Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Bombariadó miatt bénultak le a győri buszok

Győr - Több ezer embernek okozott bosszúságot az az ismeretlen, aki szerda délután fél 6 környékén a 112-es segélyhívóra bejelentette: az egyik győri helyi buszjáraton bombát helyezett el. Az összes forgalomban lévő busz leállt, s az utasok hiába várták azokat a megállókban, csak akkor mehettek tovább, amikor a rendőrség végzett átvizsgálásukkal.

A rendőrség 112-es segélyhívójára jelentette be egy eltorzított férfihang: bombát helyezett el az egyik Kisalföld Volán Zrt. helyi járatú buszán. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint a hívás a József Attila úti nyilvános fülkéből érkezett. Az ügyelet, amellett, hogy azonnal értesítette a busztársaságot, az összes szolgálatban lévő rendőrt vissza-, a szolgálatot leadókat pedig berendelte.

A Kisalföld Volán forgalomirányítása azonnal leállította a buszokat. Voltak járatok, amelyeknek a városrészi decentrumokban kellett megvárni a bombakutatókat, másoknak abban a megállóban, ahol éppen tartottak. A buszközlekedés lebénult Győrben, s kék villogóval, szirénázva a helyszínekre siető járőrautóktól lett hangos a város.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán CsabaAz egyik járat vezetője a jelzés vétele után leállította buszát a soron következő megállóban, s szólt az utasoknak, le kell szállniuk, mert azt közölték vele, hogy valamelyik buszon bombát helyezett el valaki.
- Az utasok tudomásul vették, s nyugodtan leszálltak, én meg utánuk. Jó darabig várakoztunk, majd amikor a rendőrök megérkeztek és átvizsgálták a buszt, adtak egy igazolást, ha még egyszer megállítanának, meg tudjam mutatni, hogy az már megtörtént. Amikor ez megvolt, indulhattunk tovább – mondta a gépkocsivezető.

Kollégája annyit tett hozzá, hogy azok, akik hosszú ideig várakoztak a busz érkezésére valamelyik megállóban, bár nem szitkozódtak, de bizony számon kérték, hogy hol volt olyan sokáig. Igaz, valamit sejtettek az emberek a sok szirénázó rendőrautó láttán.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


A Honvéd ligetnél és a Virág piaci megállóknál akkora volt a buszra váró tömeg, mint iskola végén, amikor a sok diák mind buszra vár. Az emberek morgolódtak, de mert voltak, akik már tudtak a bombafenyegetésről, türelemre intették a többieket, s lassan a buszok is begördültek.

A Kisalföld Volán Zrt. Vezérigazgatója, Pócza Mihály lapunknak elmondta, felháborítónak tartja, hogy valaki ilyennel szórakozik, s a munkából hazasiető embereknek ezzel bosszúságot okoz.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


- A bombariadó a délutáni csúcs végét érintette. Pontos adatokat csak csütörtökön tudok mondani, de több mint száz járatnak kellett kényszerű szünetre leállni, s több ezer munka, majd bevásárlás után hazasiető embernek okozott kellemetlenséget a sajnálatos eset. Valamennyi buszt átvizsgálja a rendőrség, s csak azok indulhatnak tovább a megállókból, decentrumokból, amelyekkel már végeztek – mondta el Pócza Mihály.

A belvárosban veszteglő buszok már este 7 óra körül tovább indulhattak, akkor már csak a hosszabb útvonalon közlekedő járatok – mint például a 11-es busz Ergényi lakótelepen – kint rekedt járműveit kellett átvizsgálni. A robbanószerkezet keresését 15 bombakutató és több mint negyven rendőr végezte. A keresés este 7 óra 50 perckor ért véget, bombát nem találtak.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Goldmund 2009. február 19. 20:04
  „Hol lehet egy buszon bombát elrejteni? Sehol! Nézte volna végig minden sofőr 3 perc alatt a maga buszát, aztán ha minden OK, lehet tovább menni.
  Aki ezt csinála, láthatta, hogy van eredménye: egyetlen telefonhívással másfél órára fejre állította Győr tömegközlekedését. Ha pedig volt eredménye, miért ne csinálná meg még néhányszor?”
 • 38. Freehill 2009. február 19. 19:50
  „#37: miért? A József Attila utcát sem a 2-es, sem a 19-es nem érintette...”
 • 37. Irwine 2009. február 19. 14:46
  „"a hívás a József Attila úti nyilvános fülkéből érkezett"

  Még egy utas, akinek nem tetszett a 2-19 összevonása...”
 • 36. sambalambabummbumm 2009. február 19. 14:00
  „:-))))

  Mindenki MONNYON LE.

  Én is.”
 • 35. kackac 2009. február 19. 13:10
  „Sambalambabummbumm MONNYON LE!”
 • 34. Túrabakancs 2009. február 19. 11:22
  „Hunikum!
  Annál az esetnél egy magyarországon élő /élősködő/ kisebbség ellen irányult a támadás, a
  mai pórnép ellen nem követnének el egy ilyen támadást! Talán csak a bolondok, de nekik
  nincsen hozzá való eszközük hogy egy robbantást kivitelezzenek. Attól függetlenükl érthető
  volt a készültség, a mai világban soha ne lehet tudni...”
 • 33. Hunicum 2009. február 19. 10:42
  „Azért ne felejtsük el, hogy Magyarországon robbantottak már fel buszt!
  Ki merné megtenni, hogy nem törődik vele?”
 • 32. sambalambabummbumm 2009. február 19. 09:59
  „Nyilvános fülke MONNYON LE!”
 • 31. Primax 2009. február 19. 09:39
  „Tessék :
  Budapesten tegnap megfogtak egyet, aki egy XIII. kerületi Wallenberg utcai nyilvános fülkéből fenyegetőzött robbantásokkal. ( stop.hu)
  Mondom, hogy - szerencsére - nincs sok eszük.”
 • 30. sambalambabummbumm 2009. február 19. 09:35
  „112 MONNYON LE!!!”
 • 29. Primax 2009. február 19. 09:20
  „viperetta335 #27
  Ezeknek - általában - nincs annyi eszük.
  Ha mégis utcai a hívás, a mai technika mellett megoldható a hely lokalizálása. Már az is valami, el lehet indulni keresgélni...
  ( A rendőrségre befutó minden hívást rögzítenek, úgy tudom. )
  Az ilyenek nem szokták "csak úgy" abbahagyni, sajnos lesznek még hívások, az az érzésem.”
 • 28. matrinésize 2009. február 19. 09:09
  „-moderálva-”
 • 27. viperetta335 2009. február 19. 09:05
  „Ha utcai fülkéből hívják a 112-tőt,akkor hogyan derítik ki,hogy ki volt?”
 • 26. Primax 2009. február 19. 08:46
  „Azért barom az ilyen ember, mert mindenki pénzét herdálja.
  Aztán meg ordít, hogy : "Mé´ nem adnak pénzt/segélyt, meg amúgy is MONNYONLE mindenki !"
  Mert neki rossz, tehát szívjon mindenki.
  Ha megfogják, az lenne a minimum, hogy azt a pár millát - amibe egy ilyen cirkusz kerül - kifizettetik vele, bármi áron is.
  Ha kell, vegyék el a lakását, bármilyét. Ha nincs, akkor majd pár év alatt leüli a balhét.
  Akkor a többi idióta majd elgondolkodna, hogy érdemes-e telefonálgatni "bomba-ügyben" ?
  Korunk bátor hőse...”
 • 25. antalszabo 2009. február 19. 08:42
  „Nem szerencsés ilyennel viccelni!
  Aki ilyennel szórakozik, hogy másnak kárt, és kellemetlenséget okoz a felelőtlenségével, súlyos büntetést kellene adni. PL: egy igazi pokolgépet a testére erősíteni, és egy pár napra egy elhagyatott helyre vinni, és ott kikötözni étlen szomjan.”
 • 24. zotya975 2009. február 19. 07:19
  „Vicces volt schumy77 én is láttam, ahogy keresztben álltak előtte villogó lámpákkal. Csak a két rendörnek lehetett volna annyi esze, hogy 2 percre leállítsa a forgalmat, mert elég veszélyes volt, ahogy a sok ember szatyrokkal megpakolva rohangál át a 4 sávon a kocsik között a bicikliútra.”
 • 23. sinkuci 2009. február 19. 07:08
  „itt a lényeg

  http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=donsinka”
 • 22. schumy77 2009. február 18. 23:48
  „Hát igen, kicsit vicces jelenet volt, mikor a rendőrautó megállította a tesco-s buszt. Csak az nem volt vicces, hogy a pápai úton kellett várakozni a minusz fokokba. Hát aki ekkora böszme, hogy ezzel játszik,annak vennék egy nintendót, hogy ne unatkozzon így az esti nagy semmittevésbe. Meg kiállítanám egy éjszakára a hidegbe, s szabad hogolyódobálási engedélyt adnék ki a bosszúvágyókra...”
 • 21. NCZIF 2009. február 18. 21:48
  „Patriot, teged majd elinteznek a cserokok. :)”
 • 20. jockey 2009. február 18. 21:30
  „Hiába tudja mindenki, hogy úgysincs bomba, nincs az a rendőri vezető, aki be merné vállalni, hogy ne keressék. Ez valahol érthető is, mert ha minden egymilliomodik esetben van egy és éppen akkor, netán valaki megsérül vagy meghal, akkor még az unokái is ülni fognak.
  A megoldás az lenne, ha elfogják ezt a gyökeret, hogy minden kárt - az utasokét is - megfizettetni vele és persze nyilvánosságra hozni, hogy ki volt ez az okos ember. Szerintem lenne visszatartó ereje.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ÁSZ és az APEH elnöke a válságról

Győr - Harmóniát kell találni a reálgazdaság élénkítése és az államháztartás érdeke között, az… Tovább olvasom