Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Bóbitát avattak a legkisebbeknek

Győrladamér - Mindig örömteli óvodaátadásról, bölcsődeavatásról tudósítanunk, különösen, ha egy kis közösség összefogásával épült. Kistelepülésen ritka az ilyen, szombaton mégis bölcsődeavatásra hívtak minket Győrladamérra.
Voltak, akik megkérdőjelezték a szükségességét, mások egyenesen ellenezték, hogy Győrladaméron bölcsőde nyíljon, mert bár a faluban gombamód nőnek ki a földből az új házak, a legtöbben Győrbe viszik a gyermekeiket bölcsibe, óvodába. Tatai Ernő Zoltánné mégis úgy gondolta, hogy a rengeteg beköltöző – három év alatt 120 család telepedett le itt – a szomszédos települések lakóival együtt már „megérdemel" legalább egy kicsi csoportot. Hogy mennyire így lett, az a bölcsődei helyek meghirdetésénél derült ki: az eredetileg tervezett tíz helyre harmincan jelentkeztek. Végül 18 kisgyerek, köztük több győrzámolyi és dunaszegi apróság kezdheti a szeptembert az új bölcsiben, amelyet, bizton állíthatjuk, bármelyik győri intézmény megirigyelne.

– Tulajdonképpen szerencsénk volt, hiszen a négy éve, nagyrészt állami támogatásból épült Bóbita Óvoda épületében nyithattuk meg a bölcsődét, ahol az egyik csoportszoba nem volt kihasználva. Így viszonylag kis, félmillió forintos befektetéssel kialakíthattuk a legkisebbeknek szánt épületrészt, amelynek több mint a fele a falu alapítványi báljának bevételéből gyűlt össze. Hozzá kell tenni, hogy több helyi lakó, vállalkozó is segített, ki a festést vállalta el, ki a varrásban segített, egyszóval igazi ladaméri összefogással jutottunk előre! – mondta a polgármester asszony, akinek jó oka van bízni benne, hogy a nagy „siker" megmarad a jövőben is. A településen évente 18–20 baba születik, s a már most nagy érdeklődésnek örvendő bölcsi remélhetőleg a modern óvoda utánpótlását is biztosítja majd. S bár az avatóünnepségen elhangzott, hogy az ideális az lenne, ha egyetlen család sem lenne rászorulva, az anyukák lehetőséget kapnak, hogy visszamenjenek dolgozni, s közben csemetéiket jó kezekben tudhatják.

A Bóbita Bölcsőde átadására természetesen a leendő kis lakók is hivatalosak voltak. Így a kétéves, szöszke Varga Nóra Karolina is, aki korábban már bejárta a bölcsit szüleivel. „Győrzámolyiak vagyunk, de csupán egyutcányira lakunk a bölcsitől, így csak át kell sétálnunk reggelente. Gondoltuk, ha már kiköltöztünk, helyben maradunk, s azonnal megfogott az itteni légkör, az intézményvezető hozzáállása. Szerencsére a kislányunk könnyen barátkozó, nyitott kisgyerek, ezért valószínűleg nem lesz gondunk a beilleszkedéssel – mondta Vargáné Burus Márta, aki tervezi, hogy visszamegy dolgozni, s ismét tanítani fog.

Alighogy Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke átvágta a szalagot, s jelképesen átadta a színes csoportszobát, az apróságok azonnal birtokba vették: ki a miniatűr „járműparkra" – a műanyag markolóra és guruló faautóra –, ki a színes miniautókra csapott le. A héten még fokozatosan, a szülők jelenlétében barátkoznak a kicsik a bölcsivel, a játékokkal és persze a gondozónőkkel, szeptembertől azonban teljes gőzzel beindul az élet a Bóbita Bölcsődében.


Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat, csalók!

Győr - Idősek sérelmére elkövetett figyelemeltereléses lopásokra hívja fel a rendőrség a lakosság… Tovább olvasom