Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Bölcsődei átépítés, hosszabb leállással Győrben

A nyári felújítási munkák közben váratlan helyzet adódott a Kiskúti úti bölcsőde munkálatainál.

Az épület falazata vizes, a téglák érintésre szétmállanak, kötőanyag nincs köztük. Teljes átépítésre, szigetelésre van szükség.

A 42 évvel ezelőtt épült bölcsőde akadálymentesítését, lábazati megerősítését és fűtéskorszerűsítését erre a nyárra tervezték, ám menet közben derült fény az alapvető műszaki problémákra, többek közt az aljzatbeton, a szigetelés hiányosságára. Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) igazgatója elmondta: e váratlan helyzet kapcsán szakértők bevonásával döntöttek az aljzat megerősítéséről, a teljes körű felújításról.

A fal vizes, a téglák szétmállanak, kötőanyag nincs köztük – mutatja Etzlné Lőrincz Ildikó, a bölcsődei intézményhálózat helyettes vezetője. Fotó: H. Baranyai Edina
A fal vizes, a téglák szétmállanak, kötőanyag nincs köztük – mutatja Etzlné Lőrincz Ildikó, a bölcsődei intézményhálózat helyettes vezetője. Fotó: H. Baranyai Edina

Somogyi Tivadar alpolgármester kiemelte: ahogy a szakma, úgy a városvezetés is azonnal lépett, hisz a teljes felújítás mintegy 25 millió forintba kerül – ebből az önkormányzat 22 millió forintot áll, a többit az EESZI különböző átcsoportosításokkal fedezi.

Horváthné Nyéki Ildikó bölcsődevezető tájékoztatása szerint a napokban értesítik a szülőket a hosszabb, várhatóan november első hetéig történő leállásról és arról, hogy a kicsinyeket a Türr István, lletve a Kodály utcai bölcsődében fogadják majd. Ugyanitt foglalkoztatják a munkatársakat is. Minderről egy összevont szülői értekezleten hétfőn délután a Kodály bölcsődében is tájékoztatják a szülőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terv szerint készülnek a buszmegállók Abdán

˝Abdán három hét alatt sem készültek el a buszmegállók. Mi az, ami miatt eddig tart?˝ - kérdezi… Tovább olvasom