször" - mondta Pajor Tamás teniszedző, aki Kálóczy téri lakása ablakából nézte az éjszakai filmforgatást.

A tér híd felőli oldalán működő trafikot teljesen befedték a hidegháborús díszletek.

"Győrnek jó hírnevét viszi a világban a film"

"Körülbelül tíz napja kezdődtek a forgatás előkészületei. Napközben nyitva tartottunk, de az esti forgatás miatt hétvégén délután négykor bezártunk" - közölte Lázár Orsolya, a trafik alkalmazottja.

"Győrnek mindenképp jó hírnevét viszi a világban, hogy olyan filmsorozat felvételei készültek Révfaluban, melyet rengeteg országban, várhatóan magas nézettség mellett vetíthetnek majd.

Laikus szemmel a díszleteket rendkívül profinak tartom, olyan az ember érzése, mintha időutazáson venne részt" - vélekedett Skultéty István nyugdíjas.

Tekintettel, hogy pilot filmről van szó - vagyis készülő televíziós sorozat első, próba jelleggel elkészített epizódjáról - egyelőre kérdéses, mikor tűzik műsorra a sorozatot a mozicsatornán.


Videó: Oxygen


Hétfő, 9.20

Mint arról portálunk korábban beszámolt, a "The Missionary" címú HBO produkció bevezető részének fontos dramaturgiai jelenetéhez a megfelelő helyszínt a filmkészítők hosszas keresés után Győrben találták meg - éppen a Kossuth hídnál, a Kálóczy tér felé eső oldalon.

A révfalui forgatás szombaton kezdődött, s a tervek szerint keddig tart. A Kossuth hidat a felvételek készítése miatt lezárták, ezért a City buszok terelőútvonalon közlekednek.

A City buszok így nem érintik a Kálóczy tér – Rónay Jácint utca – Dunakapu tér – Dunapart Rezidencia – Vas Gereben utca P+R megállóhelyeket, viszont megállnak a Széchenyi István Egyetem – Szövetség utca – Bácsai út, Kertész utca megállóhelyeken.

A kisalfold.hu információi szerint a filmfogatás hétfőn kisebb dugókat okozott Révfaluban; a Rónay Jácint útra vezető utcákból viszonylag nehezen tudtak kijutni az autósok. Más kellemetlenséggel azonban nem kellett szembesülniük az autósoknak, a Jedlik hídon már nem volt kocsisor.

Olvasóink ide kattintva tekinthetik meg, melyik révfalui utcákat zárták le a filmesek kérésére.

A filmforgatás idején a határőröknek helyet adó díszlet közelében  fegyverek durrogtatására is számítani lehet.Kémtörténet a hidegháború idején

Az 1960-as évek végén játszódó "The Missionary" című sorozat forgatókönyvét Charles Randolph írta, amely cselekményének középpontjában egy fiatal amerikai misszionárius áll, aki kapcsolatba kerül a CIA-val.

A film története az egykori, két német államot, az NSZK-t és NDK-t elválasztó, hírhedt berlini fal árnyékában játszódik.

Ennek megfelelően a díszletmunkások nem csupán a berlini falat, de őrtornyot is építettek a Kálóczy téren.

A kémtörténet sztorija szerint a dolgok akkor fordulnak rosszabbra, amikor a fiatal misszonárius - a főszerepet Benjamin Walker amerikai színész alakítja, akit elsősorban az "Abraham Lincoln, a vámpírvadász" című filmből ismerhet a közönség - úgy dönt, segít egy nőnek, aki szökést tervez Kelet-Berlinből.

A film producerei között van Mark Wahlberg, "A harcos" című dráma főszereplője.  

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Legs 2013. május 03. 17:58
  „51. Hunicum 2013.05.01. 19:19

  Kösz.Amúgy gyatra ez a fórum,igazából nem is az.:)”
 • 51. Hunicum 2013. május 01. 19:19
  „49. Legs!
  Teljesen igazad van! Biztos többet fog érni a fiad ha felnő, mint pár "állampógár"!”
 • 50. Coffee 2013. május 01. 15:06
  „Hol nézted meg azokat a terveket? Én pár vonalnál sokkal szörnyűbb ,oda nem illő épületmonstrumról hallottam,mint tervről!”
 • 49. Legs 2013. május 01. 14:16
  „48. állampógár 2013.04.30. 21:28

  Ez miatt ne fájjon a fejed.Akadály,vagy csapda?Még mindig jobb,mintha kekekckedni tanítanám:)))”
 • 48. állampógár 2013. április 30. 21:28
  „A harckocsiakadály az nem tankcsapda.Milyen tudást kap így az a gyermek?”
 • 47. Legs 2013. április 30. 20:05
  „45. háté 2013.04.30. 13:40

  Sajnos kívánságod teljesíthetetlen.A mai kor technikája még nem képes,erre .Nem tud az, általad elvárt történelmileg hiteles dokumentumfilmekből.Dolby Surraund,full Hd,12 dimenziós akció filmet csinálni :-))))”
 • 46. Legs 2013. április 30. 18:56
  „Az a többség legnagyobb baja,hogy élhetetlen.Én elvittem a gyerekem.Ha csak díszlet is . de gyerekfejjel láthatta, milyen világ is volt.Látta mekkora a valóságban egy tankcsapda,milyen magas lehetett a Berlini fal.mire használták a szögesdrótot,egy csomó veterán autót,stb.Személyes tapasztalás volt ez részéről.Ti erről lemaradtatok.”
 • 45. háté 2013. április 30. 13:40
  „Érdekes, vajon miért nem a létező dokumentum jeleneteket használják föl?
  Több filmet, sok órás eredeti film anyagot láttam.
  Berlini fal? - ahogy szokás ezeknél, meghamisítani a történelmet és azt mutatni, amit ezek akarnak.
  Annyi köze lesz a hitelességhez, mint a kormányainknak, városvezetőinknek, - nulla, azaz semmi.
  De, reklámnak a műlovasnak és bandájának - az igen! - erre mondják, dől a lé!
  A kommunisták a kivételezettek, /akik most is bitorolják a hatalmat/ egészen másként élték meg a kommunizmust, a berlini falat, mint a normális emberek, a nép!”
 • 44. tradermike 2013. április 30. 13:39
  „Kollegám kérdezné, hogy a parabolaantennák és a klíma kültérik mennyire tartoznak a díszlethez. :o)”
 • 43. oxana 2013. április 30. 12:56
  „32. Mankapunka

  Még a legjobb haverjaimnak is megmondom, mi tetszik és mi nem. A haverság nem azt jelenti, hogy mindenben megegyezünk. Ha nézeteltérésünk van, egy pohár bor vagy sör mellett ki lehet békülni.”
 • 42. Hunicum 2013. április 30. 10:26
  „Megnézegettem a Dunakapu tér terveit.
  Valami förmedvény. Egy sima placc, pár paddal és napellenzővel.
  Mintha a tervező húzott volna pár vonalat, hogy na ezt itt letérkövezzük, a szélére meg odabiggyesztünk pár padot, föléje meg acélvázas napernyőt.
  Ha már egyszer nem mutatjuk be a múltunkat és a történelmi értékeinket, legalább valami barokk varázst hozhattak volna oda!
  De a tervezőnek még egy idomvonalzója se volt kéznél, a fantáziája meg annyi volt mint egy túlfűtött, mókás kis güzünek.”
 • 41. VargaP 2013. április 30. 10:15
  „nem lehetne Győr, Berlin egy kerülete?”
 • 40. Tündenéne 2013. április 30. 09:27
  „Hát én nem tudom, de inkább egy egy hétig tartó forgatást viselnék el, mint az évekig tartó rettenetet a Dunakapu térnél.”
 • 39. bazsifekete 2013. április 30. 08:28
  „Sok mindenhez nincs közünk!
  Pl ami a Dunakapu téren "folyik", ahhoz sincs közünk- nyilatkozta nékem egy Járási hivatalnoknő (E.E.).
  Végül is nem az én pénzemből, de végképp nem nekem épül.....”
 • 38. tricse 2013. április 30. 06:20
  „Lol! A Tatooin bolygo nem létezik de Berlin igen! A példád kissé sántít!:) Amúgy a forgatás helyszínéhez mármint hogy mennyiért adták bérbe a közterületet na ahhoz semmi közünk mert az a városé! Ugye kedves vagyongazdálkodási osztályvezető asszony?”
 • 37. georgbob 2013. április 29. 22:36
  „buták vagytok mint föld...nem a n?zőnek kell felismernie Győrt, hanem a stúdiók tudják, melyik filmet hol forgatták..”
 • 36. háté 2013. április 29. 20:21
  „Kommunista nosztalgiázás a berlini fal ürügyén! - fidesz-kdnp-mszp<-=mszmp, egy töröl fakadnak!
  Nekik ez a múlt, -
  -nekünk az ezek által, - győrieknek,-magyaroknak a betemetett, elföldelt Dunakapu tér!”
 • 35. Lókupec 2013. április 29. 20:08
  „Katonai Trabant= Trabant Tramp Kübel. Szépek a veterán járgányok, én egy-két Csepelt hiányolok. :)”
 • 34. Legs 2013. április 29. 20:07
  „nektek mennyi bajotok van?Hihetetlen.”
 • 33. embertelen 2013. április 29. 19:08
  „Kiváncsi leszek, hogy a parabola antennát, meg a klimaberendezést a ház falán ki fogják-e retusálni, mert az még az 1960-as évek végén nem volt.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Lurkó(k)nak gyűjtenek Győrben

Gyűjtést szerveznek a győri Lurkó Alapítvány számára a Széchenyi István Egyetemen. Az alapítvány… Tovább olvasom