Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Bohóc-doktorokat várnak

A főváros után vidéken elsőként Győrben szerveznek „bohócdoktorcsapatot ” , amely a nevetés erejével segíti a kórtermekben fekvő kisgyermekek gyógyulását.
A mozgalom 1986-ban Amerikában indult útjára. Egy bohóc New Yorkban meglátogatta beteg rokonát: ekkor tapasztalta, hogy mekkora ereje van a kicsiknél műsorának. Idővel egyre több tengerentúli, majd európai intézményben kezdték meg áldásos tevékenységüket a piros orrú „ doktorok " . Magyarországon bécsi támogatással képezték ki az első jelölteket. Alapfeltétel volt, hogy valamilyen színházi – színész, táncos, bábos vagy pantomimes – múlttal rendelkezzenek a jelentkezők. Keresztesné Szél Anna, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány koordinátora elmondta: jelenleg tizenkét munkatársuk van, vidékre csak ritkán jutnak el. A szervezet adományokból tartja fent magát, a kollégák mellékállásban látják el e hálás munkát.
Az első vidéki bohócdoktorcsoport Győrben alakul meg. Bár már egy hete közzétette az alapítvány a felhívását, eddig azonban egyetlenegy jelentkezés sem érkezett be hozzájuk. A szakmai önéletrajzokat május 20-ig lehet elküldeni a következő címekre: pirosorr@axelero.hu, vagy Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány, Budapest, 1051 Arany János u. 15. Az érdeklődőknek először egy felvételi vizsgán kell részt venniük, ahol improvizációs készségükről győződnek meg. Ezután egy három hónapos, hétvégi elfoglaltsággal járó tanfolyam következik, majd a jelöltek a bohócdoktorokkal együtt látogatják sorra a beteg kisgyerekeket, aztán pedig már önállóan, de párosával kezdenek el „ rendelni " .

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyes karambol Kónynál

Négy autó ütközött össze kedden kora délután a 85-ös főúton, Kóny közelében. Tovább olvasom