Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Bölcsődék: hatszáz hely, hétszáz gyerek

Sok család számára dilemma a hároméves kor alatti gyerekek bölcsődei elhelyezése, mert előfordulhat, hogy a választott intézményben a teljes kihasználtság miatt nincs lehetőség felvételre. Az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat igazgatója szerint az ellátottság megfelelő.

A hároméves kor alatti gyerekek elhelyezése az országban mindenütt problémát jelent, s a megyeszékhelyen is vannak túlzsúfolt bölcsődék. A győri intézmények helyzetét az is nehezítheti, hogy sok környékbeli településen nem biztosított a kicsik napközbeni ellátása, így a szülők kénytelenek a városba hozni gyermeküket.

Győr 13 bölcsődéje hatszáz férőhellyel rendelkezik, de az adatok szerint ez nem elegendő: jelenleg 735 gyerek van beíratva az intézmények valamelyikébe – tájékoztatott a polgármesteri hivatal humánpolitikai főosztálya.

– Feltöltöttek a bölcsődék, nagyon kevés a szabad férőhely. Vannak helyek, ahová már nem tudunk felvenni több gyereket, mert százszázalékos vagy afölötti a kihasználtság. Jelenleg csak két intézményben, a Kiskútiban és a Kígyó utcaiban tudnak fogadni egy-két jelentkezőt – tájékoztatott Bartalné dr. Tóth Györgyi.

Az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat igazgatója hozzátette: – Főként tavasszal fordul elő, hogy a gyermeknek nem tudnak a szülő által választott bölcsődében helyet biztosítani, ekkor másik intézménybe irányítják a jelentkezőt. Ezt a lehetőséget azonban sokan elutasítják.

A Cuha utcai bölcsődébe jelenleg 78 gyerek jár, 130 százalékos a feltöltöttség. Képünkön a Micimackó csoport. Fotó: H. Baranyai Edina
A Cuha utcai bölcsődébe jelenleg 78 gyerek jár, 130 százalékos a feltöltöttség. Képünkön a Micimackó csoport. Fotó: H. Baranyai Edina


A bölcsődékben májustól végeznek egy előzetes felmérést, hogy lássák, hány új gyerekre számíthatnak szeptembertől, de a felvétel folyamatos, bármikor fel lehet keresni az intézményeket a beíratási igénnyel – mondta Bartalné dr. Tóth Györgyi.

Az igazgató szerint "az ellátottság megfelelő, a problémát az jelenti, hogy az igények nem mindig ott jelentkeznek, ahol adottak a lehetőségek".

Előzetes jelentkezés. A győri bölcsődék május 23-tól június 3-ig végeznek előzetes felmérést, a leendő bölcsődések szüleinek ekkor kell bejelenteni igényüket a 2011 szeptemberétől 2012 augusztusáig tartó időszakra.

Olvasóink írták

  • 1. nane 2011. február 19. 05:15
    „Az ellátottság megfelelő,csak már a gyereket a születésekor be kell iratni hogy legyen kétéves korában helye.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi ház lesz Nyúlon az óvodából

Közösségi házzá alakítják a régi óvoda épületét a Győrhöz közeli Nyúl községben, hogy az… Tovább olvasom