Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Bombát találtak a Reptéri út mellett

Az építők és a környező üzemekben dolgozók szerencséjére nem robbant fel a 225 kilogrammos bomba.

Az építők és a környező üzemekben dolgozók szerencséjére nem robbant fel az a 225 kilogrammos bomba, amit egy amerikai repülőgép dobott le Győr bombázásakor a II. világháborúban, s egy markológép fordított ki a földből a Reptéri út mellett csütörtökön este.

Kattintson a képre!
A győri repülőtér utolsóként megmaradt hangárjának lebontását követően a talaj rendezése közben egy hatalmas, mintegy 40 centi átmérőjű és több mint másfél méter hosszú bombát fordított ki a földből a markológép.

A gépkezelő visszatette a szerkezetet a földbe, s mint a szél, minden dolgozó a lehető legtávolabb futott, majd értesítették a rendőrséget.
A bombát rejtő munkagödröt a rendőrség kordonszalaggal körbekerítette, majd egész éjszaka, s tegnap délelőtt két járőr őrködött, hogy illetéktelen ne menjen a gödör közelébe.

A honvédség tűzszerészei tegnap délben érkeztek meg, s miután megnézték, mi ad nekik feladatot, azonnal kiüríttették a helyszínt, 300 méteres körzetben nem tartózkodhatott senki. A közeli gyárak körön belüli épületeiből is ki kellett menni az azokban tartózkodóknak.
A tűzszerészeknek délután fél 5-re sikerült eltávolítani a gyújtószerkezetet, majd a győri tűzoltók segítségével daruval kiemelni és gépkocsira tenni a bombát.

– Ha a markológép megsérti a gyújtószerkezetet, akkor a bomba felrobbant volna. Szerencsére nem így történt – jegyezte meg szűkszavúan a tűzszerészek vezetője, Janoczkó Tibor főtörzsőrmester.
A félelmetes szerkezetet rendőri biztosítás mellett a győrszentiváni gyakorlótérre szállították, ahol este 6 óra után felrobbantották.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrhő: nyáron karbantart és fejleszt

A Győrhő a fejlesztésekre költött pénz nagy részét a gázmotoros erőműből teremtette elő. Tovább olvasom