Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Boldog Apor Vilmos - Körmenet kíséri az ereklyét

Boldog Apor Vilmos ereklyéje március 23-án a Szentlélek-templomba érkezik.

Pappá szentelésének 100., vértanúhalálának 70. évfordulója előtt tisztelegve az idei esztendőt Boldog Apor Vilmosnak ajánlja fel a győri egyházmegye. A jubileumi időszakban a mártír püspök ereklyéje végiglátogatja a plébániáikat, közös imádságra ösztönözve a helyi közösségeket. Eddig már megfordult – többek között – a győr-szigeti, az öttevényi és a győri Szent Imre-templomban. Március 23-án a Szentlélek-templomba és az Apor-iskolaközpontba látogat.

– Ha valaki érintve van Apor püspök úr életével, akkor az a Szentlélek-egyházközség és az iskolánk. Róla neveztük el alapítványunkat, amely az ő égi pártfogásával, nevének szentelve felépítette intézményünket. Fontos tudni, hogy az iskolaépítés Apor Vilmos élete tervében is szerepelt – említette lapunknak Benkovich Ferenc, az egyházközség plébánosa.

– Ő igazi, nemes lelkű példakép lehet az erények gyakorlásában. Mert ő a gyermekek pártfogója volt, árvaházakat alapított, a szegényeket segítette, a háború alatt a menekülteket és a zsidókat mentette. Az külön kegyelmi adomány, hogy negyvenöt húsvétján áldozta fel életét a rábízottakért.

A Szentlélek-templom plébánosa elmondta, hogy a vértanú püspök ereklyéje hétfőn délután 3 órakor érkezik a templomba, ahol az Apor-iskola alsós diákjai köszöntik, majd 4 órakor a hívek rózsafüzért imádkoznak előtte, 5 órakor pedig keresztúti elmélkedésen vehetnek részt. A 6 órakor kezdődő szentmisén hálaadással ünnepelnek és utána a Szentlélek tér, Ikva és Lajta utca, az aluljárón át, Illyés Gyula, Kovács Margit és Pátzay Pál utca útvonalon a vértanú püspök ereklyéjét gyertyás körmenettel átkísérik az Apor-iskolába.

– Boldog Apor Vilmos szobra előtt felhangzik a tiszteletére született himnusz, majd az aulában búcsúzunk el az ereklyétől. Mindenkit várunk a közös tiszteletadásra, aki csatlakozni akar a mártír főpap tanúságtételéhez – hangsúlyozta végül az atya. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Törvényszék - Bíróságnak is jó lenne a MTESZ-székház

A Győri Törvényszéken tavaly 263 százalékkal többet fizettek ki tolmácsolásra a migrációs helyzet és… Tovább olvasom