Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Bójákat kerülgettek a vezetők

Polgármesterek nyűtték autóikat az écsi Rábaringen, a rendőrség vezetéstechnikai oktatásán. Amit megtanultak, nem csupán alkalmazhatják, de továbbadhatják a településükön élőknek is. Felvetődött további, akár fizetős képzések ötlete is.

A megyei rendőr-főkapitányság vezetése az elmúlt időszakban a csúszós utakon történt közlekedési balesetek miatt gondolt arra, hogy a napi, vezetéstechnikai kiképzés során alkalmazott gyakorlatot civilek oktatásába is átviszi. Elsőként polgármestereket hívott meg Écsre, a Rábaringre. – A próbapályát a Rába ingyen bocsátja a rendőrség rendelkezésére, itt a kollégáknak megfelelő helyen tudunk vezetéstechnikai kiképzést tartani.

Általánosságban elmondható: a közlekedés során kialakult rossz beidegződéseket kell átalakítani megfelelő gépjármű-kezelési technikákká az oktatáson. Ha a polgármesterek az itt tanultakat átadják a településükön élőknek, már nyertünk – mondta Kovács Tibor, a megyei főkapitányság sporttisztje, vezetéstechnikai oktató.

A településvezetők saját autójukon nyűtték a kanyarokat, döntötték a bójákat, s próbálták a vészfékezést, a hirtelen, de biztonságos kikerülési manővereket. Látható volt, hogy valóban sok a rossz beidegződés. A gyakorlatok végére már mindegyikük szabályosan fogta a kormányt, s a kijelölt pályát sem „rendezték át".

Lébény polgármestere, Kovács Gábor már rég szeretett volna hasonló képzésen részt venni.

– Elég régen vezetek, de az élet mindig más veszélyhelyzetet teremt nyáron vagy télen. Lehetővé kellene tenni, hogy rendszeresen – még ha fizetni kell is érte – idejöhessenek fiatalabb és idősebb vezetők, hogy megtanulják a helyes vezetési technikát – mondta Kovács Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dübörgő okostelefonok: HelloAndroid, hello Győr!

"Ha kialakulnak azok az alkalmazások, melyek segítik a nyugdíjasok életét, akkor az idősebb… Tovább olvasom