Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Bölcsőde Öttevényen

Önálló bölcsődei csoport indul szeptember 1-től az öttevényi Mackó-Kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde keretein belül.
- Már tavaly sokan érdeklődtek, hogy igény lenne bölcsődei ellátásra Öttevényen, ezért információgyűjtést szerveztünk igényfelméréssel. Ekkor még ,,csak" tíz bölcsődés szülei jelezték szándékukat a bölcsődei részvétel iránt. Képviselőtestületünk ezért az idei költségvetés tervezésekor úgy döntött, hogy a fejlesztési céltartalékként egy új bölcsődei csoportszoba és kiszolgáló helyiségeihez anyagi forrást biztosít, megfelelő számú jelentkezés esetén. Az idei év elején ismételt igényfelmérést végeztünk, mely értékelése során több mint húsz bölcsődés korú gyermek felvételi szándékát jelezték a szülők. Az igényeket elbíráltuk és azokat a gyermekeket tudtuk felvenni, akiknek a szülei munkahellyel rendelkeznek - mondta el Király Péter polgármester a bölcsődeavatáskor és hozzátette: 12 bölcsődéssel indul az intézmény, ezzel betöltve a teljes felvehető létszámot.

Az új intézmény összevontan az óvodával és a napközivel a régi vezető, Dömötör Rozalinda irányításával működik tovább.

Az építkezést - egy régi épülete teljes felújítását - önerőből, mintegy 13 millió forintból oldotta meg az önkormányzat. Akkora munkát, átépítést végeztek, hogy csak a főfalak maradtak meg. Önerőre azért volt szükség, mivel pályázati támogatás hiába igényelt az önkormányzat; forráshiány miatt a kérést elutasították.

Az udvar arculata is megváltozott, mivel a teljes járdaszakaszt felújították és mozgáskorlátozott feljáróval látták el a napközi és bölcsődei bejárót. A meglévő hátsó udvaron külön megközelítéssel területet alakítottak ki a legkisebbeknek, ahol burkolt és füves területen szép környezetben játszhatnak. Az óvoda emeletén egy só szobát alakítottak ki, melyet az ősztől minden gyermek használhat. E nem kis beruházássokkal tovább bővíthették a lakossági szolgáltatást, segítve a mostanra kialakult igényeket, és titkon remélve azt is szeretnék elérni, hogy minél több óvodás, iskolás gyermek maradjon a település intézményeiben.
A bölcsőde alapterülete 98 négyzetméter, melyben egy 50 négyzetméteres foglalkoztatót, amellett átadót, mosdót, öltözőt, teakonyhát, mozgáskorlátozott vécét és egyben felújították a bölcsödével szomszédos napközi éttermét is.

A megnyitón az anyukák elmondták: nagy szükség volt a bölcsődére, mert muszáj volt visszamenniük dolgozni és eddig nagyszülőre tudták jobbára bízni kicsinyüket. A bölcsődenyitás nagy könnyebbséget jelent sok lakósnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyereményautóval utazhatott Győrbe

A delmagyar.hu szépségkirálynő-választásán Radnai István sms-ben szavazott, és egy Peugeot 308-assal jöhetett Győrbe wellness hétvégére. Tovább olvasom