Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Boldog újévet Győr, boldog újévet győriek!

Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan, együtt ünnepeljük az újesztendő beköszöntét. Kívánom, hogy minden fogadalmuk, amelyet éjfélkor tettek, váljon valósággá!Kedves Győriek!

Küzdelmes, munkával teli évet zártunk 2011-el. A tavasszal rendezett Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás díszvendégeként nagy sikerrel mutatkozott be városunk.

A Széchenyi-egyetem szomszédságában megkezdődött a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ építése. A győri csodák palotája, amelynek célja a szórakoztatva nevelés, és a gyermekek tudományos ismereteinek bővítése, márciustól fogja lenyűgözni a nagyközönséget.

Győr összefogott a vonzáskörzetébe tartozó településekkel is. Rövidesen egy impozáns látogatóközpont nyílik a Baross úton, amely együtt népszerűsíti a megyeszékhely és környezetének gazdaságát és turizmusát.

Folytatódott a belváros rehabilitációja: a megszépült Széchenyi tér után új, modern, európai közösségi térré válik majd a Dunakapu tér is.

5 százalék alá csökkent, és ezzel országosan Győrben a legalacsonyabb munkanélküliség. Az Audi 900 millió eurós gyárbővítési beruházást indított, amelyhez Magyarország Kormánya 13 milliárd forintos támogatást nyújtott.

Győr megpályázta a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát: a közel 10 milliárdos állami garanciavállalással minden eddiginél jelentősebb sportlétesítmény-fejlesztési program valósulhat meg városunkban.

A folyamatban lévő 11 milliárd forintos fejlesztéssel Magyarország egyik legkorszerűbb egészségügyi intézményévé válik a győri Petz Aladár kórház.
És a legfrissebb hír: az Állami Számvevőszék vizsgálata Győr város pénzügyi gazdálkodását minősítette az egyik legstabilabbnak az országban.

Röviden, csak néhány fejlemény, amelyet kiragadtam Győr töretlen fejlődésének sikertörténetéből.

Ezeket a sikereket nem érhettük volna el, ha Önök, győriek nem állnának az önkormányzat mellett, ha nem szeretnék a városunkat, és ha nem támogatnák azt a programot, amelyet Borkai Zsolt polgármester meghirdetett. Köszönet érte mindenkinek!

Kedves Győriek!

Győr Magyarország motorja! A jövő Győrben épül! Győr a jövő városa!
Kérem Önöket, hogy továbbra is támogassák a munkánkat, mert Együtt sikerülni fog!

Ezen gondolatok jegyében kívánok valamennyi győrinek reményteljes újesztendőt és hozzá jó egészséget 2012-re!

Boldog Újévet minden győri polgárnak!

Simon Róbert Balázs alpolgármester

Olvasóink írták

  • 1. Oreg35 2012. január 01. 23:14
    „Miért titok, hogy mért nem a polgármester tartotta a köszöntőt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autópálya: szigorodik az útdíjellenőrzés

Autópálya e-matrica vásárlásakor érdemes odafigyelni, bosszúságot és pénzt spórolhatunk meg vele Tovább olvasom