Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Bokréta az egyetemi csarnok tetején

Bokréta került a győri városi, egyete- mi csarnok monumentális épületének tetejére, ünnepeltek tegnap az építők. Jó két hónap múlva megismételhetik az ünneplést – az átadáskor.

Hagyomány, hogy amikor elkészül egy építmény legmagasabb pontja, szalagokkal feldíszített fácskát tűznek ki rá, bokrétaünnepet tartanak az építők, akiket köszönetül a gazda lát vendégül. E hagyományok szerint ünnepeltek tegnap a győri városi, egyetemi csarnok építői, az Integrál-H. Rt. munkásai vendéglátóikkal és vendégeikkel együtt.

A cég elnök-vezérigazgatója, Imre István némi nosztalgiával idézte fel a hagyomány kezdeteit, de főként azokat a kezdeti éveket, amikor cége Győrben megépítette első nagy munkáit, az ipari park néhány gyárát, vagy az Audi csarnokait... Köszönetet mondott a bizalomért a város polgármesterének, önkormányzati vezetőinek, s külön is köszönte a polgármesteri hivatal városépítési irodája segítőkészségét az építés eddigi menetében.

Szekeres Tamás, az Universitas – Győr Alapítvány elnöke, az egykori főiskola főigazgatója is megemlékezett a kezdetekről, amikor 1968-ban még földmintát vett a területen, ahol aztán a főiskola, a mostani egyetem, s legújabban az egyetemi csarnok épült. Balogh József polgármester az építőket köszöntő beszédében – az elismerő és köszönő szavakon túl – szólt egyebek között arról, hogy a két hónap múlva elkészülő csarnok az egyetem és a város érdekeit egyaránt szolgálja rendezvényeivel, amelyek között például már biztos, hogy 2004-ben itt rendezik a női kézilabda Európa-bajnokságot és a légfegyveres-világbajnokságot...

A csarnokban, most már tető alatt, a belső szerelési munkákon az ütemezés szerint dolgoznak tovább, alkalmasint akár nyújtott műszakokban is, hogy a tervezett átadási határidőt (október közepe) tartani lehessen.

A beépített alapterület 3967 négyzetméter, a beépített szintek (alap plusz négy szint) alapterülete összesen 5922 négyzetméter. A csarnokban összesen 206 helyiség lesz. A küzdőtér 2000 négyzetméter alapterületű. Kétezer személy számára lesz ülőhely (fix és mobil), a küzdőtéren különféle események (konferenciák, bálok stb.) alkalmával további ezer ülőhely alakítható ki. Az építési szerződést tavaly november 11-én írták alá.

Korábban:

Egyetemi csarnok: jöhet a tető (2002-05-03) >>
Helyükön a főtartók (2002-05-10) >>
Jövő héten küzdőtér-betonozás (2002-06-14) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákiában toboroznak munkásokat

A Győri Kommunális Szolgáltató (Komszol) Kft. Szlovákiában toboroz munkásokat. A határ menti… Tovább olvasom