Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Bokros: ˝Nem kérek bocsánatot˝

Győr – A társadalmi igazságosság megkövetelné, hogy a személyi jövedelemadóban és a munkát terhelő járulékokban lényeges csökkenés, a vagyoni típusú adókban pedig lényeges növekedés következzen be – jelentette ki Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője hétfőn Győrött, a Kisalföld sajtóházában adott interjújában.

– Mekkora esélyt ad arra, hogy egy hónap múlva önt már nem professzor úrnak, hanem brüsszeli EU-képviselő úrnak szólíthatjuk?

– Erre óriási az esély, s most azon dolgozunk, hogy Habsburg Györgyöt és Kerék-Bárczi Szabolcsot is képviselő urazhassák.


– A Bokros név Magyarországon még mindig szitokszó. Az ön nevével jelzett egykori Bokros-csomag sokakban továbbra is negatív érzelmeket kelt.

– Ez így volt tíz éve, de ma már nincs így. A fordítottja igaz, minden józanul gondolkodó ember az ellenkezőjét gondolja. A tizennégy évvel ezelőtti stabilizáció utána öt évig egy ma már aranykornak tűnő növekedést alapozott meg.

Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője. Fotó: Bertleff András (Fotó: hetek.hu)
Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője. Fotó: Bertleff András (Fotó: hetek.hu)

– Bajnai Gordon bocsánatot kért kijelentéséért, hogy aki nem tudja fizetni az ingatlanadót, költözzön kisebb lakásba. Rá egy hétre ön is megismételte ugyanezt. Kér bocsánatot?

– Nem. Én a stílusról nem beszéltem, hanem a tartalomról. Az ingatlanadó minden civilizált országban része az adórendszernek. A társadalmi igazságosság megköveteli az ingatlanadót.


– Ön konzekvensen mindig adóemelésről beszél.

– Nem, én konzekvensen adóreformról beszélek, amelynek van olyan eleme, hogy adóemelés, s olyan is, hogy adócsökkentés. Ez nem jelent nagyobb terheket, csak más elosztást, úgy, hogy a társadalom nagyobb része viselje. Ma kevesen, nagyon magas adót fizetnek.


– Azzal egyetért, amit sokan mondanak, hogy a politika évtizedes hibáit most a néppel akarják megfizettetni?

– Nem értek egyet, mert senki máson nem lehet bevasalni, csak az embereken. A politikai osztálynak illett volna sokkal tisztességesebb és hatékonyabb politikát folytatni, más kérdés, hogy 2002-ben az MDF volt az egyetlen, amely nem szavazta meg a száznapos programot, ami hitelből osztogatott jóléti intézkedéseket. Teljesen egyértelmű, hogy ha a válság kialakult, annak terhét senki más, mint csak a magyar társadalom tudja viselni. Eddig próbáltuk a külföldi hitelezőkre hárítani, de azt mondták, többet nem adnak.

Olvasóink írták

  • 2. SAmu 2009. május 27. 21:55
    „Vesztésre állsz , te a debil magyar alapfokú vizsgával rendelkező habosbőrrel együtt!
    Szégyelld magad, hogy ezt nem veszed észre!”
  • 1. Beja 2009. május 26. 18:51
    „Nem tudom mit akarnak még tölünk elvenni! Ök ülnek a bársonyszéken nyomkodják a gombokat és döntenek a mi sorsunkól! Milyen jogon döntik el hogy nekünk mi a jo minket meg sem kérdeznek. Mit akarnak még tölünk elvenni (már lassan a levegöért is fizetni kell) teljesen kifosztottak minket.Tönkretették az országot és ezzel minket is ! Szégyelje mind magát!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipari alpinisták dolgoznak a víztorony tetején

Győr – Rövidesen kívül-belül megújul a negyvennégy éves Erzsébet ligeti víztorony. A… Tovább olvasom