Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Boldog szeptember 1-jét! Az iskolakezdéssel nő a forgalom az utakon - videó

Nem elég, hogy vége a nyárnak, még az eső is esik és nagyobb a forgalom. Az új tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát.

11.12 - Megkezdődött a tanév a győri Kossuth Lajos Kollégiumban is

Hagyomány a kollégiumban, hogy  az új diákok egy nappal előbb birtokba vehetik a második otthonukat, mielőtt idősebb társaik beköltöznek. A hétvégi szervezett színes programsorozat keretében megismerkedhettek a találkozások városával, főbb nevezetességeivel, a városháza tornyából szemlélhették a város csodálatos panorámáját, kipróbálhatták a sárkányhajózást a Vaskakas Sárkányhajó Klub támogatásával.
Ezeket a külső programokat kiegészítették a szellemi és sport vetélkedők, a szombat esti táncház, ahol az új kollégisták fogadalmat tettek hogy ebben a tanévben megcélozzák a kiváló kollégista címet. A szülők és nevelőtanárok bíznak a kölcsönös együttműködésben, mellyel a tanulók értékes felnőtté válását támogatják.

A nagyobb méretért kattintson a képre! Fotó: Vasics János
A nagyobb méretért kattintson a képre! Fotó: Vasics János


10.05 - Figyeltek az iskolásokra

Öt győri tanintézmény – Gárdonyi, Kölcsey, Tulipános, Kossuth, Szabahegyi – közelében a gyalogátkelőhelyeknél segítették a biztonságos közlekedést tfő reggel a rendőrök. A szeptemberi iskolakezdéskor hirtelen megnövekvő forgalom miatt szükséges a jelenlétük. A tapasztalat szerint az évek óta tartó akciónak köszönhetően nemcsak a gépjármű-vezetők, hanem a gyermekek és a szülők is nagyobb odafigyeléssel, körültekintőbben közlekednek a tanintézmények környékén.


8.36 - Jelentősen megnőtt a forgalom a tanévkezdés első napján Sopronban is. A szokásosnál is nagyobb dugó volt például a Csengery utcában, a Várkerületen és környékén. A haladást az is lassította, hogy az eső miatt sokan az iskola bejáratánál álltak meg. Így még inkább feltorlódott a kocsisor.

8.33Kunszigeti kolléngák rafináltan megvárta a becsengetést, csak 7 óra 50-kor indult el,  Öttevénytől az 1-es főúton akkor már normálisan lehetett közlekedni. Igaz, Öttevényen a - főút melletti iskola - körül még folyamatos volt a kocsisor.

8.10 - Őrület, hogy mi van az utakon - mondják sorra a munkába érkező kollégáink. Közben fa dőlt a 82-esre, megyei szakaszon >>

7.50 - Munkatársunk a 82-es főútra reggel már rá sem mert hajtani, mert a József Attila úti körforgalom közelében állt a sor. Ez azt jelenti, hogy a 83-as főút győri bevezető szakaszán szintén biztosan hosszú kocsisor állt, mint ahogyan az elkerülő is biztosan bedugult.

Ön mit tapasztalt az utakon? tudosito@kisalfold.hu


07.30 - 7 óra és negyed 8 között néztük a reggeli forgalmat a győri Szent István úton, ami érezhetően nagyobb lett a nyári hétfő reggelekhez képest.Második videónkon szabálytalan kerékpárosok is láthatóak, akik átbicikliznek a zebrán.

Erre figyeljen hétfőtől, aki közlekedik

Korábban startoló buszok, munkagépek a 85-ös főúton, lezárt Baross híd, fokozott rendőri jelenlét. Szeptember 1-jén időben induljanak el és vezessenek figyelmesen! Közlekedési tanácsokról, útinformációkról szóló cikkünket itt találja >>Korábban:


A győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola századik évfordulójára emlékezett a tegnapi évnyitón, melynek jubileumi ünnepségsorozata mostantól veszi kezdetét.

A soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola és Óvoda szombaton tartotta évnyitóját az evangélikus templomban. Rajnai Károly igazgató, akit tisztségében megerősített az iskola fenntartója, elmondta, hétfőn hétszázhetvennyolc hunyadis diáknak szól a tanév első becsengetése.

A győri deákosok is megkezdik ma a 2014/15-ös tanévet. Fotók: H. Baranyai Edina
A győri deákosok is megkezdik ma a 2014/15-ös tanévet. Fotók: H. Baranyai Edina

Csorna két általános iskolájába összesen százharminchét első osztályost írattak be: ötvennégyet a II. Rákóczi katolikus iskolába, nyolcvanhármat a Széchenyibe. A katolikus intézmény tanulói a helyi Jézus Szíve-templomban Veni Sancte szentmisén is részt vettek.

Jó tanulást kívántak diáktársaiknak a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskola másodikosai, akik műsorral készültek a tanévnyitóra. Gálos Jánosné intézményvezető köszöntötte a gyermekeket, szüleiket és a pedagógusokat. A majoroki intézményben mintegy négyszázötven tanulónak csengettek be, közülük ötvennégyen ülnek először iskolapadba első osztályosként.

A győri Deák-szakközépiskola századik évfordulójára is emlékeztek.
A győri Deák-szakközépiskola századik évfordulójára is emlékeztek.

Dunaszegen hétfő reggel tartják a tanévnyitót, mely után rögtön becsengetnek. Ott a rászorultsági alapon járó ingyenes tankönyvben részesülő diákoknak a kedvezményre jogosító igazolást máig, a tankönyvek átvételi időpontjáig be kell mutatniuk.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosi bravúr: visszavarrták a leszakadt karját

A fiatal nő szombat este szenvedett balesetet nagyigmándnál. A felkartól teljesen leszakadt végtag… Tovább olvasom