Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Bontás után nő ki Városrét

Eddig több tízezer négyzetméternyi épületet bontott el az Engel Group, hogy a Rába-gyár volt győri, Budai úti telepének helyén felépíthesse Városrétet. A törmelék jelentős részét újrahasznosítják.
Az első lakók várhatóan jövőre költözhetnek be a győri Városrét lakónegyed első épületébe, amely a Rába-gyár volt kettes portájának a helyén áll majd. Ennek tervei már elkészültek. A beruházó Engel Group már a második házat kínálja az érdeklődőknek. Ez a harmadik, U alakú szomszédságában lesz, amely a Duna-parton helyezkedik el, nagyon sok, vízre néző lakással.

Az építkezés a bontással kezdődött, hiszen a patinás gépipari vállalat egykori létesítményei- nek helyén nőnek ki a földből az új épületek. Erdős Ildikó, az Engel Group magyarországi marketingvezetője a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy eddig mintegy 36 ezer négyzetméter szintterületet bontottak el, ami hozzávetőlegesen 50 ezer köbméternyi törmeléket jelent. Ezeket általában használaton kívüli bányákba szokták tölteni vagy sittlerakó helyre szállítják – a cég ehelyett környezetbarát megoldást választott.

„ Mi ledaráljuk a törmeléket és az arra alkalmasat felhasználjuk terepkiegyenlítésre, esetleg alapozás alá talajerősítésként. Természetesen a feltöltésre nem alkalmas hulladékot a megfelelő befogadó helyre szállítjuk. Ez az eljárás környezetkímélő, ugyanakkor takarékos is, hiszen újrahasznosítjuk a bontott anyagot" – mondta lapunknak Avigdor Rosembaum, a Városrét-projekt igazgatója.
A Duna-parti galériaerdővel együtt közel 60 hektáros Városrét mintegy felén ligetes elrendezésű – tájvédelmi és környezetvédelmi terv alapján kivitelezett – zöldfelület lesz, így a Duna-parti területek értéke várhatóan nő. Érdekesség, hogy nemrégiben módosították a városnegyed úthálózati tervét, hogy elkerüljék azt a mintegy harminc méter magas fát, amelynek a lombkoronája legalább huszonöt méter átmérőjű. A szakemberek szerint a fa minimum nyolcvan éve áll a helyén, és bizonyára a Rába-gyár volt munkásai gyakorta pihentek meg árnyékában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődhet az új állatmenhely építése

Az egész város összefogásának köszönhetően néhány hónapon belül elkezdődhet az új győri állatmenhely… Tovább olvasom