Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Bölcsődét adtak át Nyúlon

Átadták a csaknem 4200 lakosú Nyúl község első bölcsődéjét csütörtökön; a több mint 100 millió forintos beruházást a kedvező demográfiai mutatók tették szükségessé - mondta Schmiedt Henrik független polgármester az avatás előtt az MTI-nek.
A településvezető ismertetése szerint évente 40-50 gyermek születik a faluban. A községfejlesztési stratégiát nagyban meghatározza, hogy sok fiatal teremti meg otthonát a Győr közeli faluban. A település gyermekjóléti hálózata az új bölcsödével vált teljessé - mondta a polgármester.

Az uniós előírásoknak megfelelő intézmény létrehozásához 75 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programjának keretében. Ezt az összeget 40 millió forint önrésszel egészítette ki a helyhatóság. A bölcsőde 24 gyermek befogadására alkalmas.

A polgármester szólt az előző évek fejlesztéseiről, így a korábban elkészült, hat csoporttal működő óvodáról és a megújult általános iskoláról. Utóbbit tavaly 100 millió forintból akadálymentesítették, fűtését korszerűsítették. Ehhez a beruházáshoz is nyertek 40 millió forint uniós támogatást.

Olvasóink írták

  • 1. didi7 2011. augusztus 18. 22:31
    „Igazán örvendetes dolog, hisz, a mai világban, sajnos sokan szorulnak rá eme intézmény segítségére. Egy dolgot, viszont nem értek és ha valaki tud rá ésszerű magyarázatot, kérem ossza meg velem! A Liezen-Mayer és Somogyi Béla utca sarkán lévő bölcsődét, miért kellet megszüntetni, eldózerolni és a helyére lakoházat építeni, amikor ez volt Győr egyetlen olyan bölcsődéje, amely SÉRÜLT!!! gyermekekkel foglalkozott??????? Vagy, ez is csak egyfajta átcsoportosítás volt? Akkor sem jó!!!!! És kinek, vagy kiknek volt ez jó? Mert a gyerekeknek nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Balett: egy világpolgár koreografálja a megváltozott premiert - Videó

Hirtelen megváltozott őszi premierjének részleteiről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Győri… Tovább olvasom