Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Biztos jövőkép: szakközépiskolai képzések a Móra-iskolában

November 7-én nyílt napon mutatkozik be az Adyvárosi Főigazgatóság Móra Ferenc Középiskola.
Kétféle középiskolai képzést indít az iskola: a sport-szakközépiskolai osztály mellett a 2012/2013. tanévben kommunikációs szakközépiskolai osztály is indul.

A sport-szakközépiskolai osztály feladata a sportra mint szakmára, a sportos-egészséges életmódra, az élsportra való felkészítés. A 9. évfolyam nyelvi előkészítő év, melyben az általános iskolában már tanult idegen nyelvet magas óraszámban tanulják a beiratkozott tanulók.

Eközben a szakmai nyelv alapjainak megismerésére is sor kerül. A 10-13. évfolyam anyagába beépülnek a sportelméleti, sportszakmai ismeretek is, amelyek a szakképzést készítik elő (testnevelés-elmélet, sport-egészségtan, edzéselmélet, a sport és szervezetei, sportági ismeretek, sport- pszichológia, sporttörténet, valamint felülképzési órák a választott sportágakban).A 13. évfolyam elvégzése után tanulók érettségi vizsgát tesznek, mely után a szakképzési évben, a 14. évfolyamon szakképesítés megszerzésére kapnak lehetőséget: sportszervező-menedzsernek vagy fitnesz-wellness asszisztensnek, sportedzőnek tanulhatnak, a képzés végén OKJ-s vizsgát tesznek.

A kommunikációs középiskola négyéves képzésére jelentkező diákok a kötelező érettségi tantárgyakon kívül mozgókép- és médiaismeretből tesznek vizsgát. Szakmai orientáció keretében az első két évben tanulnak kommunikációs tantárgyakat, a 11-12. évfolyamon szakmacsoportos alapozó oktatásban vesznek részt. Többek között szakmai informatikával - amely felkészít az ECDL vizsgára - stilisztikával, újságírói gyakorlattal, marketing kommunikációval, műfajismerettel és viselkedéskultúrával ismerkedhetnek meg a leendő középiskolások. Ezen kívül a gyakorlati tevékenységet is folytatnak a helyi médiumoknál. Az érettségi után pedig az Újságíró I. emelt szintű szakképzésben folytathatják tanulmányaikat, így a 14. évfolyam végén OKJ-s vizsgát tesznek.Az intézmény hat évre szóló tanulmányi elkötelezettséggel mindkét területen kiszámítható jövőképet kínál.

Kedves diáktárs, ha felkeltettem az érdeklődésed, ne habozz: nálunk jó és összetartó közösségre lelhetsz és sok színes élménnyel gazdagodhatsz!

Bővebb információért 2011. november 7-én gyere el a nyitott kapuk napjára! Minden látogatót szívesen várunk, ezen kívül az intézmény honlapja kínál tájékoztatást: http://www.moraferenciskola.hu

Németh Ádám
Újságíró szakképzés
Móra-iskola

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NAV-feketelista: öt győri cégnek van jelentős adóhiánya

Több mint egymilliárd forint adóhiánya van egy győri kft-nek. A teljes NAV-listát nézve a harmadik… Tovább olvasom